Skocz do zawartości
rixiu

Asus K8n-e Deluxe Nforce3-250gb ?

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do zawodowców lub osób mających daną płytę

Kupiłem Semprona 2600+ BOX i zamierzam kupić płytę

Asus K8N-E Deluxe nForce3-250Gb s.754Link:

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=ASUS+K8N-E+DELUXE

Czy ktoś próbował jak wychodzi przetaktowanie takiego procesora z

wentylatrem boxowym na tego typu płycie ?

Jakie RAMy bedą najodpowiedniejsze do tego modelu płyty ?

jeszcze jedno troche lamerskie pytanie :-/ ...czy muszę nakladać

pastę termoprzedodzącą jeżeli wentylator Boxowy ma już jakąś tam substancję

nałożona na spodzie ? jezeli tak to jaka pasta jest dobra ?

Z góry dzięki za rzetelne info ;-)

Pozdrawiam wszystkich

Rixiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz osiągi procka zależą głównie od płyty głównej. Z zasady Semprony na 754 i 939 kręcą się dobrze lub bardzo dobrze, ale jak już wspomniałem wszystko zależy od płyty.

Jeśli chcesz kręcić, zmień swoją orientację na DFI LanParty UT NF3 250 lub Gigabyte K8N, ponieważ na tym Asusie nie zrobisz nic. Po prostu na nim się nie kręci. Miałem tego Asusa przez około dwa miechy, walczyłem z nim na różne sposoby i za nic w świecie nie mogłem wyciągnąć z procka więcej jak 225HTT - a to jest nic! Jedno wielkie zero, nic nie znaczące dla ludzkości.

Zmieniłem płytę na Abita NF8 i jest lepiej, ponieważ po puszczeniu pamięci na 133 MHz, mogłem osiągnąć stabilne 330HTT na procku, ale to dalej nie to co chciałem. Innymi słowy nie bierz Asusa z serii K8N oraz Abita NF8 - nic na nich nie zrobisz, nawet się nimi nie pobawisz zbyt dużo. Ot takie stabilne mobo nie nadającie się w zupełności do kręcenia.

Chcesz na 754 pokręcić kup sobie DFI, bądź Gigabyte K8N - na tych płytach zdziałasz wiele.

Starsze wersje Asus K8N miały problemy z obsługą 512 pamięci RAM, prawdopodobnie obecnie jest to już poprawione (a raczej na pewno - pamiętam, że nowy bios mi tą sprawę załatwił).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi