Skocz do zawartości
kaja45

HELP Sieć Bluetooth

Rekomendowane odpowiedzi

:D Może ktoś mi pomoże niestety nie mogę założyć sieci przy pomocy Bluetooth (mam laptopa i komputer stacjonarny z dostępem do internetu) chcę założyć sieć z tych dwóch komputerów i mieć dostęp do internetu przez laptopa. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc

Napisz jakiego sprzętu używasz do łączenia sie przez bluetooth może ktoś bedzie wiedział co i jak.

Jak masz bluetootha na płycie gł. MSI to napisz czy ci się udało nawiązać komunikacje z komórkami np. nokia 6310. Bo u mnie lipa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zestaw Bletooth na płycie MSI KT4 BSR oraz adapter na USB również MSI, udało mi się nawiązać kontakt z komórką Nokia 6310, ale w programie, który był dołączony do płyty instalacyjnej z MSI Mobilet, telefon niestety nie działał z programem Noki PCSuite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc

Napisz jakiego sprzętu używasz do łączenia sie przez bluetooth może ktoś bedzie wiedział co i jak.

Jak masz bluetootha na płycie gł. MSI to napisz czy ci się udało nawiązać komunikacje z komórkami np. nokia 6310. Bo u mnie lipa.

Ja mam MSI z Bluetooth i Ericssona t39m i udało mi się ich połączyć. Spróbuj ustawić (w ustawieniach Bluetooth) SerialPort dla twojego telefonu (np COM 4) i wtedy dopiero programy od np. Nokii, Ericssona będą widziały twój telefon. Przynajmniej u mnie tak jest. A gprs działa że aż miło :-)

ps. Musisz też włączyć wyszukiwanie w PC i komórce w tym samym czasie i potem podać na PC hasło które wpisałeś w telefonie (ale jak raz zadziała to potem już tego nie trzeba robić)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi