yogurcik Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 szczerze dzis kumpel przyniols mi 2000 wina profesora ale client buisnens version razem juz z servis packiem 3 w instalce i tak sie zastanawiam czym sie rozni od zwyklej wersji tej z numerkami ???????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 a mieliscie takiego lola?? jak przynioslem dyskietke z plikami z innego kompa na ktorym jest 95 na moj i ja mam win 2000 to nie czytal tych plikow ??? znaczy sie nie widac ich fizycznie tylko, pokazuje ile miejsca jest zajete i ta wielkodsc sie zgadza. dopiero kompa w dosie odpalam kopiuje na dysk i po uruchomieniu dopiero moge je z dysku uzywac. zna ktos rozwiazanie na to bo temat jusz zalozylem ale nikt oprucz jednego goscia (thx z afatyge) nie probowal mi pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Win 2000 + sp3 = REWELACJA !! Dla mnie najlepszy pod każdym względem! XP to przekolorowana, komercyjna kicha ! O Windach z serii 9x lepiej nie mówić ! hehehe, dobry zarcik na poczatek dnia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 hmm ja nie wiem czy wy wiecie ze xp jest lepszym 2000 ?? jest na tym sam poprawionym jadrze ,,,, jest duzo sprawniejszy i wytrzymalszy ale i tak polecam UNIXA :-) ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 No to akurat że XP i Win2K ma to samo jądro to nie nowość. Ale 98Se i 98Me też mają takie samo jądro co nie znaczy że Se i Me to jest to samo. Melenim to śmieć a Se w domowych zastosowaniach może być. Tak samo jest z Xp i 2K. A nawet jeśli są podobnie "stabilne" to po co mam sobie zaśmiecać dysk Luną i innym syfem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 A nawet jeśli są podobnie "stabilne" to po co mam sobie zaśmiecać dysk Luną i innym syfem ?? Czy mógłbyś rozwnąć słowo "zaśmiecać" w jakim kontekscie go użyłeś. Jesli chodzi Ci o to ile miejsca na dysq zajmuje, to raczej nie trafiłeś bo chyba 3Mb to niedużo? Pozatym po raz setny piszę, że wyłączenie luny nie jest naprawdę trudne i pracochłonne. Ale zawsze trzeba mieć się do czego przyczepić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Nie chodzi tylko o Lune ale jeszcze o ten programik do robienia filmów i jeszcze pare rzeczy. A to że Lune można wyłączyć tak łatwo jak wygaszacz to wiem ale po co to instalować skoro się tego nie urzywa ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 hmm a wiesz ze to mozna odinsalowac lol chyba nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Racje nie wiedziałem. Bo w sumie nigdy z tym systemem tak długo nie wytrzymałem. Żeby tego poszukać. Mój LOL. A co do stabilności i wydajności i wogóle. To myśle że dużą role stery odgrywają. Ja miałem Xp jak jeszcze stery były w pierwszych wersjach może teraz jest lepiej. Tak czy inaczej uważam że 2K jest jest bardziej sprawdzony dostał nawet certifikat Common Criteria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Ehhhhhhhhhh Wszyscy używali XP 2 godzinki i już im sie nie spodobał więc ble itd. Sprawa druga: Ile czasu dzieli premiere W2k a ile XP ???? Czy w tym czasie wymagania sie nie zmieniły ???? Aż sie we mnie gotuje. 2 lata temu 120MB ram i procek 650MHz to byl sprzet i na tym dopiero w2k chodzil spoko. A teraz macie wszystko x2 i działa jeszcze lepiej. Poczekamy ze 2 lata i standardem będzie 1GB ramu i 2 GHz procki i wtedy XP bedzie smigał wybornie. I co wtedy powiecie, że XP dobry a W2k bleeeeee bo stary i sprzetu nowszego nie obsługuje jakiegoś USB v.5 czy innego (vide win95). Pomyslcie troche. Osobiście używam XP dla mnie jest wystarczający. Crazy_Ivan ma racje, że wyłączenie Luny i innych bajerów przenikań itp to kwestia MAX 5 min. A czy w W2k nie ma czasem przenikania w menu ???? Mnie to osobiście wkurzało. To też trzeba wyłączyć. Sprawa kolejna. Skoro taki idealny to czemu już trzeci SP ??? tak tak wiem za 2 lata będzie SP6 do XP, ale jak wyjdzie SP4 do w2k to znów podniosą sie głosy, że dziurawy i wogóle to swoje 5 minut będą mieli użytkownicy Linuxów itp. KAŻDY używa czego chce i koniec. Lubie XP za te jego kolrki może dlatego że jestem wzrokowcem. Ale większość tego przepychu da się wyłączyć we wspomnianych 5 minutach. A kreatory ??? XPAntySpy 20 sek i już ich niema. W w2k teeeż są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Poczekamy ze 2 lata i standardem będzie 1GB ramu i 2 GHz procki i wtedy XP bedzie smigał wybornie za 2 lata, to standardem bedzie nie 2GHz, a 3GHz i to luzem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Ja ostatnio przesiadłem się z Xp na win2k powód? Strasznie mnie denerwował Xp lamerskie kreatory pełno wodotrysków. Z luną to on wyglonda brzydko, za cukierkowo a bez luny okropnie. Następna sprawa to konflikt sprzętowy pomiedzy Xp a moim sprzetem (chyba) Bo zmieniłem ostatnio karte na g4 ti 4200 wczesniej mialem na czas testów g4 mx420, oraz dołożyłem 512 ramu (chwilowo Seitec). Postanowiłem zformatowac dysk zformatowałem instaluje Sp1. Po restarcie komp sie nie odpalił. nic juz nie pomogło więc znowu format instaluje innego sp1 i to samo. włożyłem stary sprzet i formatuje dysk i znowu to samo. wkurzyłem sie już totalnie instaluje win2k sp3 i wszystko chodzi jak marzenie oczywiscie winXp jest orginalny oraz win2k tez, więc nie powinno być zadnych problemów a są. Win2k się nie zapycha po intensywnym użytkowaniu przez 12h dziennie żadnych restartów kompletnie nic i chodzi super wydajnie. Cóż moge powiedziec Polecam. Aha to że jest dużo Service Packów do windowsów w tym win2k. Do antywirósów też jest dużo uaktualnien ale to nie znaczy, ze antywirus ma jakieś dziury tylko trzeba uaktualnić antywirusa o nowe funkcje, trzeba go ulepszyć i wprowadzić nową baze wirusów. Z windowsem jest podobnie trzeba go doskonalić i ja sie np ciesze, ze wychodzą nowe łatki bo wiem, ze jestem na bierząco i, że są usuwane luki w zabezpieczeniach - to normalnie człowiek popełnia błędy nie jest robotem i nigdy nie zrobi systemu idealnego, bo jak nawet zrobi to i tak hackerzy bedą próbować się do niego włamać i to zrobią bo nie ma zeczy nie możliwych cya :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Do antywirósów też jest dużo uaktualnien ale to nie znaczy, ze antywirus ma jakieś dziury tylko trzeba uaktualnić antywirusa o nowe funkcje, trzeba go ulepszyć i wprowadzić nową baze wirusów. z windowsem jest podobnie trzeba go doskonalić i ja sie np ciesze, ze wychodzą nowe łatki bo wiem, ze jestem na bierząco i że są usuwane luki w zabezpieczeniach - to normalnie człowiek popełnia błędy nie jest robotem i nigdy nie zrobi systemu idealnego, sam sobie zaprzeczasz, przeciez co innego jest zaktualizowac baze danych, a co innego naprawiac bledy w systemie, ktore zreszta owoduja nastepne bledy, takie bledne kolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 jej do antywirusa się tylko przeniosłem tak o, bo jest podobnie windowsa i ie też trzeba uaktualniać jak antywirusa bo będą się włamywac. i bedzie system przepuszczał szkoliwe robaki, antywirusa tez trzeba uaktualniać bo będzie przepuszczał robaki. I chodzi mi oto że nie będzie idealnego systemu i że trzeba go uaktualniać tak jak nie będzie idealnego antywirusa czy innego programu !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 gdzie powyłączć te <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły w w2k np. cień myszy inne śmiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulaz Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Następna sprawa to konflikt sprzętowy pomiedzy Xp a moim sprzetem (chyba) Bo zmieniłem ostatnio karte na g4 ti 4200 wczesniej mialem na czas testów g4 mx420, oraz dołożyłem 512 ramu (chwilowo Seitec). Postanowiłem zformatowac dysk zformatowałem instaluje Sp1. Po restarcie komp sie nie odpalił. nic juz nie pomogło więc znowu format instaluje innego sp1 i to samo. włożyłem stary sprzet i formatuje dysk i znowu to samo. wkurzyłem sie już totalnie musiałeś coś zepsuć bo na złamaym winXP SP1 śmiga bez problemu {podobno nie powinno wogóle działać ale wszystko da się obejść } nie musze rejstrować ani nic takiego robić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Wystarczy wgrać Service Pack 3. On posiada w sobie już Sp1 i Sp2. Lepiej jest wgrać Sp3. On łata wszystkie dziury w Windows 2000 Prof. Inni doradzają Ci żebyś wgrał Windows Xp. Windows 2000 jest już prawie dla profesionalistów. Jeżeli jeszcze masz małe pojęcie o Windows 2000, to odrazu wgraj Windows Xp. On posiada duże ułatwienia w konfiguracji systemu. Więcej informacji udzielam pod e-mailem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Fajnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Ludzie bo sie pozabijacie!! Ale osobiscie tez uzywam 2000. Xp mi sie strasznie wieszaly. A w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ialo mnie to zwlaszcza jak ciagnolem jakies pliki z netu. 2000 obecnie wskazuja mi polaczenie sieciowe 64 godziny. I nie ma problemu. I to w nich kocham. Zadnych zwisow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zadnych zwisow. Nie trzeba dodawać niczego więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Wlasnie wgralem wk2 na winde 98 i jest spox ale sie przymierzm do tego zeby walnac formata i zainstalowac od nowa bo jest zajebisty. Latwo sie przyzwyczaic bo bardzo podobny w wygladzie do 98se! polecam wszystkim co nie lubia bajerow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zadnych zwisow. Nie trzeba dodawać niczego więcej. jak juz ktos to napisal AMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...