Skocz do zawartości
MeRBi

X800gt/gto A X1600xt - Bajery W Grach

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jedną platformę z radkiem 9800se@pro... w NFS Most Wanted całkiem przyjemnie się gra, ale cienie nie są wygładzone, chyba tzw. Soft Shadows brak. Na GeForcie 6200, którego tymczasowo posiadam na drugim kompie jest Pixel Shaderek 3.0 i efekty mam wszystkie, ale przy fullu grać się nie da :P .

Stąd pytanie... czy na radku X800GT/GTO (Pixel Shader 2.0b) będę miał wszystkie efekty w NFS MW czy nie ??

Gdyż zastanawiałem się nad radkiem X1600XT... wiem, że to kastrat... (podobno potoki renderowania ma tylko 4, jednostek PS 12). Ale za to obsługa PS 3.0+, jakość obrazu, VIVO i wydajność wyższa niż GeForce 6600GT...

Czy ktoś rozwieje moje wątpliwości ? :razz:

Edytowane przez MeRBi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aj... zapomniałem wspomnieć o jednym....

musi być bezgłośny (najlepiej system Silent-Pipe) ... ewentualnie coś podobnego do HIS IceQ...

to już lepiej to drugie, bo takie karty ostro sie grzeją ...

6800gs byłby optymalnym wyborem

X800 ma znacznie wiekszą moc obliczniową, ale w gruncie rzeczy bardzo sie nie różni od 9800

ja na 6200 @ 8x1 @550/700 gram sobie na 1024x768 ze wszystkim na full i AA na 2/3 więc nie wiem co ci przycina :-P

jakoś nie sądze żeby X1600 był dobrym wyborem- X800GTO modowalny byłby lepszy, podobnie jak 6800gs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne wybitne wyniki :blink: najnowszego Radeona X1600XT kosztujacego ok. 750zl.

To juz na stale utwierdzilo mnie w przekonaniu ze jak brac jakas karte z serii X1000 to tylko X1800.

Wyniki testow X1600XT LINK

A 6800GS na PCX z tego zestawienia mozna zlapac za jakies ~800zl. Czekam tylko kiedy wyjdzie na AGP i jak bedzie w podobnej cenie jak ten PCX i najlepiej na NV40 to go sobie zamowie :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi