Mariusz Wróblewski Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Witam Chciałbym trochę zmodernizować swojego kompa (to co w sygnaturce). Kwota to 800-1000zł. Z procka chciałbym coś na s478, gdyż miesiąc temu kupiłem nową płytkę. Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Witam Chciałbym trochę zmodernizować swojego kompa (to co w sygnaturce). Kwota to 800-1000zł. Z procka chciałbym coś na s478, gdyż miesiąc temu kupiłem nową płytkę. Pozdrawiam B) kup skaner i drukarke ;) :rolleyes: co to w ogole za pytanie? pytanie : do czego uzywasz kompa? jesli do gierek, to ram i grafa , procek spoko, ale jaki? mobo zawsze mozesz sprzedac dosc niewysokie ceny maja w proline.pl . zerknij i bedziesz wiedzial na co mozesz sobie pozwolic:) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 A do czego ma być głównie ten komp? IHMO 512mb twinmosów, napewno nowy procek, jakis prescott i z tego co zostanie radka 9550 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remike Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 hmm... ja bym ci radzil kupić procek amd 64 bit na sockecie 939 i plyte gl. asusa :)a poźniej byś dokupil ram i grafe:)pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawik. Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 "hmm... ja bym ci radzil kupić procek amd 64 bit na sockecie 939 i plyte gl. asusa a poźniej byś dokupil ram i grafe:)pozdrawiam " Po co ????? Kupuj grafike proc ci jeszcze wystarczy. Mozesz jeszcze ram kupc zebys mial conajmniej 1gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remike Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 ja przynajmniej na jego miejscu bym, nie dokupywal grafy za tyle kasy jak by i tak nie byla pelna wydajnosc przy celeronie:)kup plyte gl. asusa i procek, a potem dokupisz ram i grafe:)l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 ja też radze ci kup procek i płyte sprzedaj tamto co masz... może ci nawet starczy kasy na ram... później uzbierasz coś na grafe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Co wy tak po tym Celofanku Northwoodzie jedziecie? Nie jest aż taki zły. Ale grafe nową obowiązkowo. BTW Jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Myślę o Athlonie 64 3200+, tylko nie wiem jaką płytkę do niego wybrać, nalepiej bez wentylatorów, żeby cisza była. Na grafe mógłbym jeszcze zdobyć 400zł Pozdrawiam B) PS: mój zasilacz to Logic 350W PS2: Kompa używam do gierek (chciałbym w końcu zagrać w Doom'a 3 :wink: tylko na wyższych ustawieniach), po trochu do obróbki grafiki (ale nie robię jakiś wielkich projektów, tylko edycja zdjęc, itp.), czasami coś programowania (ale w stopniu początkującym) i oczywiśvie buszowanie po necie Edytowane 5 Stycznia 2006 przez Mariusz Wróblewski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Myślę o Athlonie 64 3200+, tylko nie wiem jaką płytkę do niego wybrać, nalepiej bez wentylatorów, żeby cisza była. Na grafe mógłbym jeszcze zdobyć 400zł Pozdrawiam B) PS: mój zasilacz to Logic 350W PS2: Kompa używam do gierek (chciałbym w końcu zagrać w Doom'a 3 :wink: tylko na wyższych ustawieniach), po trochu do obróbki grafiki (ale nie robię jakiś wielkich projektów, tylko edycja zdjęc, itp.), czasami coś programowania (ale w stopniu początkującym) i oczywiśvie buszowanie po necie dfi lanparty - do gierek, do praayc, stabilna, w pelni konfigurowalna z poziomu bios (drobne wyjatki są), poza tym jest juz pod pci-e i procki x2, polecam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Opłaca się kupować cos lepszego od 3200+? Tak myślę, żeby, np. za rok wymieni na coś pokroju X23800+ (lub lepszego, jrśli pozostałe modele stanieją do granic mojej kieszeni :)) Za ile można by było za rok sprzedać takiego 3200+? Pozdrawiam B) PS: Do ilu można tak srednio podkręcić 3200+ na tym DFI? Pójdzie na 2500MHZ?? Edytowane 5 Stycznia 2006 przez Mariusz Wróblewski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Nie wiem jakie sa dokladnie ceny ale 3000+ w zaleznosci od egzemplarza, dosc dobrze sie kreca. Osobiscie dzialam na domyslnych ustawieniach, ale dotarlem juz do ok 2800 z groszami i szczerze dalej balem sie eksperymentowac i kontynuowac zabawę. Po prostu wymagaloby to lepszego zasilacza, sprawniejszego chlodzenia i ogolnie mosfetow na mobo. Wnioski: troche loterii w tym jest. Ponoc wczesniejsze modele lepiej sie kreca. Ps. ta mobo ma wsparcie nad X2 wiec jak stanieja zawsze mozesz wrzucic (ten na s939) X2 a poki co do 2500 powinno pojsc. Ps. A64 3000+ i tak wymiata:) Cena sec-hand za roczek, zalezy od wielu czynnikow. Wole nie wróżyc ;) PS. Jest osobny watek o DFI LANPARTY, warto zerknąć. Ludzi są naprawde wniebowięci tymi plytkami. http://www.cpudatabase.com/index.cfm?Action=search Edytowane 5 Stycznia 2006 przez Bulsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remike Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Ja też tobie proponuje zakupić athlona 64bit 3.000 bo naprawde lepiej się kręci, a co do pytki to dfi bez wtpienia jest jedna z najlepszych po amd lecz sam bym polecal asusa:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 mój zasilacz to Logic 350WDo konfiga z A64 taka zasiłka jest za słaba... Tagan TG380-U01 mógłby być odpowiedni :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Do konfiga z A64 taka zasiłka jest za słaba... Tagan TG380-U01 mógłby być odpowiedni :idea: Fakt za słaba, ale może lepiej brać fortona 400W. Tańszy ale nie gorszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 No kup sobie jak chcesz grać Geforce 6200 i zrobisz z niego 6600GT :):) Wtedy z grafa nie masz problemu. I 1 GB ramu to obowiązek a procek to jush Ci powiedzieli jaki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiciuleczek Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 od biedy wymien grafike na gf 6800 pod agp i wymien zasilacz, a za rok kup sobie pentiuma 4 i bedzie bez lipy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 No kup sobie jak chcesz grać Geforce 6200 i zrobisz z niego 6600GTCiekawe jak, skoro modowalnego 6200 jest bardzo trudno znaleść, a jeszcze trudniej takiego co sie wykręci do 6600GT. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 No kolo...NC :) Duzo tego jest na 6600 krecisz potokami a potem nawet tak bardzo nei musisz zegarami choc tesh pójdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 No kolo...NC :) Duzo tego jest na 6600 krecisz potokami a potem nawet tak bardzo nei musisz zegarami choc tesh pójdzie :)Były wersje (bardzo mało) w których sie dało odblokować dodatkowe potoki, a potoków sie nie podkręca :mur: A co do zegarów, trzeba by było je wysoko kręcić i dovoltować karte nawet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 "krecisz potokami" - tak sie mówi :) wiadomo że nie mozna MhZ potoka zwiekszyc:P Eee jeszcze sie cos znajdzie :) A jak nie to kup 6600 :) Albo 6800LE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Widziałem ostatnio na Allegro Pentium 4 3GHz tylko na rdzeniu Northwood (słyszałem, że mniej się grzeją) za 500zł. Tylko nie wiem jakie chłodzenie do niego. Z grafiki to chyba takie coś by starczyło http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80322894 A RAM'y to dwie takie kosteczki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80091648 Co o tym sądzicie?? :-P Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 ramy patrioty lepiej, dobrze się kręcą dość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0named Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Te corsairy mogą być ale nigdy ten Palit !! Przeciez to kastrat jakich mało na szynie pamieci 64 bit :/ Nie bierz tego bo to straszny niewypał ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 A więc jaką kartę graficzną polecacie do 300zł?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Radka 9700pro ci polecam :D Edytowane 8 Stycznia 2006 przez milan655 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Znalazłem takie coś http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80293098 Nada się?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 jak by się udało odblokować potoki to była by ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Ale szansa odblokowania sprawnych potoków jest już znikoma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 A może 6200 128bit http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16491 A jaki cooler'ek na p4 3GHz Northwood?? Czy wystarczy coś takiego http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22939 Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...