demek Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 tylko najwpierw musi do mnie dojsc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 "Wolf Smykatz-Kloss" :D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Co sadzicie o tej pasywnej chlodnicy ?? http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...&cPath=5_34_263 ciekawe czy by uciagnela jakis cpu ~2.7GHz i 6600GT/X800GTO oraz NB NF4 widzialem test i z a64 3200+ miala temperaturki 29 idle i 37 stress, ale jak przy wyzszym taktowaniu by to wyszlo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Cena zabija. Juz w ogole jak sie spojrzy na te ich zestawy "ready to go" z pasywnymi chlodnicami. Patrzac na konstrukcje nie jest to nic nadzwyczajnego. Tzn prezentuje sie doskonale i to najwieksza zaleta. Ale lepsze rezultaty moznaby osiagnac mysle na grzejniczku konwekcyjnym, ktory jak sie poszuka tez wcale nie musi byc brzydki :) - tylko tu z kolei masa jest powazna wadą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Witam Was. Mam taką pilną sprawę, ponieważ właśnie zamawiam obudowy (między innymi) w sklepie, i mam możliwość otrzymania jej z już wyciętymi otworami na wiatraki od chłodnic (u góry). Dlatego mam bardzo pilne pytanie: jakie powinny być realne rozmiary tych otworów? Mają być okrągłe, piersza chodnica w budzie Sunbeam Transformer: http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...7&cPath=5_34_35 ; druga chłodnia w budzie Bravo SL BigTower: http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...5&cPath=5_34_35 . Do pierwszej będą oczywiście dwa wiatraki 12cm (Fandery), do drugiej trzy (tez Fandery). Pod te wiatraki chcialbym otwory, i ustalilem ze sprzedawcą, że mógłby je załatwić, tyle, ze musi miec dokładny rysunek z rozmieszczeniem tych otworów. Chodzi tez o otwory do mocowania (na sruby). Bardzo proszę o odpowiedź, jest to dla mnie bardzo ważne, ponieważ nie mam innej możliwości wycięcia tych otworów, i to jest najlepsze rozwiązanie, żebym tylko znał te wymiary tych otworów wymagane, a właściwie to ich połozenie... Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 No otwory takie jak na wiatraki. 3x12 cm dlugosc, 12 cm szerokosc. Dla mniejszej 2x12 cm dlugosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 No otwory takie jak na wiatraki. 3x12 cm dlugosc, 12 cm szerokosc. Dla mniejszej 2x12 cm dlugosc. A odległości między wentylatorami? Żeby nie wyciął czegoś co będzie się miało "jak pięść do nosa" .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 A odległości między wentylatorami? Żeby nie wyciął czegoś co będzie się miało "jak pięść do nosa" .... WENtylatory na moim Nexxos Extreme 3 przylegaja do siebie... nie wloze miedzy 2 wiatraki nawet kalendarzyka :) (chyab ze bardzo an sile :P) moze to pomoze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) klik.. trzeba tylko wydrukowac w oryginalnym rozmiarze zeby to sprawdzic trzeba po wydrukowaniu sprawdzic czy zewnetrzny kontur mial 12cmx12cm. Edytowane 20 Stycznia 2006 przez [TiLt] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 No tak, dzięki. To, że ma być 12/12cm to wiem, ale chodzi głownie o umiejscowienie tych otworów, a właściwie chłodnicy... Nie wiem też, jak tę chłodnicę można by było przymontować (podwiesić) u góry bud... Gdzie wywiercić otwory na sruby, cy coś... Może posiada ktoś z tutaj obecnych obudowę Bravo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 No tak, dzięki. To, że ma być 12/12cm to wiem, ale chodzi głownie o umiejscowienie tych otworów, a właściwie chłodnicy... Nie wiem też, jak tę chłodnicę można by było przymontować (podwiesić) u góry bud... Gdzie wywiercić otwory na sruby, cy coś... Może posiada ktoś z tutaj obecnych obudowę Bravo? brovo to chieftec tak? ja mam matrixa, moj bixe3 bedzie standardowo podwieszony u gory, nie wiem dlaczego tak kombinujesz z tymi otworami, przeciez wystarczy wyciac tak, zeby pasowało na wentyle, wiec jak masz je to zrob dziury na smigło i wkrety odrysowywujac od wentyli, potem przykrecisz wentylki do chłodnicy, a od gory wkretami wentyle do budy ;) przynajmniej ja tak robie, ale nie wiem co z moimi "rownymi" otowrami pod łade :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) @kszonek, no tak, wszystko pięknie, ale 1. nie mam budy, 2. nie mam chłodnicy, 3. nie mam możliwości wycięcia otworów samemu :( I to stwarza problemy :/ Ale podsunąłeś mi dobrą myśl - podwieszenie chłodnicy "przez" wiatraki; tylko nie wiem, czy te wiatraki udzwigną BIXa3. Poza tym, czy można by to zrobić bez modyfikacji tych wiatraków? Znaczy mogą one mieć z obu stron wkręty? Czy trzeba będzie kombinować? Chodzi mi o "potem przykrecisz wentylki do chłodnicy, a od gory wkretami wentyle do budy" PS Tak, Bravo (BA) to naturalnie Chieftec. EDIT: Popatrzyłem na zdjecia Fanderów, i faktycznie mają z obu stron otwory na sruby... A jak jest z wlasnie srubami? Ile jest dołączonych? EDIT2: Tak sobie patrzę na wagę tych chłodnic, to jedna prawie 700g (BIP2), a druga... prawie 2kg! No nie wiem, czy te Fandery to uniosą... Edytowane 21 Stycznia 2006 przez lores Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 PS Tak, Bravo (BA) to naturalnie Chieftec. EDIT: Popatrzyłem na zdjecia Fanderów, i faktycznie mają z obu stron otwory na sruby... A jak jest z wlasnie srubami? Ile jest dołączonych? EDIT2: Tak sobie patrzę na wagę tych chłodnic, to jedna prawie 700g (BIP2), a druga... prawie 2kg! No nie wiem, czy te Fandery to uniosą... 1 daja 4 sroby (nie jestem peiwen) 2 dolicz mase wody............ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Przeciez mozna przykrecic chlodnice na dlugich srubach (jednoczesnie z wiatrakami). Wtedy chlodnica bedzie bezposrednio przykrecona do "sufitu" a nie poprzez wiatraki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Nie robcie OT z tematu! Lores zaloz temat lub dolacz sie do tematu Chieftec Medium I Bix2. Gdzie Umieścić Chłodnicę?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Ok, dzięki za odpowiedzi. Bardzo mi to pomoglo z rozwiazaniu problemu. jeszcze raz dzięki! Pozdrawiam lores Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 no jakos na dniach (chyba) powinna przyjsc nasza paczka, co :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 tak sadze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 No mam nadzieję... Ale nie ma teraz co wymieniać się nadziejami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 No mam nadzieję... Ale nie ma teraz co wymieniać się nadziejami... szczerze mowiac racja ale w sumie nieby mi sie nie spieszylo a teraz czekam i czekam i juz sien ie moge doczekac :lol: B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 a mnie to powli wkur....za bo dzwonilem tydzien temu i mieli wyslac na dniach a jest juz poniedzialek i nie przyszlo "niemiecka dokladnosc" ehhhh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 nie ma sie co tak denerwowac, jesli wyslali to powinno przyjsc na dniach :-) cierpliwosc jest cnota ! :D hehe ale fakt czekamy i czekamy .... ale co robic pewnie polska zawalila Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 No a co my mamy powiedziec z drugiego zamowienia :D ? Zamowione na poczatku stycznia a nadal oczekujemy :) I to nie wiadomo ile jeszcze ... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 najgorsze jest to, ze moje zamowienie czyli pozniejsze bedzie chyba zrealizowane wczesniej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StePan Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Ciekawe czy w ogóle wysłali do Polski ? :blink: O to jest pytanie. Edytowane 23 Stycznia 2006 przez stepan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Ech... No fakt... Nawet nie pamietam, ile juz czekamy na te czesci... Mnie tez, na poczatku, sie zbytnio nie spieszylo, ale teraz to juz potrzebuję mojego BIXa3 i BIOa2 ( :P ) na piątek... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 jutro bedzie 2 tygodnie od wplacenia kasy dzwonilem tydzien temu we wtorek i mieli wysylac na dniach fajne te dni..ciekawe czy wyslali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StePan Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Może dla nich jest to zbyt skomplikowane żeby zamówieniem zajął się jeden człowiek, pewnie to jest tak jak ze wszystkim, ze trzeba 15 osób do jednego zadania. Jeden zajmuje się mailami, następny spisywaniem części do zamówienia, następny kompletowaniem, a jeszcze następny wysyłką. Pewnie dlatego to tyle trwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alimek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 jutro bedzie 2 tygodnie od wplacenia kasy dzwonilem tydzien temu we wtorek i mieli wysylac na dniach fajne te dni..ciekawe czy wyslali taa na dniach....raczej na tygodniach.... :mad: :mad: eshhhh.......odpukac w niemalowane.....puk puk :mur: :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 taa na dniach....raczej na tygodniach.... :mad: :mad: eshhhh.......odpukac w niemalowane.....puk puk :mur: :angry: trzeba byc dobrej mysli tylko to nam narazie zostalo :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...