TOmekNixi Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Kuilem dysk 200 gb na sata 2.Mam płyte głowna abita an7 ..W biosie dysku nie widzi co jest normalne przy dyskach sata ale jak chec zainstalowac xp to po wczytywaniu wszystkich sterow na poczatku wyskakuje obraz ze nie wykrywa zadnych dyskow...W biosie chyba jest wsystko ustawione ok ..POMOCY !!! Co mam zrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Tak się składa, że mam ten sam dysk i w biosie jest jak najbardziej widoczny . Spróboj pokombinować z innymi portami SATA, albo przetestowac dysk u kogoś, komu napewno dyski SATA wykrywa dobrze, bo może jest uszkodzony? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 A sterowniki do kontrolera wgrałeś ? Bo jak nie to wiesz czemu dysku nie wykrywa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 1 -sterowniki z dyskietki przy wstpnym kopiowaniu windowsa wgrales (wciskaj F6 na pocztku) 2 - sprawdz czy nie masz zworki przelaczajacej SATA150 na 300 i odwrotnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 ...W biosie dysku nie widzi co jest normalne przy dyskach sata ...To nie jest normalne, prawdopodobnie masz wyłączony kontroler SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 W wielu plytach glownych starszych nie widac w biosie dysku SATA co jest jak najbardziej normalne, wystarczy przed instalacja XP wgrac sterowniki z dyskietki wciskając F6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areo Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Brat miał podobny problem z SATA tez 200gb i poradził po prostu nowy WinXP z servis packiem 2 :) tzn pdczas instalacji w biosie wykrywało dysk Edytowane 5 Stycznia 2006 przez Areo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOmekNixi Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 POradziłem sobie z tym problelm Dzieki wam bardzo ..Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _oC_ Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 W wielu plytach glownych starszych nie widac w biosie dysku SATA co jest jak najbardziej normalne, wystarczy przed instalacja XP wgrac sterowniki z dyskietki wciskając F6. Tzn. jak wgram sterownik to mi BiOS zacznie widziec dysk ? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...