Skocz do zawartości
cybermycha

Do Uzytkownikow Asus A6va-q039

Rekomendowane odpowiedzi

witam

zamierzam kupic laptopa ASUS A6VA dokladnie model q039 (z firmy softon).

prosilbym o wlascicieli tego sprzetu o informacje jaki zainstalowany jest tam dokladnie dysk twardy ? 4200 czy 5400 obr/min? i jaki model.

Nikt nie udzielil mi takiej odpowiedzi a zalezy mi na predkosci dysku z uwagi na to ze bede czesto zgrywal filmy z cyfrowej kamery DV a szybszy dysk jest wysoce zalecany.

Nie moge rowniez znalezc informacji jaka jest tam dokladnie instalowana nagrywarka? DVD-+8 czy x4 i jaki model.

Prosze o podanie daty kiedy zostal zakupiony sprzet bo slyszalem ze moga wystapic roznice w zaleznosci od partii sprzetu

Pozdrawiam i dziekuje

Slawek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w moim zakupionym w grudniu (właśnie w firmie Softon - polecam :)) siedzi dysk Hitachi 4200RPM (HTS421280H9AT00) i nagrywarka MATSHITA DVD-RAM UJ-841S - 8x. To loteria jest w tym modelu.. nastaw się na 4200RPM - najwyżej później się "miło rozczarujesz" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w moim zakupionym w grudniu (właśnie w firmie Softon - polecam :)) siedzi dysk Hitachi 4200RPM (HTS421280H9AT00) i nagrywarka MATSHITA DVD-RAM UJ-841S - 8x. To loteria jest w tym modelu.. nastaw się na 4200RPM - najwyżej później się "miło rozczarujesz" ;)

dzieki za odpowiedzi

sprzecik przysla mi pojutrze,chcialbym sie mile rozczarowac i trafic akurat na dysk z 5400 obr/min :)

anka725 w opisie masz ze grafika ma 256 mb w czym 128 jest wspoldzielona z systemowa. skad taka informacja? z tego co sie orientuje to ta karta ma 128 mb i bez wspoldzielenia z systemowa pamiecia. mozesz poprzec to jakims zrzutem ekranu w programie typu everest?

A jak sie spisuje nagrywarka?i czy ma dobra korekcje bledow?

pozdro

Slawek

ktos jeszcze moze sie podzielic jakimis spostrzezeniami odnosnie tego laptopa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja to wiem :) szkoda że nie można wyłączyć tej Hyper Memory.. albo chociaż zredukować do 16MB czy coś :(

znalazlem na stronie http://support.asus.de/download/download.a...SLanguage=pl-pl bios w wersji 0210AS ktory wlacza funkcje hyper memory

bycmoze wczesniejsze wersje biosu maja ta punkcje wylaczona.

pozdrawiam

Slawek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi