Skocz do zawartości
heno

Wada Matrycy Lub Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Z tego co zdazylem zauwazyc nikt o tym nie pisal, wiec (chyba) jestem pierwszym, ktory ma taki problem.

Od pewnego czasu zaczal mi skakac obraz w laptopie acer 5024, tak mocno ze nic nie widac tylko paski. Podlaczalem go do zewnwtrznego monitora i tego nie bylo i teraz juz nie wiem czy to wina grafiki czy matrycy. Kupilem go w grudniu i juz cos wyskoczylo. w symie lepiej teraz niz po gwarancji, ale wolabym zeby tego w cale nie bylo.

Mial ktos moze podobna awarie?

Sprobuje wgrac od nowa system, moze pomoze, ale watpie, bo jak go uruchamiam to juz na starcie tak skacze, czasem sie uspokoi i jest dobrze i wszystko mozna robic a czasem skacze ciagle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Z tego co zdazylem zauwazyc nikt o tym nie pisal, wiec (chyba) jestem pierwszym, ktory ma taki problem.

Od pewnego czasu zaczal mi skakac obraz w laptopie acer 5024, tak mocno ze nic nie widac tylko paski. Podlaczalem go do zewnwtrznego monitora i tego nie bylo i teraz juz nie wiem czy to wina grafiki czy matrycy. Kupilem go w grudniu i juz cos wyskoczylo. w symie lepiej teraz niz po gwarancji, ale wolabym zeby tego w cale nie bylo.

Mial ktos moze podobna awarie?

Sprobuje wgrac od nowa system, moze pomoze, ale watpie, bo jak go uruchamiam to juz na starcie tak skacze, czasem sie uspokoi i jest dobrze i wszystko mozna robic a czasem skacze ciagle.

system ci raczej nie pomoze, sprawdz tasiemke matrycy i inwerter.

Tylko do inwertera nie dostaniesz sie bez utraty gwarancji...

Zostala ci chyba wycieczka do serwisu :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

system ci raczej nie pomoze, sprawdz tasiemke matrycy i inwerter.

Tylko do inwertera nie dostaniesz sie bez utraty gwarancji...

Zostala ci chyba wycieczka do serwisu :mur:

Tez tak wlasnie mysle, tylko ciekawe jak to dlugo potrwa, a komp jest mi potrzebny do pracy, narazie sie ratuje troche uzywajac go na zewnetrzym monitorze, bo go specjanie kupilem po to, ale niedlugo mam wyjazd i nie bede wozil monitora :-P i dodatku w tym sklapie co kupilem laptopa maja dzis inwentaryzacje :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak wlasnie mysle, tylko ciekawe jak to dlugo potrwa, a komp jest mi potrzebny do pracy, narazie sie ratuje troche uzywajac go na zewnetrzym monitorze, bo go specjanie kupilem po to, ale niedlugo mam wyjazd i nie bede wozil monitora :-P i dodatku w tym sklapie co kupilem laptopa maja dzis inwentaryzacje :sad:

Jeśli na podłączonym dodatkowym monitorze obraz jest dobry to na bank uszkodzona matryca.

Serwis wymieni ją na nową :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będą Ci musieli sprowadzić nową matryce i wymienić. Sprowadzenie z 2-3 tygodnie potrwa a wymiana to kwadrans.

BTW Z Acerem Aspire 1692 mieliśmy taki problem, ale było to załatwiane w serwisie w Bielsku Białej, którego już nie ma, więc nie wiem jak to w Warszawie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeden user na forum PClaba mial problem z Acerem oddal do serwisu i szybko dostal sprawnego lapa. Nie wiem jak to wyglada statystycznie z tymi naprawami gwarancyjnymi, bo niektorzy maja problemy. Chociaz na forum Pclaba chyba sie nie spotkalem (moze nie zauwazylem) z przypadkiem zeby ktos mial problem z naprawa gwarancyjna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 tygodnie to minimum, oni tylko tak slodko gadaja w tych serwisach! Pol biedy ze usterka jest widoczna, tak jak koledzy pisza serwis nie bedzie mial wymowki. Podobno przenosza caly serwis do Brna czy jakos tak, ja mam problem z nagrywarka, warczy cholernie przy nagrywaniu ale poczekam az serwis zostanie przeniosiony za granice, bo to co jest teraz u nas to szkoda gadac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten serwis Acera to porazka(obsluguje to firma blasc), jest tylko w warszawie, dodzwonic sie do nich nie idzie, ciagle maja zajete wszystkie linie, a probuje sie do nich dodzwonic juz drugi dzien(pewnie olewka na calego). Przeczytalem na ich stronie ze maja punkt serwisowy w gdansku, wiec napisalem do nich w koncu maila zeby podali adres tego punktu to nie bede wysylal do warszawy tylko pojde zaniose w gdansku, a tu niespodzianka-odpisali ze prosze przeczytac i wykonac procedure zgalaszania naprawy gwarancyjnej zgdodnie z ta co podali na stronie. Ogolnie z tym serwisen to lipa, no trzeba bedzie dac do sklepu, gdzie kupilem i nich oni zalatwiaja(poczakam dodatkowo 4dni wiecej,trudno)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi