Skocz do zawartości
stefan batory

Problem Z Formatem

Rekomendowane odpowiedzi

Chialbym sformatowac dysk i gdy probuje uruchomic komputer z plyty to pomimo ustawienia w biosie zeby komp uruchamial sie z plyty to uruchamia sie windows z dysku i dopiero plyta sie odpala...

Co robic?

Probowalem uruchomic komp z dyskietki startowej win 98 ale sie nie dalo

Z gory dzieki za wszelki pomysly i sugestie

Aha chodzi o win XP prof~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta jest botowalna :>? Masz możliwość podczas startu komputera ustawić kolejność botowania wciskając F8 :>?

to po 1-sze a po 2-gie jeśli masz klawiature na usb to bios nie wczyta wciśnięcia dowolnego klawisza a poza tym to możesz uruchomić nową instalacje z poziomu win i później sformatowć dysk po ponownym uruchomieniu kompa Edytowane przez konnik_tl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy systemu nie bylo i wlozylem plyte to sie uruchomila, czy to znaczy, ze jest bootowalna?

Jak naciskam f8 mam do wyboru:

tryb awaryjny

tryb awa. z obsliga sieci

tr. awa. z wierszem polecen

wlacz rejestrowanie uruchamiania

wlacz tryb vga

ostatna znana dobra konfiguracja

uslugi katalogowe

debugowanie

uruchom normanie

ponowny rozruch

@up: z pozimu win mam opcje aktualizacji bierzacej wersji systemu oraz zamien system albo zainstaluj na odzielnym dysku/partycji

mam zainstalowac na starym?

Edytowane przez stefan batory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy systemu nie bylo i wlozylem plyte to sie uruchomila, czy to znaczy, ze jest bootowalna?

Jak naciskam f8 mam do wyboru:

tryb awaryjny

tryb awa. z obsliga sieci

tr. awa. z wierszem polecen

wlacz rejestrowanie uruchamiania

wlacz tryb vga

ostatna znana dobra konfiguracja

uslugi katalogowe

debugowanie

uruchom normanie

ponowny rozruch

No to czyta z bootowania windowsa nie pamietam czy sie da ale wlaczajac tryb awaryjny z wierszem polecen:P albo wchodzisz w wina wychodzisz w ms-dos i tam format c: :) gorzej to moze byc z instalacja jak nie ma niczego co ci bootuje. jak cos to zrob sobie jeszcze Cichy Bootdisk polecam ;)

P.S.

Sprawdz czy czyta ci cdrom i stacja dyskietek moze cos kable siep luzowaly i nie stykaja do konca i dlatego nie odpala z cdromu albo stacji dyskietek

Edytowane przez Bull_Byk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi