Skocz do zawartości
bibel

Jaki Zasilacz Do Danej Konfiguracji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie jaki zasilacz mam kupic do mojej konfiguracji

Grafa: będzie nowa, jakiś GeForce 6800GT 128/256mb - pod koniec stycznia

Plyta: EpoX 8RDA nForce2, AGP 8x, PC3200, 6CI, Audio 2kan

Proc: AMD Athlon XP-A 2500+ Barton (będzie kręcony po zakupie zasilacza)

Pamięć: Kingston 2x512 Dual Chanel PC3200

Wentylator na procu: Pentagram Freezone QC-80 Cu

Obudowa: Thermaltake Soprano Black z oknem

moj znajomy zaproponowal mi zebym kupil http://zenfist.pl/pID/125.htm lub http://zenfist.pl/pID/129.htm

jakie są Wasze zdania, czekam na odpowiedz. Pozdrawiam :) i dziekuje z gory

Edytowane przez bibel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym jednak proponował s939 a nie soc A :P no i pci-e zamiast agp

ja tez, ale niestety kasy nie bedzie az tyle :):) chyba ze wydam swoje oszczednosci bo to mamusia sponsoruje :P

no ale zaproponuj mi moze wlasnie jakis proc i plyte :) to moze rozbije swinke skarbonke :D oraz za ile moglbym pogonic mniej wiecej stare czesci

Edytowane przez bibel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem powinienes sprzedac tego Athlona i plyte i kupic cos na 939 - jak radzil kolega (ew. 754). Athlony na SocketA sa jeszcze w cenie .. sam na przesiadce takiej przesiadce sA ->754 oszczedzilem 100 zl - jutro przesiadam sie na 939 i wedlug obliczen wyjde na zero :)

A zasilacz ? Chociazby taki Tagan Tg380 UO1 - mam i polecam - przynajmniej jest w miare cichy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem powinienes sprzedac tego Athlona i plyte i kupic cos na 939 - jak radzil kolega (ew. 754). Athlony na SocketA sa jeszcze w cenie .. sam na przesiadce takiej przesiadce sA ->754 oszczedzilem 100 zl - jutro przesiadam sie na 939 i wedlug obliczen wyjde na zero :)

A zasilacz ? Chociazby taki Tagan Tg380 UO1 - mam i polecam - przynajmniej jest w miare cichy :)

ale poprosze o konkrety jaki proc i jaka plyta :) tak zeby mniej wiecej z 1000zl zaplacic

np kumpel polecal http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78664839

i najlepiej jakis proc podatny na podkrecenia :) i wtedy chyba by bylo trza zmienic chlodzenie na proca ale sam nie wiem

Edytowane przez bibel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i Ty mowisz ze nie masz kasy ? :> Ja 500 zl na plyte + procka nie wydam (Asrock 939Dual- Sata2 + Sempron 3000+) :roll:

Jesli masz stywny budzet 1k i nie zamierzasz wyciskac n-ych potow ze sprzetu wez tansza plyte - moze jakis Epox a jesli koniecznie dfi to Infinity, Semprona 3000+ i np Freezera64 lub Tt Big Typhoon'a jako chlodzenie. Jedyny problem to przewegetowanie na jakiejs karcie PCI do czasu az zakupisz 6800 gt pci-e- za ktore dasz na pewno mniej anizeli wersja Agp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i Ty mowisz ze nie masz kasy ? :> Ja 500 zl na plyte + procka nie wydam (Asrock 939Dual- Sata2 + Sempron 3000+) :roll:

Jesli masz stywny budzet 1k i nie zamierzasz wyciskac n-ych potow ze sprzetu wez tansza plyte - moze jakis Epox a jesli koniecznie dfi to Infinity, Semprona 3000+ i np Freezera64 lub Tt Big Typhoon'a jako chlodzenie. Jedyny problem to przewegetowanie na jakiejs karcie PCI do czasu az zakupisz 6800 gt pci-e- za ktore dasz na pewno mniej anizeli wersja Agp

a ta plyta co podalem jest zla :)? jaki do niej proc dobry zeby podkrecic ? ja moge to kupic rownoczesnie z gf6800gt takze tylko powiedzcie nazwe a ja zobacze co da sie zrobic :D (oczywiscie na proc + plyte mam z 1000zl, nie wliczam tutaj zasilacza na ktory mam 300-400)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi