Gifter Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Witam mam pytanie do uzytkownikow laptopow tego badz toshiby gdzie tez jest ta karta grafki, slyszalem ze z odpowiednimi sterownikami karta grafiki moze duzo wycisnac, jak narazie robie 700pkt w 3Dmark2003. Czekam na wasze odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 700p w 3dm03 i to jest duzo wg Ciebie? Jakby to byl 05 to jeszcze mozna by podyskutowac. To jest zintegrowany chip, fakt ze najlepszy (tylko GF6200 jest lepszy) no ale jednak. Ale spoko, katuj sprzet, sam jestem ciekaw ile mozna z tego wydusic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gifter Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 nie mowie ze to duzo ale kolega ponoc wyciagnal wiecej na innych sterownikach i gral na w miare dobrym obrazie w Half Life 2 tak wiec mam zamiar takie stery dorwac i grac w Most Wanted na minimalnych detalach ale grac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 nie mowie ze to duzo ale kolega ponoc wyciagnal wiecej na innych sterownikach i gral na w miare dobrym obrazie w Half Life 2 tak wiec mam zamiar takie stery dorwac i grac w Most Wanted na minimalnych detalach ale grac :)Ambicja przede wszystkiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 nie mowie ze to duzo ale kolega ponoc wyciagnal wiecej na innych sterownikach i gral na w miare dobrym obrazie w Half Life 2 tak wiec mam zamiar takie stery dorwac i grac w Most Wanted na minimalnych detalach ale grac :) Wiesz na NAJNIŻSZYCH ustawieniach jak by nie patrzeć to NFS MW idzie na moim lapku(nawet na ciut wyzszych ale tam juz przycinki bywaja denerwujace). Na X200M powino cos wiecej pokazac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gifter Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 sansaba to mi dales do myslenia to co ja mam teraz zrobic :( wlasnie przed chwileczka sciagnelem stery z www.ati.com nazwa ich to Catalyst Mobility 5.13 for Windows XP zobaczymy jaka bedzie poprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Gifter X200M to chyba jeden z dwóch najmocniejszych zintegrowanych chipsetów graficznych w notkach. Drugi to GF 6200... Musisz poszukać w necie ustawień do karty - mnie dużo dały znalezione ustawienia do mojego Intela, bo niestety do tego nie ma żadnych nieorginalnych sterowników... Starsze gry idą na 3/4 albo maks detalach... Cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość - i napewno wyciśniesz ze swojego lapka sporo więcej niż można sie na początku spodziewać :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacho Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Jezeli chcecie grac to kupcie sobie PCta a nie laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Jezeli chcecie grac to kupcie sobie PCta a nie laptopa. no, sluchajcie pana Jacho a nie - laptopow sie zachciewa - burżuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Jacho laptop służy głównie do pracy - ale skoro cos tam na nim z gierców pomyka, to czemu tego nie wykorzystać ... :blink: :lol2: :lol2: :lol2: Pozdro... kurek Ja ci dam burżuja :lol2: :lol2: Popatrz na swojego siga i na mojego :blink: Kto tu jest burżuj ?? Pozdro... Edytowane 5 Stycznia 2006 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) to taki sarkazm byl odnosnie filozofowania o przeznaczeniu komputerow przenosnych ;) Edytowane 5 Stycznia 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 no, sluchajcie pana Jacho a nie - laptopow sie zachciewa - burżujeRozumiem kurek ze to taki joke :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 tak maSTHa212 to byl joke ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Ja mam lapka właźnie z X200 i jestem całkiem zadowolony. Stera ATI Mobility nie działają (przynajmniej u mnie), są stworzone do pracy z kartami od X300 w górę. Za to Omegi sporo dają, nie ma żadnych kłopotów z niekompatybilnością itp. Ja u siebie wyciągam w 3d marku 03 ok 900 pkt. (Ostatnio miałem 890, coś w tym guście). Reszta sprzętu : Sempron 2800 +, 512 MB RAM (z czego 64 na graf, jeśli chce coś odpalić), dysk 40GB (ale tylko 4200 rpm). Co do wydajności : na ustawieniach 'Low' Dawn of War chodzi płynnie. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gifter Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Michrz zapodaj mi gdzies link do tych sterownikow co masz :) bede ci bardzo wdzieczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 google->"omega drivers" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gifter Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 dziekuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gifter Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 no i tak z 670 zrobilo sie 734, ech co ja musze zrobic aby to uzykalo 900pkt na tych sterach omegi :( HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walker214 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 no i tak z 670 zrobilo sie 734, ech co ja musze zrobic aby to uzykalo 900pkt na tych sterach omegi :( HELP A co za roznica czy 700 czy 900...co Ci tak na tym zalezy jak w praktyce nie ma to zadnego znaczenia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Wiesz, mam chyba jednak trochę lepszego procka, ale jak chcesz bić rekordy w 3Dmarku, to powyłączaj wszystkie zbędne procesy(z exploratorem na czele), dać więcej RAM-u na grafikę i jedziesz :D powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gifter Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 w laptopach to ja lajk jestem dlatego zapytam gdzie zwiekszyc ram dla karty grafiki w laptopie???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donner Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witam Gifter - Rozmair pamięci zmienisz w ustawieniach BIOS'u, połapiesz się tam będzie jasno opisane. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gifter Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Donner dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gifter Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 dzis sie załamałem, nawet w Need For Speeda Underground 1 nie moge pograc na minimum detalach i 640x480 shit :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasss Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 hehe co wy w ogole piszecie :D ze niby 900 pkt w 3D MArku03 ?? ja mam asusa A6R Boo2 i w 3D marku 2003 SE mam 4000 pkt .... nie wiem jak wy to robicie... i uzywam sterow z tej plytki od asusa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gifter Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Lukass to powiedz jakie masz ustawienie wszedzie, jak bios ustawiony, jakie ustawienia karty, dawaj dawaj sam jestem ciekaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 hehe co wy w ogole piszecie ze niby 900 pkt w 3D MArku03 ?? ja mam asusa A6R Boo2 i w 3D marku 2003 SE mam 4000 pkt .... nie wiem jak wy to robicie... i uzywam sterow z tej plytki od asusa...Kolego chyba ci sie benchmarki pomyliły, zreszta SE jest tylko 2001, wiec tym bardziej na to wskazuje... I tyle wlasnie w 3dM2001 mozesz miec, ~4000pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaptak Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 zakupilem asusa A3AC na centrino z zintegrowana grafa intela przed chwila zrobilem 3D Marka 2001 i....mam 4900. sam w to nie wierze, na jakiej rozdzialce robicie testy. ja nic nie zmienialem, odpalilem tak jak bylo domyslnie. ale co z tego skoro fifa 2006 nawet nie chce sie wlaczyc....kiedy ma byc mecz wychodzi do windowsa i kupa. w sumie to niby sie tego spodziewalem, ale zawsze byla jakas nadzieja. mam 7 dni na oddanie( zakuppilem w komputroniku), wiec jeszcze zobacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gifter Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 hej mam sterowniki z Omegi ale cos nie bardzo to dziala, kto ma dobre sterowniki do tej karty w laptopie???? Zapodajcie linka do pliku i jakis plik tekstowy z opisem jak ustawic karte :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaptak Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 zrobilem 3d Marka 2003 i jestem zdumiony. 1223 to moj wynik. jak na intelowska grafe to rewelacja. nie widzialem zeby ktos tylle mial. to jest wiecej niz X200 a nawet chyba X300. jak dorzuce jeszcze 512 ramu wynik na pewno sie poprawi. fifa 2006 lata mi na na max detalach i rozdzialce 1024X768. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...