Skocz do zawartości
driver2006

Tanie Chlodzenie Procesora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Bardzo Serdecznie

Mam taki problem, otóż kupiłem nidawno nowy procesor ( trudno go nazwać nowym ) Duron 1,2 , poniewaz poprzedni mi sie spalił . I kupiłem sam procesor i dołozyli mi do nige radiator bez wentylatora. I mam zamiar kupic cos taniego tak do 10 zł no max 12 zł. Znalazłem taki wentylator nadaje sie ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78846498 , zabardzo sie na tym nieznam ,wiec pytam was !

Prosze o pomoc .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuj dwóch bo nie nałorzysz jeden na drugi tak aby dmuchały jednym ciągiem przecierz mają różnie ustawione łopatki i dwa wentylatory nałorzone na siebie moga tylko pogorszyc sytuacje, co do wyboru wentylów to i AC Fan 3 TC będzie dobry i AC Fan Pro TC tez będzie dobry jak chcesz możesz tez wybrać Arctic Fan 3 (ze stałymi obrotami) a tak wogule to zmiesz jaki rozmiar wentyla pasuje na ten radiator czy aby na pewno 80x80

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak radiator jest wiekszy niz wentylator wiec on napewno sie zmiesci, Nie kupię tego http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=719 poniewaz nie mam tyle kasy ,przedział cenowy to 10- 12 zł max !. kupie tego z alegro za 6.90 miejmy nadzieje ze odpowiednio schłodzi radiator zeby temperatura była chociaz w granicach 50 C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej gdybyś kupił coś ze stałymi obrotami, bo z regulacją termiczną będziesz miał duzo stopni chocby nawet to 45 C w idle to dosc duzo :? bo z tego co wiem duronki to niezłe grzałki :D

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi