Konrad164 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) Witam , co polecacie w granicach 2000zł max 2100. Mnie by bardziej interesował P4. procek , plyta , grafa , ram-y , nagrywarka dvd , obudowa do max 2100zł. Co polecacie ?? Bo ja to juz sam niewiem :mur: Jeżeli chodzi o O/C to mnie to az tak bardzo nieinteresuje , ale moze bede chciał tez cos podkrecic :) Edytowane 21 Stycznia 2006 przez Konrad164 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 jak chcesz porządnego na p4 aby miało 64bity to dółóż jeszcze z 1000zł na amd jeszcze można poskładać za 2100zł w miarę dobry sprzęt np: asrock dual sata2 za 225ał sempron 3000x za 350zł x800gto@xt od pitera za 800zł nagrywara benq albo lg za 170zł arctic freezer 64pro wentyla na procka delta z allegro za 60zł zasilacz reszta wedle uznania dyks samsung ramu przynajmniej 512 adata, patriot kh buda wedle uznania i funduszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Interesuje mnie tylko P4 a do 2000 mysle ze da sie cos zlozyc z p4. Alhlon moze jeszcze jakos przeboleje ale sempron badziew odpada ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Semprony na s 754 i 939 są niewiele gorsze od Athlonów... Więć bierz sempa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) Nie po to sprzedalem wczesniej P4 2,4 1MB zeby teraz jakiegos semprona kupowac <lol> Myslalem nad taka konfiguracja: Intel PIV 3,0 630 800/2M 775 BOX 64bit Gigabyte GA-8I945P-G ST DDR2 S.775 379zł 512 ramu twinmos ddr2 Gigabyte GeForce 6600GT 128MB 128 PCI-E nagrywarka Lg DVD Recorder GSA-4167B OEM + obudowa wychodzi okolo 2100zł czy to sie opłaca czy mzoe wymienic płyte główna tylko ze niena drozsza tylko w tej samej cenie ?? Edytowane 3 Stycznia 2006 przez Konrad164 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 No mowisz tak krytycznie o sempie a on do gierek sie nadaje super ... chyba że twoj komp służy do czegoś innego to faktycznie sempron byłby fatalnym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Intel PIV 3,0 630 800/2M 775 BOX 64bitgwarantuje Ci ze kazdy sempron na s939 łyknie tego "pentaka" po podkreceniu jak chce. Tyle mam do dodania na temat składania kompa za 2100 na intelu. Tak jak ktos wczesniej napisał ze doporzadnego pentiuma musiałbys dac z 1000 zł wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) Co do tego że semp Łyka Pentka to sie wogule niezgodze ... Wystarczy załączyć Photoshopa , program do obróbki grafiki , czy jeszcze jakiś inny program do pracy to Pentek połknie sempa i wyprzedzi go gdzieniegdzie nawet kilkukotnie ... Dla porównania ... W programie "Magma" do obliczania kształtów odlewow , Pentium Prescott 2M 3600 mhz był 16 krotnie szybszy od Atchlona 4000+ ... oczymś to świadczy. Ale w grach będzie wręcz odworotnie i semp połknie Pentka. A za 2100 zł to da sie spokojnie złożyć zestaw na dobrym Pentiumie do roboty i względnego OC ... Edytowane 3 Stycznia 2006 przez Ower_lolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) też to gwarantuje, poszukaj sobie testów (chodzi mi o wyzszosc sempa, ale only po oc !) Ale niestety, tacy są ludzie ;] składałem kompa kumplowi, a w odpowiedzi dostałem "i tak kupie co mi brat powie", czyli zasilacz trejser itp ;] ower_lolek, mieszaj mu dalej. oO Edytowane 3 Stycznia 2006 przez emilooos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) Stary nic niemieszam takie są fakty , sam jestem zagorzałym Fanem AMD , ale wiem że jeśli ktoś niegra maniaklnie w Q4 , FERA , EARTHA 2160 a siedzi dziennie po kilka godzin i pracuje to wybor będzie oczywisty... Naprawde Pentium są dużo szybsze w programach od AMD ... Poszukaj testow sam sie przekonasz ... Ale Pentium też się kręci :) i to nienajgorzej , a co do sempka to chcesz mnie przekonać że procek ze 128 kilo pamieci wewnętrznej jest wstanie poradzic sobie z obliczeniem lepiej od procka który posiada 1mb , lub nawet 2 mb cache ?? Edytowane 3 Stycznia 2006 przez Ower_lolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) jesli by sempron sobie nie radził a obliczeniach ze skromna poniekąd iloscia pamieci cache to czemu wydajność w grach jest duzo wyższa na podkreconym sempie niz na podkreconym pentiumie? Edytowane 3 Stycznia 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Kurde poddaje sie ... faktycznie Intel wyprzedza tylko AMD w skrajnych sytuacjach ... Przepraszam ale testy wziąłem z Tweaka , teraz jak sam poszukałem to wiem wszystko ... A co do programu Magma to jest prawda , ale kto korzysta z tego typu oprogramowania ... Jeszcze raz , sory , narazie uważam że sie pomyliłem i ide sie dokszatłcić w temacie ... Każdy się może pomylić :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 ... Poszukaj testow sam sie przekonasz ... ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Komputer jak dla mnie ma byc przedewszystkim stabilny , niezawody , ma niesprawiac problemow. Niechce kupowac semprona zeby pozniej go krecic tak zeby dorownal temu P4 co wyzej pdoalem ;) W gry tez czasami , jezeli sa jakies nowe fajne tytuly to tak , ale przewaznie to photoshop i internet i duzo programow chodzi w tle. Wiec teraz co bedzie lepsze mysle ze ten P4 co wyzej go podalem :) Pozdro P.S czy ta plyta glowna GIGABYTE mzoe zostac czy mzoe wymienic na jakas inna w podobnej cenie?? tamta kosztuje 380zł Edytowane 4 Stycznia 2006 przez Konrad164 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Jak chcesz kupić zabujce tego pentiuma co napisałeś to kup Opterona ... Opteron - 699 zł Frezer-70 zł Asrock - 225 zł 1024 DDR - 300 zł HDD 80 GB -210 zł Obudowa - 110zł (Allegro) Zasilacz Delta 350 wat - 80 zł (Allegro) Galaxy GE - 450 zł (ESC) Razem 2144 zł Ten sprzęt ci pozwoli na wszystko , Opteron ma rdzeń San Diego który wygrywa z Prescottem M2 ... teraz już moge ze spokojnym sumieniem powiedzieć żebyś sobie przejrzał testy :D Co do reszty to raczej niepowinno być wątliwośći , a Geforc jest lepszy od GT więc pograsz na nim we wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Dysk 80GB juz posiadam i niepotrzebny mi drugi i zasilacz rowniez mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 No to stać cie na Modowalne X800GTO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 dołożysz 50 zł i będziesz miał GTO2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 A jezeli chodzi o Athlona 3200+ 64bit to ktore jądro było by najlepsze?? Manchester , Venice czy moze winchester ?? Bo sobie zlozylem takie cos : Sapphire Radeon X800GTO Ultimate 690zł lub 6800GS 900zł ?? Athlona 3200+ 64bit menchester 677zł Ram-y hm.. mysle nad PDP Patriot 1GB DDR 400MHz Dual CL 2.5 (2 x 512MB) z radiatorami 370zł a moze cos tanszego rownie dobrego ?? ASRock K8 939Dual-SATA2 223zł Ngrywarka LG + obudowa i wychodzi okolo 2100zł Co o tym myslicie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 karte bierz GTO2 z http://www.acris.pl 800zł i masz karte wydajniejszą od tych co napisałeś odblokujesz dodatkowe potoki, podkręcisz i masz x850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Niewiem czy jestem slepy czy w tym sklepie co podales niema GTO2 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) oczywiście że jest Sapphire GTO2 cena 793 zł sam dziś zamawiałem http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=8262 Edytowane 4 Stycznia 2006 przez milan655 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 hmm piter ma x800gt@xt ale z vivo a tu lepsze pamiątki więc trzeba się zdecydować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 no na GTO2 narazie mnie niesatc i tak bede musial pozyczyc ze 2stowy ;/ Mysle ze ten co wyzej podalem jest dobry czy nie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Ten zestaw co podałes jest dobry bierz proca z jadrem Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 A jaka jest zasadnicza roznica miedzy tymi jądrami ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Venice sie najlepiej kręci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Venice sie najlepiej kręci :)No nie wiem, teraz jest też w grze Manchester, rdzeń z X2, to taki X2 ale z jednym rdzeniem :lol: Bierz Manchestera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Manchester jest lepszy, ale i tak to płyty są za słabe do proców, a nie proce do płyt (za duże FSB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 A czy do 250zł kupie jakas plyte z ddr2 na 775 pod pentiuma ?? i pci-e ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...