Skocz do zawartości
Bulizzor

Dziwne Wyłączanie Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od kilku dni dziwnie wyłącza mi się komputer...Normalnie daje wyłącz komputer- i wyłącza się ale tylko monitor a komp dalej pracuje. Wiec musze go beszczelnie wylaczac powerem gdyz monitora nie da sie juz załączyc by cos moze zaradzic. Nie jest tak za kazdym razem, wyłącza sie także dobrze czasami... Niedawno formata robilem tym bardziej mnie to dziwi...Co Wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XP. w menadzerze urzadzen jest komputer PC z interfejsem ACPI.

ja powiem tak WOGOLE CI SIE NIE WYLACZA?

bo ja tweakowalem XP włączyłem jakaś opcję żę usówa podczas wyłączania cośtam:P i teraz komp mi się z 2 minuty wyłącza;D( za to szybko włącza:D) tak więc grzebales cos? moze jakis proces? raczej to wina systemu

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy nie wiem bo po minucie go wylaczam powerem nie chce mi sie czekac w nieskonczonosc :wink: A co do tweakowania to zainstalowalem TweakXP ale nic sie nie bawilem w nim jeszcze...czytalem na innym forum o tym wlasnie ACPI w biosie ale gdzie to jest dokladnie? ktos mial identyczny problem okazalo sie ze zasilacz ma za słaby ale moj jest mocą dobry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

ale moj jest mocą dobry...

A jak by Ci wcisneli codegena 500W za 90zł to kupił byś?? :mur: Może i miałby ze 100W max... Sprawdź napięcia MIERNIKIEM i jak będą odbiegać od normy atx (z tego co pamiętam to jest 5%), to zasilacz do wymiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi