Skocz do zawartości
Gość seraf

Co Pod P4 630 ?

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm..skoro tam mówicie. Zresztą udało mi się wytrzasnąć everesta 2006 ultimate i na testach samego procak przy 3.75 czasem wypada lepiej od pentiumD i atlonax2 :blink:.....aż sam się zdziwiłem, zresztą przekonaliście mnie.

Kto chce moje 768mb Ram za 200zł :D ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm..skoro tam mówicie. Zresztą udało mi się wytrzasnąć everesta 2006 ultimate i na testach samego procak przy 3.75 czasem wypada lepiej od pentiumD i atlonax2 :blink:.....aż sam się zdziwiłem, zresztą przekonaliście mnie.

Kto chce moje 768mb Ram za 200zł :D ??

allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam to co ujeżdżam: ABIT AW-8 MAX 3rd EYEII http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21185

Są też tańsze wersje.

Trzecie oko Abita ;)

Dołączona grafika

W środku k. muzyczna do np. Skype, port USB, przetaktowanie z palca i na bieżąco informacja o wszystkich istotnych parametry systemu.

Edytowane przez PioMX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowalem sie ze jednak bedzie pentiawka a nie a64.

a co do twojej propozycji co myslisz o tej ?

http://www.znak.pl/index.php?cid=327&scid=...5GigGA8I955XPro

Pzdr

Plytka ok tlepsza od 945 jak masz kase to bierz i odrazu nowy biosik f9 ktory dodaje odsługe nowych prockow intela seri pentium d 9xxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki ze sie wtrącam ale zaciekawił mnie ten temat chodzi o to ze sam chcem kupic wlasnie taki procek P4 630. I nie wiem jaka dokupic plyte glówna chodzi o to ze mam grafe na AGP i pamiec DDR i nie wiem co dobrac. Ale Mozna by to pominac Bo np myslalem narazie ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> cos z PCI Expresem ale zeby miala zintegrowana grafike w miare dobra najwyzej pozniej cos na PCI kupie kasa ograniczona i tak dokupuje po trochu. Ale nie wiem co jest w miare dobre mozecie pomoc??Albo moze zyby bylo rozwiazanie AGP i PCIExpres. Ale czy to jest dobre :unsure: . DZieki wielkie za jakąs podpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem Gigabyte 8I945P-G do tego procka, wszystko ladnie pieknie chodzi. Plyta okazala sie bardzo dobra do OC. Do tego kupilem Radeona x800 GTO ale Ultimate bo Fireblade strasznie wył wiec go wymienilem. procka 3.0 spokojnie podkrecam na 3.8 dalej nie probowalem. Zmiana chlodzenia dla tego procesora to podstawa.

Zapomnialbym dodać. Pojawilo sie pare razy opinia na forum ze nie mozna zmienic timingow w biosie na plytach gigabyte. Wystarczy wejsc do BIOSu i nacisnac Ctrl + F1.

Edytowane przez wenas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

quartzXXI

PIV bardzo duzo traci w single. Ten procek ma szyne QPB czyli 4x rzeczywiste taktowanie. Pamieci DDR w single maja za mala prepustowosc aby nakarmic tego procka dlatego jest tryb dual ;). PIV naprawde duzo syskuje w dualu i zauwazysz roznice po wlaczeniu dualu.

Do tego pisanie ze w "beznadziejna wydajność w everscie" tez nie przemawia do mnie ;). Od kiedy wazne jest ile pkt. jest w programach diagnostycznych ;). Wazne jest jak programy, gry(ogolnie komp) dzialaja a nie ile pkt. w jakims tam zapizlalym programiku sie ma ;)

Wiec teraz skoncentruj sie na wymianie pamieci aby dzialy w dualu i wtedy napisz jak po tej malej a jak istotnej wymianie dziala komp ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi