kamilneo Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 W jakim programie mogę znaleźć informacje na temat częstotliwości AGP i PCI? W Everest i SiSoftware Sandra nie mogę znaleźć tych informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Poszukaj w niecie PCIList Nie wiem czy jest nowa wersja pod Xp. Dawno go nie uzywałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 W biosie sobie sprawdzisz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) A gdzie to w BIOS-ie jest "mądralo" ? - jak nie wiesz o co chodzi to lepiej nic nie pisz l..o! Pozdr. :) Edytowane 5 Stycznia 2006 przez Lzep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilneo Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Wiem, że w BIOS'ie nie ma i między innymi dlatego pytam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) W Everest jest AGP w zakładce -> Płyta główna/Płyta główna/Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej/Rzeczywista częstotliwość taktowania -> u mnie akurat jest to w tej chwili 68 MHz (dla FSB=170 MHz). A PCI to AGP/2. Pozdr. :D Edytowane 5 Stycznia 2006 przez Lzep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Hmm ten Everest cos chyba klamie bo u mnie pokazuje 81 MHz a w biosie mam Agp/Pci zablokowane na 66/33... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Jest kilka możliwości : - za stara wersja Everesta, źle odczytuje dane z płyty - może Ci się tylko zdaje, że masz zablokowane :D - ??? U mnie pokazuje dobrze, spradzałem na różnych ustawieniach FSB i pasowało. Ale jest pewien problem - źle pokazuje przy zmianach FSB z poziomu WIN-a, np. przez CPUFSB - nie uwzględnia zmiany dzielnika ( u mnie przy 152 MHz zmienia się automatycznie z 1/4 na 1/5 ) i w efekcie przy 166MHz -> PCI/AGP = 33/66 a po zmianie na 133MHz -> 27/54 (a powinno być również 33/66) - po prostu dane o dzielniku odczytuje na starcie i ich nie aktualizuje ! Pozdr. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilneo Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Hmm ten Everest cos chyba klamie bo u mnie pokazuje 81 MHz a w biosie mam Agp/Pci zablokowane na 66/33...Ja mam również zablokowane i mi pokazuje 85 MHz. Jak to jest możliwe? Jakim programem mogę to jeszcze sprawdzić? Jakie ustawienia FSB są bezpieczne nawet bez blokowania częstotliwości PCI i AGP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) Clockgen dobrze pokazuje częstotliwość PCI. @Nyny Asus A8V DLX User posted image Chipset: VIA K8T800Pro Vcore: 0.80 - 1.80V | Vdimm: 2.50 - 2.8V NB voltage: ? AGP voltage: 1.60V, 1.70V | V-Link voltage: 2.5V, 2.6V | PCI Lock: tak (nie działa na większości płyt rev 1.x) Edytowane 6 Stycznia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...