SpEeEeD Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Witam udalo mi sie znalesc kupca na moj obecny komputer . Pomyslalem sobie ze udalo sie odlozyc troche kasy wiec moznaby zainwestowac w cos nowego . Ogolnie klient jest mocno napalony i moze poczekac jeszcze ze 2 miesiace ( dobry znajomy ) . I teraz mam dylemat czy poczekac te 2 miechy az czesci jeszcze trioche stanieja czy moze warto teraz cos zakupic .Ogolnie chce przeznaczyc ze 4 tys ( 3 dostane za mego obecnego ) Przegladalem ostatnio troche forum i skleilem cos takiego 1. Procek Athlon 64 3200 2. Plyta glowna DFi NF4 SLI 3. Karta muz Audigy 4 4. Nagrywarka DVD DL ~170 zl 5. Pamiec np. Twnimos 1 Gb 6. Dysk cos do okolo 300 zl 7. Karta graficzna zastanawialem sie nad 7800 GTX z allegro 8. Monitor LCD 19 ' - np. Benq albo Belinea 9. Jakas obudowa za 150 zl Liczylem ze moze sie wyrobie do 4000 zl z tym zestawem , co o tym sadzicie . Moze cos lepszego za ta cene ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 za słaby proc na taką grafe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Ja mysle ze jesli to bedzie manchester i go troche wykreci bezproblemu ta grafe pociagnie, chociaz ja bym sie nad opteronem 144 zastanowił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpEeEeD Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 to co bys polecial wzamian ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 bedzie ok, po podkręceniu da rade...nie ma sensu kupowac drozszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) Ja bym polecił Opterona 144 http://www.pc-shop.pl/index.php?cPath=30_3...96673eb8f514b01 dorzucisz torche kasy i po podkreceniu masz FX który na pewno pociagnie te grafe. Jesli chodzi o ramy to wez te: http://sklep.benchmark.pl/pelny_17705.html. Oraz nie zapomniej o zasiłce co najmniej 480W. Jesli chodzi o firmy to np tagan topower chiftec antec itp. bo szkoda by było takiego sprzetu. A co do grafy na allegro widziałem najtanszego gtx za 1750 tak wiec jesli doliczysz z 300zł albo wiecej na zasiłke to napewno braknie za to powinno starczyc na 7800gt ktory jest niewiele gorszy (na allegro juz za 1200zł kupisz MSI). Edytowane 3 Stycznia 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Ja bym polecił Opterona 144 http://www.pc-shop.pl/index.php?cPath=30_3...96673eb8f514b01 dorzucisz torche kasy i po podkreceniu masz FX który na pewno pociagnie te grafe. no ale jaki jest sens, jak manchester/venice po podkręceniu tez uciągnie tą grafe? no chyba ze autor tematu ma kase na opka, to wiadomo, brać bo dobre, no i trudno dostępne(jak za komuny :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Wiem ze pociagna mysle ze nawet bez podkrecania powinny sobie rade dac. A opka polecam bo miałem okazje niedawno sie tym bawic i wiem jaka to jest machina. A roznica w cenia nie jest jakas ogromna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Warto dolozyc z 200zl do proca i kupic athlona 3700+ na rdzeniu sandiego (taki sam rdzen jak athlon fx) tego procka wykrecisz do 2800mhz i masz athlona fx 57. Bo te procki nie roznia sie niczym (tylko taktowaniem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Ale ten 3700 bedzie kosztował pewnie z 1000zł a opterony tez bez problemu wykrecisz na 2800mhz a kosztuja 700zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Ale warto doplaci ze wzgledu na to jaka wydajnosc sie osiagnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 A ja chciałem odpowiedzieć konkretnie na zadane w temacie pytanie: Tak opłaca się czekać. Na co ? Nie wiem za bardzo ale nic tak w informatyce się nie opłaca jak czekać z zakupem sprzętu. Wszystko zależy od nastawienia. Możesz wiecznie czekać i podniecać się ile to zaoszczędziłeć czekając. Możesz też kupić kompa i już za 2 miesięce żałować, że przecież mogłeś poczekać. Tak jest zawsze. Czego byś nie kupił to za chwilę wyjdzie coś nowszego/tańszego co wpędzi cię w depresję. Tak to już jest na rynku sprzętu PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabo^ Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Oraz nie zapomniej o zasiłce co najmniej 480W po co aż 480 ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 A patrzyłes jaka grafe chce kupic?? Sama grafa niezle pradu bedzie potrzebowała a pasuje miec jeszcze zapas mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) znowu cbez prxesady nawet stary dobry chieftec od wrześni@k ciągnął 7800ft plus pełno bajerów (chieftec ze starej serii) ewentualnie SEASONIC S12-500 jakieś 450zł tu se poczytaj to rozwieje twoje wątpliowści http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...8entry1858058 Edytowane 4 Stycznia 2006 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Dobrze ze napisałes ze starej serii. A jesli sie kupuje takiego kompa pasuje miec pewien zapas mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...