.Kuba Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) Witam chce ulzyc swojemu kompowi i postanowilem zakupic jakies chlodzenie. Mam do wyboru dwie opcje: 1. Scythe Ninja + Fander = 199zł (allegro.pl niestety tylko sam cooler 2. -ARCTIC COOLING FREEZER 64 PRO! 69zł -Pasta Arctic Silver 17zł -Radiatory na pamięc ALU z allegro 2 x 10zł (http://allegro.pl/show_item.php?item=79097033 czy to http://allegro.pl/show_item.php?item=79857783 ? mam pamieci jednostronne ) -na grafike tego zalmana http://www.pc-cooler.com.pl/index.php/veid/473/lev/59 89zł razem: ok. 200zł Która opcje wybrac , cos zmienic ? Edytowane 2 Stycznia 2006 przez .Kuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Pomoze ktos? prosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 IMO opcja numer 2 będzie lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zależy jakie już masz chłodzenie, czy kręcisz i jakie teraz masz temp. Scythe jest dobry ale to bydle. Opcja druga jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) ja pomogę zależy jak bardzo kręcisz te ramy czy one się grzeją bo w większości przypadków zbędny bajer, do tego odnośnie zalmana alcu to brat bliźniak pentagrama xc80alcu ja kupiłem za 50zł nówkę na allegro i kurde zawiodłem się na rdzeniu 525 v 1,4 mam 75C w stresie na AS5 więc raczej nic specjalnego ale fakt wiatrak na 5V jest cichuteńki a tu masz zalmana od luksa za 55zł nówka http://www.pc-shop.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1036 ale ja bym był raczej skłonny dopłacić do http://www.pc-shop.pl/product_info.php?cPa...products_id=645 no i teraz proc scythe w porównaniu do arctic freezera różnica dość spora w cenie ale czy w wydajności do tego co masz w podpisie raczej ten arctic wystarczy. Edytowane 2 Stycznia 2006 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 moim zdaniem lepiej opcja 2 a za reszte uzbierać na coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 czytałem ze te pentagramy strasznie "sztywno" siedzą na 6600gt agp. Wiec mysle ze lepiej bedzie jak kupie zalmana. Ten co podałes to jest indento jak ten od pc-cooler , czy czymś sie różni (róznica w cenie dosc spora :))? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Opcja druga... Bez zamyslenia... Mam AC Freezera 64 Pro i w sumie wentyl rzadko kiedy chodzi... Dobrze chlodzona obudowa = plyta glowna nie daje napiecia na wentyl dopoki proc nie bedzie mial temp wyzszej niz 25*C... :D Na graficznej mam prawie to samo tylko ze cale miedziane i swietnie dziala :D Tylko pamietaj zeby z AC Freezera nie zetrzec tasmy termoprzewodzacej :D Bo ta co na nim jest to naprawde dobra pasta :D Podsumowujac - zestaw 2 bez zastanowienia.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 właśnie luks ma taniej niz hurtownie w Polsce ale to jest ten sam cooler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 ten zalman od luksa to box z dodatkowymi radiatorkami rozumiem? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 dokładnie tak i najlepsze bo ja myślałem że to bug ale sie upewniłem więc kup AF 64pro i zalmana AS5 albo Ocz5 tak żeby najlepiej u luksa to za przesyyłke mniej zapłacisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 A ja nie wiem :| O jakim "luksie" mowicie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 użytkownik naszego forum ma sklep z ibizem www.pc-shop.pl jego gg 3292606 tylko troszkę trzeba będzie poczekać (zazwyczaj). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Opcja 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...