heno Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam! Z tego co zdazylem zauwazyc nikt o tym nie pisal, wiec (chyba) jestem pierwszym, ktory ma taki problem. Od pewnego czasu zaczal mi skakac obraz w laptopie acer 5024, tak mocno ze nic nie widac tylko paski. Podlaczalem go do zewnwtrznego monitora i tego nie bylo i teraz juz nie wiem czy to wina grafiki czy matrycy. Kupilem go w grudniu i juz cos wyskoczylo. w symie lepiej teraz niz po gwarancji, ale wolabym zeby tego w cale nie bylo. Mial ktos moze podobna awarie? Sprobuje wgrac od nowa system, moze pomoze, ale watpie, bo jak go uruchamiam to juz na starcie tak skacze, czasem sie uspokoi i jest dobrze i wszystko mozna robic a czasem skacze ciagle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 servis sie klania instalacja windy nic nie da. Napewno ci to w srvisie naprawia bo usterka jest widoczna i serwis ci nie bedzia lawirowal ze wszystko spawne. Radze oddac go na grawancja jak najszyciej. Tylko sie upewnij ze wada wystepuje regularnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRTe Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam! Z tego co zdazylem zauwazyc nikt o tym nie pisal, wiec (chyba) jestem pierwszym, ktory ma taki problem. Od pewnego czasu zaczal mi skakac obraz w laptopie acer 5024, tak mocno ze nic nie widac tylko paski. Podlaczalem go do zewnwtrznego monitora i tego nie bylo i teraz juz nie wiem czy to wina grafiki czy matrycy. Kupilem go w grudniu i juz cos wyskoczylo. w symie lepiej teraz niz po gwarancji, ale wolabym zeby tego w cale nie bylo. Mial ktos moze podobna awarie? Sprobuje wgrac od nowa system, moze pomoze, ale watpie, bo jak go uruchamiam to juz na starcie tak skacze, czasem sie uspokoi i jest dobrze i wszystko mozna robic a czasem skacze ciagle. system ci raczej nie pomoze, sprawdz tasiemke matrycy i inwerter. Tylko do inwertera nie dostaniesz sie bez utraty gwarancji... Zostala ci chyba wycieczka do serwisu :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heno Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 system ci raczej nie pomoze, sprawdz tasiemke matrycy i inwerter. Tylko do inwertera nie dostaniesz sie bez utraty gwarancji... Zostala ci chyba wycieczka do serwisu :mur: Tez tak wlasnie mysle, tylko ciekawe jak to dlugo potrwa, a komp jest mi potrzebny do pracy, narazie sie ratuje troche uzywajac go na zewnetrzym monitorze, bo go specjanie kupilem po to, ale niedlugo mam wyjazd i nie bede wozil monitora :-P i dodatku w tym sklapie co kupilem laptopa maja dzis inwentaryzacje :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greeg67 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Tez tak wlasnie mysle, tylko ciekawe jak to dlugo potrwa, a komp jest mi potrzebny do pracy, narazie sie ratuje troche uzywajac go na zewnetrzym monitorze, bo go specjanie kupilem po to, ale niedlugo mam wyjazd i nie bede wozil monitora :-P i dodatku w tym sklapie co kupilem laptopa maja dzis inwentaryzacje :sad:Jeśli na podłączonym dodatkowym monitorze obraz jest dobry to na bank uszkodzona matryca. Serwis wymieni ją na nową :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heno Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Mial ktos do czynienia ze serwisem? Jak dlugo trwa taka sprawa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Będą Ci musieli sprowadzić nową matryce i wymienić. Sprowadzenie z 2-3 tygodnie potrwa a wymiana to kwadrans. BTW Z Acerem Aspire 1692 mieliśmy taki problem, ale było to załatwiane w serwisie w Bielsku Białej, którego już nie ma, więc nie wiem jak to w Warszawie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 jeden user na forum PClaba mial problem z Acerem oddal do serwisu i szybko dostal sprawnego lapa. Nie wiem jak to wyglada statystycznie z tymi naprawami gwarancyjnymi, bo niektorzy maja problemy. Chociaz na forum Pclaba chyba sie nie spotkalem (moze nie zauwazylem) z przypadkiem zeby ktos mial problem z naprawa gwarancyjna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TarzaN Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 2 tygodnie to minimum, oni tylko tak slodko gadaja w tych serwisach! Pol biedy ze usterka jest widoczna, tak jak koledzy pisza serwis nie bedzie mial wymowki. Podobno przenosza caly serwis do Brna czy jakos tak, ja mam problem z nagrywarka, warczy cholernie przy nagrywaniu ale poczekam az serwis zostanie przeniosiony za granice, bo to co jest teraz u nas to szkoda gadac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRTe Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zapytaj ile, powiedz jakie masz objawy, moze tylko polamana tasiemka, bo wtedy jak ladnie poprosisz to ci i na drugi dzien zrobia. Bo nowa matryca moze potrwac jak nie maja na skladzie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heno Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Ten serwis Acera to porazka(obsluguje to firma blasc), jest tylko w warszawie, dodzwonic sie do nich nie idzie, ciagle maja zajete wszystkie linie, a probuje sie do nich dodzwonic juz drugi dzien(pewnie olewka na calego). Przeczytalem na ich stronie ze maja punkt serwisowy w gdansku, wiec napisalem do nich w koncu maila zeby podali adres tego punktu to nie bede wysylal do warszawy tylko pojde zaniose w gdansku, a tu niespodzianka-odpisali ze prosze przeczytac i wykonac procedure zgalaszania naprawy gwarancyjnej zgdodnie z ta co podali na stronie. Ogolnie z tym serwisen to lipa, no trzeba bedzie dac do sklepu, gdzie kupilem i nich oni zalatwiaja(poczakam dodatkowo 4dni wiecej,trudno) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TarzaN Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Ich punkty serwisowe w roznych miastach to tylko firmy partnerskie. Trzeba do centrali wysylac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...