kszonek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 paowie - jakies dobre wiesci? mam paczke, ale jeszcze nie rozpakowywuje :] mam pilna robote, ale paka jest ccała i zdrowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 kurde tylko dwoje ludzi dostalo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alimek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 kurde tylko dwoje ludzi dostalo ? troje :) wszystko cale i zdrowe :lol: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 czekamy na reszte mam nadzieje, ze wszystkie beda "cale i zdrowe" :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) czekamy na reszte mam nadzieje, ze wszystkie beda "cale i zdrowe" :D lezy kolo mnie piekny i szczelny bix3.... mam foty, ale zginal gdzies kabel do aparatu :P szkoda ze nie mam kroccow, bo bym go juz dawno podłaczył do ukladu bo juz od dłuzszego czasu chlodniczka i pompa na parapecie.... a wylkutowywac z kadetta i czyscic z cyny to bez sensu... Edytowane 6 Lutego 2006 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Witam. Ja również dostałem chłodnice - BIXa3 i BIPa2, chyba wszystko jest, na razie mam trochę pracy z m. in. WC :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuk Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Paczka jest :) Chlodnica mam maly odprysk - ale z racji ze to BIX3 i ze i tak bede boki malowal na czarno, to od razu ten odprysk zamaluje, wiec luz. Pierwsze co musze powiedziec, to nie wiem dlaczego, ale zawsze myslalem, ze ta chlodnica bedzie wieksza. Znalem wymiary, ale nie wiem, jakos myslalem ze bezie jednak wieksza (moze dla tego ze wielkosc=wydajnosc :P) w kadzdym razie przy mojej ladzie wyglada troche "smiesznie" :P Niestetyt nie mam jeszcze kroccow zeby ja zalozyc - poza tym czekam na nowe bloki od Misia wiec nie bede mogl sie jeszcze nacieszyc zamowienim - ale co tam juz niedlugo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alimek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Paczka jest :) Chlodnica mam maly odprysk - ale z racji ze to BIX3 i ze i tak bede boki malowal na czarno, to od razu ten odprysk zamaluje, wiec luz. Pierwsze co musze powiedziec, to nie wiem dlaczego, ale zawsze myslalem, ze ta chlodnica bedzie wieksza. Znalem wymiary, ale nie wiem, jakos myslalem ze bezie jednak wieksza (moze dla tego ze wielkosc=wydajnosc :P) w kadzdym razie przy mojej ladzie wyglada troche "smiesznie" :P Niestetyt nie mam jeszcze kroccow zeby ja zalozyc - poza tym czekam na nowe bloki od Misia wiec nie bede mogl sie jeszcze nacieszyc zamowienim - ale co tam juz niedlugo :) Też myślałem ze chłodnica będzie większa tzn. szersza. Przy wyjmowaniu z pudełka myślałem że się pomylili i dali mi jakąś na wentylatory 80mm Przy 2ch połączonych kadetach wygląda jak „dzieciaczek” :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StePan Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Właśnie odebrałem paczkę , chłodniczka cala tylko nie ma mojej redukcji do EHEIM-a :cry: , Niemcy nawalili ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 o widzisz juz wiem czego bakuje.....dosle nastepnym razem jak przy kolejnym zamowieniu dosla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 czy Ci niemcy sa powakeni, przykrecam se wentylki a tu srobki to imbusy, czy nie dac NORMALNYCH ?! mam takie zagermistrzoskie male imbusy, ale jako zenie nie mam w zwyczaju stosowac tego pudelka co do nich daja to walaja sie wszedzie, ile ja sie tego naszukalem.... jakby tego bylo malo to i tak musze sobie kupic inne, bo oczywiscie sa na styk i mona do nich przykrecic tylko wentyle 120mm :/a otrzebuje je dac do pleksy 5mm, no i najprawdopodobniej beda wentyle 38mm grubosi wiec wogole nie wypali. Ale chlodniczka jest gicior, troche glupio wygladaje te nity na bokach, ale da sie przezyc, jak bede mial chec to sie ich pozbede i zobacze jak wyglada chlodnica pod spodem B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Ech, mnie tez wnerwiają te wkręty imbusowe :[ Oczywiście nie mam odpowiedniego klucza, tylko o chyba jeden rozmiar za duzy :[ Nie moge oczywiscie nic zrobic, a teraz naturalnie nie moge nawet napelnic WC na biurku :[:[:[ Kto wie, jaką średnicę mają te standardowe wkręty do BIXa3 i BIPa2 z AlphaCoola? Na podstronie BIXa3 piszą, że M4, a BIPa2, że M3; ja mam wkręty obu chlodnic przed sobą i nie widzę zadnej roznicy... Edytowane 6 Lutego 2006 przez lores Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Paczke chyba dostalem - na razie w reku trzymam awizo. Jutro dam info. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Ech, mnie tez wnerwiają te wkręty imbusowe :[ Oczywiście nie mam odpowiedniego klucza, tylko o chyba jeden rozmiar za duzy :[ Nie moge oczywiscie nic zrobic, a teraz naturalnie nie moge nawet napelnic WC na biurku :[:[:[ Kto wie, jaką średnicę mają te standardowe wkręty do BIXa3 i BIPa2 z AlphaCoola? Na podstronie BIXa3 piszą, że M4, a BIPa2, że M3; ja mam wkręty obu chlodnic przed sobą i nie widzę zadnej roznicy... u mnie m3......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Przy BIXie3 z AlphaCoola, tak? No tez i mnie się tak wydaje... Dzięki za info. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Dostalem moja chlodnice BIX2. Jestem zadowolony. Pozdrawiam i dziekuje za wspolprace. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeomaniak Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Czesc, hm czy moglby mi ktos powiedziec czy do tych BIX3 z alphacool mozna wkrecic cos TAKIEGO lub TAKIEGO tudziez TAKIEGO. Prosze tez powiedziec jaki typ tzn kurciec choinka czy szybkozlaczka oplaca sie uzyc wkrecajac do tej chlodnicy. (Z gory dziekuje i pozdrawiam. PS. jestem bardziej niz poczatkujacy :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Żadnej z podanych przez Ciebie złączek nie wkręcisz do tej chłodnicy, gdyz wszystkie są na gwint 3/8 cala. Potrzebujesz złączek na gwint 1/4 cala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeomaniak Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Hm no tak wiem ale chodzi mi o typ, ckrucce choinki czy te szybkoslaczki czy moze cos innego ?:) PS. skad wziac owe rzeczy na gwint 1/4" ale na werze o srednicy wewn12mm a zewn16mm ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 czekamy na reszte mam nadzieje, ze wszystkie beda "cale i zdrowe" :D czesc, ja dostalem w poniedzialek. wszystko ok. wielkie dzieki. nie pisalem bo mam sesje i nie bardzo mam czas Hm no tak wiem ale chodzi mi o typ, ckrucce choinki czy te szybkoslaczki czy moze cos innego ?:) PS. skad wziac owe rzeczy na gwint 1/4" ale na werze o srednicy wewn12mm a zewn16mm ? u samhaina z realitynety.pl jest on tez uzytkownikiem u nas na forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 zamowienie to uwazam za zamkniete i to samo mozna zrobic z tematem na koniec link do zamowienia nr http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=182934 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Niemcy mi spierdzielili gwint w jednym misjscu ;/ nie umieja gweintowac normalnie :D trzeba bedzie potraktowac blachowkretem, albo moze podaruje sobie jadna srobe, bo 11 wystarcvzy do utrzymania chlodnicy...... ale gwint zwalony.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...