finalcell Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam ostatnio zakupiłem sobie głośniki ALTEC MX-5021 i mam z nimi problem duży ponieważ z satelit wydobywa się szum który jest nie do zniesienia i nie wiem czego to jest wina głośników taki ich urok ale wątpie bo one powinny siedzieć cicho jak nic nie gra ( i za tą kase powinny grać znakomicie) czy karty dźwiękowej mam SS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 pokombinuj ze sterami ale po pierwsze wycisz wejscie mikrofonu/lin in itp - calkiem je wylacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PEPDAR Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam. Miałem podobny problem z SoundStrom-em Nvidii. Pomogła mi zmiana sterowników na nowsze (mam teraz wersje 8.22) i problem zniknął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Podłącz głośniki do np. mp3 grajka, walkmana lub czegoś podobnego i sprawdź czy też będą szumieć. Jeżeli nie będą to znaczy że wina leży po stronie k. dźwiękowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 a czy jeśli by to była wina kompa to po wyjęcia kabla powinno by sie poprawić czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Tak. Po wyjęciu wtyczki szum powinien zniknąć, ale może pojawić się ciche "pierdzenie" - dźwięk od sieci 230V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Eee najłatwiesze rozwiązanie kup SB Live! :) A tak serio to update driverów powinien pomóc. Jak nie to penie jak jush tu mówiono masz wlaczone jakies wyjscia "dziwne" line-in, aux i jakies [ciach!]ly, wylacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 a czy jeśli by to była wina kompa to po wyjęcia kabla powinno by sie poprawić czy nie ?Tak,jeżeli zewrzesz wejście wzmacniacza do masy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 z SS raczej jest w miare dobry moze pomoc zmiana biosu czy tez drivery ake najczesciej on szwankuje podczas pracy urzadzen peryferyjnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 sprawdzałem ostatnio jak zakryłem ręką głośniki wysokotonowe to przestało więc jak myślicie wina dźwiękowej czy głośników bo jest to dziwne chyba że głośnik wydaje dźwięk jak nic nie gra i tylko ten albo jak gra mi coś co nie ma wysokich to ciągle słysze ten irytujący szum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Echhh. Odłączyłeś głośniki od karty dźwiękowej? Po odłączeniu głośniki nadal szumiały? Edytowane 9 Stycznia 2006 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 tak myślicie że to podlega gwrancji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Pozostaje jeszcze kwestia głośności tego szumu. Twoje głośniki mają odstęp sygnał-szum na poziomie 80 dB a to nie jest zachwycający wynik... więc możliwe, że one po prostu tak mają. Spróbuj określić głośnośc tego szumu. S/N 80dB nie powiniem bardzo przeszkadzać, ale to zależy od człowieka - każdy słyszy inaczej. \ Oddaj na gwarancję, a jeżeli zostanie odrzucona, to może dogadasz się ze sprzedawcą i zamienisz na inne głośniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...