donpablox Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Witam, mam dylemat, chce miec 1 giga ramu. Teraz mam 2 * 256 goodram w dualu. Nie wiem czy dokupic 512 good rama, powinien byc dual na 3 kosciach.Albo pozbede sie moich kosci i kupic 2*512 Patrioty kh.Albo kupic 1 giga w jednej kosci.Mam zamiar poscic proca na 400 mhz synchro z pamieciami, teraz mam na pamieci 400 a na proca 166.Nie chodzi mi o wysokie fsb, ale mysle ze mi wystarcza jakies dobre tymngi.Jakie rozwiazanie by bylo najbardziej optymalne w moim przypadku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) Mniejsze timingii będzie ci łatwiej uzystkać na 2*512MB Patriot, ale taniej to wiadomo kupić 512 good rama, jak trafisz dobrze i trochę dowoltujesz to i tak zjedziesz z timingami nisko, chyba że twoje obecne kości Ci nie pozwalają. A 1GB w jednej kości odradzam, w dualu zawsze coś większa wydajność :-D. Edytowane 3 Stycznia 2006 przez mrjeremiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donpablox Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 teraz mam ustawione 3 4 4 8 i nie wiem czy da sie nizej, nie probowalem.czyli 2* 512 lepsze od 1024 w jednej kosci.docelowo to myslalem zeby mie 2 giga moze za rok albo 2.Na moim epoxie sa 3 miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 nie jestem pewien ale chyba kość 1GB ma CL3, myśle że te patrioty będą dobre... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Jedno jest pewne, musisz sie pozbyc GoodRAM-ow... Ja sie wlasnie swoich pozbywam :P Nigdy wiecej goodrama :| Teraz jakiegos Patriota, OCZ, albo Corsaira... A Tobie polecam jesli nie zalezy Ci na podkrecaniu wlasnie Patriota... Sprzedaj ten RAM co masz, dozbieraj troszke i kup za 380 zl 2*512 MB Patiota ( tego z niebieskim radiatorem ), ja wlasnie jego bede chyba bral :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donpablox Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Czy te goodramy takie zle? Duzo ludzi je chwali i poleca.A zeby byla jakas rownowaga miedzy iloscia ramu a procesorem (jak sie uda to bedzie pracowal na 12*200).O grafice mysle ze jakas x800 ale to jak stanieja mysle ze za rok.To powinno byc 1giga czy moze 2giga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Ramu Ci 1 Gb wystarczy spokojnie... Ja wyznaje taka teorie ze jesli gra potrzebuje wiecej niz 1 Gb do normalnego grania to znaczy ze ma zle silnik napisany... Wezmy HL 2 - potrzebowal 256 Mb ( minimum to bylo ale grac sie dalo )... A graficznie miodzio... A co do tego czy takie zle... Jesli nie podkrecasz to spokonie wystracza... Jesli zaczynasz podkrecac to omijaj GoodRAM-a... Jesli chodzi o graficzna to masz AGP , tak ? jesli na AGP to poznije moze beda X800GTO :D i modowalne moze bedzie mozna znalezc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donpablox Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Mam agp. Ta grafike bede zmienial za co najmniej rok i to na jak najlepsza do mojego proca.A jak to sie zestarzeje to dopiero sie przesiade na a64.A teraz mam zamiar miec pozadne ramy wiem ze teraz mi wystarczy napewno 1g ale nie wiem czy to nie bedzie malo. Ale to sie okaze. Edytowane 4 Stycznia 2006 przez donpablox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Bierz patrioty, a najlepiej na srebrnych radiatorach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donpablox Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 patriotow na srebrnych radiatorach chyba nie ma, caly czas mysle o tym czy 1g nie bedzie malo za jakis rok albo 2 i w zwiazku z tym czy nie kupic 1*1024? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donpablox Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Juz mam mentlik w glowie i zdecydowalem ze chce kupic 1*1024 mam na to 400zl.Jakie beda najlepsze do tej kwoty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 IMO 2x 512 będzie lepsze bo puścisz je w duala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donpablox Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 ale jedna kosc 1024 bedzie bardziej przyszlosciowa,a z drugiej strony mam 3 miejsca na plycie i rownierz powinien byc dual przy 3 kosciach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...