ice-t Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Czy ktoś wie z jakim napięciem powinny pracować pamięci Ram 266 MHz ponieważ mój Bios coś nie działa w trybie AUTO (prawdopodobnie przez to spaliłem już 256 MB) Wię chcę ten parametr ustawić ręcznie w Biosie Proszę kogoś miłego o pomoc Dziękuję! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 2,8V powinno być odpowiednie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynchRo ! Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 2,8 dokladnie grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 a czemu tak wysoko? :blink: default to przeciez 2.6v <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Default standardu to 2.5V, a producenci dają swoje default by RAM był w stanie wytrzymać np. ostre timingi. Ogólnie RAM jest dość wytrzymały na napięcia, do 2,8V możesz dać spokojnie. Ta spalona 256 to raczej pech niż za wysokie napięcie (no chyba że się mobo uwaliło i daje ostro powyżej 3V). Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...