Skocz do zawartości
andy1978

Prędkość Netu A Kamerka Internetowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam zamiar kupić sobie kamerkę internetową, ale nie wiem czy połączenie z netem z prędkością 256 kilobitów na sekundę wystarcza aby obraz był stabilny, czyli nie skakał klatka po klatce. Upatrzyłem sobie tą kamerkę internetową, ale nie wiem jak współpracuje ze skype. Może ktoś taką już ma. Proszę o pomoc.

link do kamerki:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79851572

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie prawda. Jesli chodzi o odbior obraz + dzwiek to ok.ale jesli chodzi o to ze wysylasz pakiet obraz + dzwiek i potrzebujesz od 11 do 13 Kb/s.

Ja mam w NET24 256 max 9KB/s i w MSN jak gadam z ludzmi to ja ich slysze i widze ok oni jednak maja rwan :wink: ie foni i wizij.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam neo 256 kb/s i ja gadam na skypie z video to najwyzej 100kb/s idzei. tez miałem ten sam problem co ty ale okazało się że 256 spokojnie wystarcza. Aha, niema co się spuszczac nad kamerka o jakijś cudownej rozdzielczości bo i tak dla potzrb programu obraz jest pomniejszany do razmiarów jakiś 160 na 120 czy cos koło tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak oczywiscie chodzi o wysylanie.Na 256 NETIa jest 8 a czasem na pakiet obraz i dzwiek potrzeba powyzej 10 a i czasem 14.Tak ze klijent

bedzie mial obraz a np dzwiek bedzie cielo. Tak ze nie wydaje mi sie aby 256 bylo wystarczajace.Ja uzywam MSN do kamerki jakos idzie ale skype odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi