Skocz do zawartości
ketok11

Co Moge Z Amd 2400 Xp+ Wycisnąc

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich na początku chciałem sie usprawiedliwić iz przejzalem cale forum ale nie znalazlem do konca odpowiedzi na moje pytania.

posiadam amd 2400+ thortona seria A2 na płycie asrocka k7s8x

moje pytania to:

1. jak nie wyjmując procka moge sprawdzić czy ma on odblokowany mnożnik???

2. jak bardzo mozna podkrecic ten procesor - czy jest ktos kto krecil juz taki procek jak tak to na ile mu poszedl???

3. ponoc w biose ustawia sie agp/pci na 66/33 - zeby nie spalic dysku - ja nie mam takiej opcji w biosie i nie wiem czy jest juz to ustawione ale nie widoczne??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

przede wszystkim:

"Za tematy typu 'Jak podkręcić', 'Jak odblokować mnożnik', 'Do ilu podkręce' itp. będzie KARA."

ale:

1. jak nie wyjmując procka moge sprawdzić czy ma on odblokowany mnożnik???

2. jak bardzo mozna podkrecic ten procesor - czy jest ktos kto krecil juz taki procek jak tak to na ile mu poszedl???

3. ponoc w biose ustawia sie agp/pci na 66/33 - zeby nie spalic dysku - ja nie mam takiej opcji w biosie i nie wiem czy jest juz to ustawione ale nie widoczne??

1. zmieniajac go

2. bardzo bardzo, a nawet jeszcze bardziej. poszedl w pizdu

3. bo masz plyte glowna ktora blokady nie posiada. podkrecajac FSB podkrecasz AGP/PCI

gdybys przejrzal cale forum (np. Archiwum) odpowiedzi na WSZYSTKIE swe pytania znalazlbys raz-dwa. a gdybys uzyl opcji szukaj - jeszcze szybciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mam zmienic temat i gdzie jest jego miejsce - nie wiem nie znam sie wiec sie pytam jestem tu pierwszy raz

tzn jak bardzo moge go podkrecic a i czy mam zablkowane to agp/pci - tzn czy jest ono domyslnie ustawione 66/33 bo slyszlem ze jak nie to moge sobie dysk spali. jak bardzo moge go podkrecic????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

tzn jak bardzo moge go podkrecic a i czy mam zablkowane to agp/pci - tzn czy jest ono domyslnie ustawione 66/33 bo slyszlem ze jak nie to moge sobie dysk spali. jak bardzo moge go podkrecic????

jeszcze raz:

"Za tematy typu 'Jak podkręcić', 'Jak odblokować mnożnik', 'Do ilu podkręce' itp. będzie KARA."

znaczy: bedzie KARA

a zeby nie bylo, ze nie jestem pomocny:

skoro nie masz opcji blokady/ustawiania mnoznika AGP/PCI - mozesz spalic dysk, bo podkrecajac FSB podkrecasz tez i AGP/PCI. domyslnie jest na 33/66 ale jak podkrecisz FSB, to sie zmieni. jak bardzo mozesz podkrecic, zeby nie spalic nic? powiedzmy, ze +-3%. albo 5%. albo 75%. sprobuj i daj znac, czy spaliles. tego Ci nikt nie powie. wpisz w wyszukiwarce "thorton 2400+ asrock k7s8x" i wybierz pokazywanie np. samych postow. i czytaj. czytaj. czytaj.

Edytowane przez SamoDobro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to gdzie ja mam ten temat umiescic i jak zrobic zeby go przeniesc - przyczepiles sie tej kary - a ja nie wiem co i jak - a tak pozatym moze odpowiecie mi jak mam to zrobic z tym kompem - co moge z niego wycisnac - a jak mozesz daj mi linki do archiwalnych teamtow bo nie widze:((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

czytanie ze zrozumieniem u kolegi kuleje, ale co mi tam:

http://forum.purepc.pl/index.php?act=Searc...k+k7s8x+thorton

to tak na poczatek.

innym, pozytecznym linkiem bedzie:

http://forum.purepc.pl/index.php?act=Search&f=32

ale na poczatek zapoznaj sie z tym:

http://forum.purepc.pl/index.php?act=boardrules

a do Archiwum dostep uzyskasz w nastepujacy sposob:

zjedz na sam dol strony. kliknij w pasek obok przycisku Idz. wybierz Archiwum: sprzet, podkrecanie. Kliknij w Idz. i idz.

Edytowane przez SamoDobro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

ta fajny ten poradnik tylko jak ja bym chcial sie zapytac jak sie podkreca to bym sie o to zapytal a ja sie pytam do ilu moge - sam sobie poradnik mlody poczytaj

Troche szacunku, my tu pomagamy a Ty z takim tekstem, każdy proc sie inaczej kręci. Z mojej strony EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tej plycie masz blokade pci/agp!

sproboj podniesc mu napiecie, w biosie masz taka opcje.

jak zbyt male napiecie (plyta daje chyba tylko +5% ;) ) to zawsze mozesz zrobic drut-moda.

mysle ze na magistrali 166 powinien wstac :P

zeby sprawdzic czy odblokowany (bez wyjmowania) ustawiasz odpowiednio zworki na plycie (ktorych standardowo nie ma)

mi athlon 2000+ wstal na tej plytce na 200mhz (2500mhz napiecie 2.0v :P )

Edytowane przez greg505

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi