k a m e r e k Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) Ultracichy zestaw nie do gier ale do amatorskiej grafiki + webmasterki + filmy. Czy warto wejsc w 64bit? Ile ramu do komfortowej pracy bez swapa - 1?2GB? DDR2? Grafika - karta z klasy "sredniej/sredniej nizszej" Nie wiem jak obecnie z Sata? chodzi o cichy w miare wydajny dysk ok 120GB Chlodzenie proca i grafiki - max cisza jaka moze dac chlodzenie powietrzne Muza - poziom co najmniej jak Soundstorm/SB Au 2 Ultracichy zasilacz / ewentualnie cala obudowa nie bedzie krecenia ;) Edytowane 19 Stycznia 2006 przez k a m e r e k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 chlopie to moze byc wszystko pasywnie ;] no moze oprocz zasilacza a wiec tak do chlodzenia potrzebujesz: scythe ninja (wentyl nie potrzebny, do np. nie kreconego amd opetrona 144) grafike bierzesz 6600 zwyklego lub GE od gigabyte'a (z pasywnym chlodzeniem) zasilacz jakis tagan U-01 bude bierzesz chiefteca matrixa albo lbx z miejscem na 120 na tyl i tam dajesz fandera 120mm na min i masz wszystko gicior aha no i na plyte glowna zalmana niebieskiego (na chipset) bedziesz mial ultra-cisze ja mam jedna kostke 1gb i swapa nie mam wogole i jest w porzadku, ale mysle zeby tak full-wypas komfort bez swapa to chyba jednak 2gb trzeba ramu jak chcesz ta scythe ninje to tylko amd k8, intely chyba sie za bardzo grzeja na prace ninji bez wentylatora, wiec na 64 bity jestes skazany no i dysk to albo jakis samsung albo hitachi z sataII i ncq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Oj nie wiem... Ja bym chociaz jeden wentylek wlozyl... Jakas 120 mm na bardzo wolne obroty ale zeby to powietrze jakos szlo a nie sie gotowalo w srodku... Bo jak nie bedzie cyrkulacji to temp powietrza ze srodka bedzie coraz wyzsza i w koncu moze byc za wysoka... jeden duzy wentyl na niskie obroty i nie bedzie slychac... BTW: Najciszej bedzie woda :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 woda odpada w mojej opcji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) na tyl budy na minimum puszczony fander 120mm, na procku VENICU A64 Ninja + Fander puszczony na Minimum i na chipset zalman NB32J no i jeszcze bym wzial kostke 1GB ramu... a co do grafiki to jakis radeon 9550? zasilacz jakis tagan dobry... a jak brac obudowe to ThermalTake Soprano bym wzial :P bez okna... Edytowane 18 Stycznia 2006 przez $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 zestaw prawie poskładany,z tym że imo będzie oc ;) - a64 po oc się za bardzo nie grzeje (no chyba ze pojedziesz sporo V),, ja bym troszkę dziabnął 2200 to zawsze nie 1800 ;) jeśli kupisz ninję - na pasywce przy jakiejś wentylacji budy powinno być okej co do pasywki - jak chcesz ciszy ekstremalnej - tak, ale ja bym co kolwiek zamontował,, nawet głupiego arctica3 na 5v,, zbije temp o doobrych kilka stopni z grafiki - jw. 6600,, gb robi tez pasywne x800gto jak byś chciał 12/6 z 256bit.. karta sporo szybsza ale pasywki kosztują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 arctick 3 na 5v nie pójdzie na 7v ma problemy ze wstaniem a jam mam na 12v i jest wbrew pozorom niesłyszalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) mowicie mi o niebieskim zalmanie na NB, tak jakbyscie nie widzieli co mam obecnie w konfigu > popatrzcie, a co do budy to jaką ewnetulanie wziąć, żeby nie przenosila drgań i byla naprawde chlodna, ale nie moze byc za droga!! (ewtnualnie mam opcje zeby wziac jakas najtansza przewiewną bude - jaką?? ) bo tez droga sama buda plus cicha zasilka to moze byc duzo kasy;) kolejna kwestia - taki duzy radiator na procu moze powodowac komplikacje w obudowie czasem i czy nie bedzie za bardzo obciązało mobo waga? dyski - ma obecnie to co w podpisie - i problem to piszczenie.. Potrzeba wiec trwalych, sensownie szybkich i bardoz cichych napedów - cos slyszalem ostatnio o Samsungu, ale znowu taka decyzja to przeglad setki postów na zachodnich forach... Porady wlascicieli jakies? kwestia socketa - 754v czy 939 - czy moze i tka bez znaczenia bo i tak znowu cos sie pojawi i ten niby przyszlosciowy bedzie stary.. Edytowane 19 Stycznia 2006 przez k a m e r e k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 w sprawie ciszy polecam stronke: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=19974 zasilacz np: silenx ( ale potrzebny jakis duzy nisko obrotowy wiatrak w obudowie ) albo calkowity wymiatacz : ZALMAN TNN 300 ale te ceny ...................:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 podales linka w kosmos.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) ok jest projekt z cenami ( ostatnia kolumna sklep) - komp raczej nie bedzie z poczatku kręcony Jak macie propozycje odnosnie lepszych cen to czekam ;) nie wiem co z dvdrw - czy jest OK? i czy lepiej 1 kostke ramu? Aha jeszcze jedno - ewntulanie jaka inna TANSZĄ MOBO polecacie (musi miec Firewire i dobrze gdyby miala dosc dobry dzwiek), ale zeby nie meczyla sie gdy wymienie na radiator,(bo ta z excela ma juz stadnarowo radiatorek no i jest przyszlosciowa pod dualcore), i JAKA INNA TANSZA BUDE?? Edytowane 19 Stycznia 2006 przez k a m e r e k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Jedna mała uwaga, nie komputronik ze względu na ceny. www.skapiec.pl porównuj ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) Jedna mała uwaga, nie komputronik ze względu na ceny. www.skapiec.pl porównuj ceny. wiem, ale to tylko dla sredniego poziomu cen wzialem ew. mobo Microstar K8N Neo4-FI nForce4 Ultra Socket939 DualDDR PCI-Ex16 SerialATAII Raid FireWire GbLan Sound 8ch. ATX za ok 395zl plus Zalman na NB - i stowa zaoszczedzona - ale czy MSI wytrzyma NINJE? czy bedzie dorby docisk radiatora ok 660g do socketa? Edytowane 19 Stycznia 2006 przez k a m e r e k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 link dziala :P moze mieli przerwe na serwie http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=19974 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) co ma wspolnego bezpieczenstwo z ultracichym kompem za rozsadne pieniadze? nie spamuj Edytowane 19 Stycznia 2006 przez k a m e r e k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...