Skocz do zawartości
flaqu

Athlon 2000+ Zamienil Sie W Athlona ,1250

Rekomendowane odpowiedzi

może sprawdź jeszcze w evereście jak się mają częstotliwości pci/agp. jeśli masz domyślny dzielnik 1/3 dla fsb 100, to przy fsb 120, pci będzie miało już 40 mhz, czyli trochę dużo. zobacz czy nie da się jakąś zworką na płycie przestawić fsb na 133, wtedy dzielnik powinien wskoczyć na 1/4 i zegary pci/agp też powinny być w normie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymieniłem płyte główna i miałem podobny problem, tyle ze nie zauważyłem że na płycie była zworka blokująca FSB na 100 MHz (temp. procka ponad 50*), zdjałem zworke i wszystko zaś ok. procek leci na 1,67 GHz i temp... 43* :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też już ogarnąłem to. Źle miałem RAMy ustawione.

Okazało się że płyta automatycznie zniża fsb do 100 bez wzgledu na wszystko. Kiedy dawalem na 133 RAMy nie wyrabiały bo na tej plycie jeden może chodzic na 400MHz a dwa pozostałe na 333. Sa 2 kosci wiec ta jedna nie dawała rady.

Dopiero jak pogrzebałem w BIOSie to obczaiłem opcję zmniejszenia MHz na samych pamiątkach. Dałem na minimal (200MHz), fsb dałem na 133 i w everscie stosunek DRAM:CPU wynosi 1:1.

Poki co wsio OK ale nie podoba mi się że RAMy tak wolno musza isc wiec pewnie sprzedam je kupię jedna kosc 512 i wtedy z nimi powalcze. Poki co i tak przyrost niezły bo w pcmarku04 wzroslo dzieki zwiekszeniu fsb do oryginalnego i mimo zmniejszenia RAMu z ponad 1800 do ponad 2400punktów.

Dzięki wszystkim za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...