stefan batory Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Chialbym sformatowac dysk i gdy probuje uruchomic komputer z plyty to pomimo ustawienia w biosie zeby komp uruchamial sie z plyty to uruchamia sie windows z dysku i dopiero plyta sie odpala... Co robic? Probowalem uruchomic komp z dyskietki startowej win 98 ale sie nie dalo Z gory dzieki za wszelki pomysly i sugestie Aha chodzi o win XP prof~ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefan batory Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Moze jakas odpowiedz plx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) Płyta jest botowalna :>? Masz możliwość podczas startu komputera ustawienia kolejność botowania wciskając F8 :>? Edytowane 3 Stycznia 2006 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konnik_tl Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) Płyta jest botowalna :>? Masz możliwość podczas startu komputera ustawić kolejność botowania wciskając F8 :>?to po 1-sze a po 2-gie jeśli masz klawiature na usb to bios nie wczyta wciśnięcia dowolnego klawisza a poza tym to możesz uruchomić nową instalacje z poziomu win i później sformatowć dysk po ponownym uruchomieniu kompa Edytowane 3 Stycznia 2006 przez konnik_tl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefan batory Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) Gdy systemu nie bylo i wlozylem plyte to sie uruchomila, czy to znaczy, ze jest bootowalna? Jak naciskam f8 mam do wyboru: tryb awaryjny tryb awa. z obsliga sieci tr. awa. z wierszem polecen wlacz rejestrowanie uruchamiania wlacz tryb vga ostatna znana dobra konfiguracja uslugi katalogowe debugowanie uruchom normanie ponowny rozruch @up: z pozimu win mam opcje aktualizacji bierzacej wersji systemu oraz zamien system albo zainstaluj na odzielnym dysku/partycji mam zainstalowac na starym? Edytowane 3 Stycznia 2006 przez stefan batory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) Gdy systemu nie bylo i wlozylem plyte to sie uruchomila, czy to znaczy, ze jest bootowalna? Jak naciskam f8 mam do wyboru: tryb awaryjny tryb awa. z obsliga sieci tr. awa. z wierszem polecen wlacz rejestrowanie uruchamiania wlacz tryb vga ostatna znana dobra konfiguracja uslugi katalogowe debugowanie uruchom normanie ponowny rozruch No to czyta z bootowania windowsa nie pamietam czy sie da ale wlaczajac tryb awaryjny z wierszem polecen:P albo wchodzisz w wina wychodzisz w ms-dos i tam format c: :) gorzej to moze byc z instalacja jak nie ma niczego co ci bootuje. jak cos to zrob sobie jeszcze Cichy Bootdisk polecam ;) P.S. Sprawdz czy czyta ci cdrom i stacja dyskietek moze cos kable siep luzowaly i nie stykaja do konca i dlatego nie odpala z cdromu albo stacji dyskietek Edytowane 3 Stycznia 2006 przez Bull_Byk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 możesz zrobić tak jak powiedział konik że z win. zainstalować na nowo a po ponownym uruchomieniu ruszy Ci z płyty.... :razz: Ja tak robiłem jak miałem niebootowalną płytke :lol: Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...