Skocz do zawartości
ciaptak

Acer 3023

Rekomendowane odpowiedzi

mam tego lapka od miesiaca prawie i w sumie nia mam na co narzekac. jedyne czego nie jestem pewien to czy z chlodzeniem/wiatrakiem wszystko ok. Nie wiem jak powinno to wygladac ale wiatrak non stop na chodzie mam tyle ze przy malym obciazeniu cicho pracuje ale jednak slychac. A slyszalem ze niby w laptopie powinno byc tak ze wiatraczek zbija temperature i sie wylacza - u mnie tak nie ma :/. jezeli ma to dla Ciebie znaczenie to jak komp jest na idle to procek ma gdzies 53-54 stopnie - jedni pisza ze u nich podobnie, inni ze za wysoko... jedyny moment kiedy to przeszkadza to jak masz ochote w ciszy posiedziec. Druga rzecz to ze wolno temperatura sie obniza po duzym obciazeniu - pogram w cos, to wiadomo, ze wiatrak zasuwa, ale skoncze grac a on dosyc dlugo jeszcze mieli - wolniej niz podczas gry, ale pozniej schodzi jeszcze ciszej - jednak trwa to troche. Sam nie wiem czy to jest zrypane czy tak juz jest... W sumie "bebechy" to ten lap ma dobre, matryca CrystlaBrite tez niezle sie prezentuje... Nie chce Cie ani namiawac ani zrazac, bo wszystko zalezy od modelu na jaki trafisz - moze byc ladnie zlozony, ze nie ma sie do czego przyczepic, a mozesz trafic na jakis z uszczerbkiem... Co do awaryjnosci to z tego co mi wiadomo (na forum bylo pisane, w Gazecie Wyborczej tez czytalem) to Acer ma najwiekszy udzial w polskim rynku notebookow - w zwiazku z tym awaryjnosc jest stosunkowo wieksza, a ludzie zrazaja sie bo czytaja ze Acer'y sie psuja - psuje sie ich wiecej bo jest ich wiecej... to chybe tyle i zycze powodzenia przy zakupie!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie na tym forum nie doczytalem sie zeby komus skopal sie 3023, wiec chyba nie jest tak zle. obawiam sie tylko co bedzie po roku <_< . z tym wiatraczkiem to sam nie wiem, chyba nie bedzie mi to pzeszkadzac, zapoda sie muzyczke i bedzie git. na pewno nie jest glosniejszy niz stacjonarny, prawda?? a obudowa chyba nie parzy... kurde sam jzu nie wiem na co sie zdecydowac. im wiecej czytam, pytam tym mniej wiem :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja tez nie marudze bo jedyny moment kiedy mam ochote posiedziec w ciszy to wieczorem poznym, a tak to zwykle sluchawki na uszy i muzyka gra... a w grach to na serio kreci sie ostro ze trzeba glosniki podkrecic troche albo sluchawki zalozyc. Nie wiem jak to z gierami jest (czy chodza bez problemu) bo w te najnowsze/wymagajace wypasy nie pykalem jeszcze (NFS:MW, Doom'a 3 ani FarCry tez jeszcze nie odpalalem)... Wg mnie, jezeli nie mozesz sie zdecydowac to zastanow sie czy na pewno chcesz lapka, a jak tak to nie laduj sie w zadne wypasy po XX tys. jezeli to Twoj pierwszy notebook.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja tez nie marudze bo jedyny moment kiedy mam ochote posiedziec w ciszy to wieczorem poznym, a tak to zwykle sluchawki na uszy i muzyka gra... a w grach to na serio kreci sie ostro ze trzeba glosniki podkrecic troche albo sluchawki zalozyc. Nie wiem jak to z gierami jest (czy chodza bez problemu) bo w te najnowsze/wymagajace wypasy nie pykalem jeszcze (NFS:MW, Doom'a 3 ani FarCry tez jeszcze nie odpalalem)... Wg mnie, jezeli nie mozesz sie zdecydowac to zastanow sie czy na pewno chcesz lapka, a jak tak to nie laduj sie w zadne wypasy po XX tys. jezeli to Twoj pierwszy notebook.

no pierwszy, ten acer to nie jest wypas za max duzo siano, ale wydajna maszynka w przystepnej cenie. stacjonarny odpada z wielu wzgledow. najnowsze gierki na max detalach mnie w ogole nie kreca .moze masz jakas alternatywna propozycje? asus o podobnych parametrach to ok 4600 i to bez systemu... dzieki za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajomy ma tego acerka i wiatrak chodzi od czasu do czasu jak sie zgrzeje... a tak wogole to mu dziala bez problemów

Jesli ktos chce cisze to albo cos slabego starego, albo cos na intelu slabego .. no i go nie zylowac to mniej bedzie krecil wiatrakiem.. widzialem kiedys WC dla laptopów ale to byl project..

koljeny test

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=34855

Edytowane przez k a m e r e k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tego lapka od miesiaca prawie i w sumie nia mam na co narzekac. jedyne czego nie jestem pewien to czy z chlodzeniem/wiatrakiem wszystko ok. Nie wiem jak powinno to wygladac ale wiatrak non stop na chodzie mam tyle ze przy malym obciazeniu cicho pracuje ale jednak slychac. A slyszalem ze niby w laptopie powinno byc tak ze wiatraczek zbija temperature i sie wylacza - u mnie tak nie ma :/. jezeli ma to dla Ciebie znaczenie to jak komp jest na idle to procek ma gdzies 53-54 stopnie - jedni pisza ze u nich podobnie, inni ze za wysoko... jedyny moment kiedy to przeszkadza to jak masz ochote w ciszy posiedziec. Druga rzecz to ze wolno temperatura sie obniza po duzym obciazeniu - pogram w cos, to wiadomo, ze wiatrak zasuwa, ale skoncze grac a on dosyc dlugo jeszcze mieli - wolniej niz podczas gry, ale pozniej schodzi jeszcze ciszej - jednak trwa to troche. Sam nie wiem czy to jest zrypane czy tak juz jest... W sumie "bebechy" to ten lap ma dobre, matryca CrystlaBrite tez niezle sie prezentuje... Nie chce Cie ani namiawac ani zrazac, bo wszystko zalezy od modelu na jaki trafisz - moze byc ladnie zlozony, ze nie ma sie do czego przyczepic, a mozesz trafic na jakis z uszczerbkiem... Co do awaryjnosci to z tego co mi wiadomo (na forum bylo pisane, w Gazecie Wyborczej tez czytalem) to Acer ma najwiekszy udzial w polskim rynku notebookow - w zwiazku z tym awaryjnosc jest stosunkowo wieksza, a ludzie zrazaja sie bo czytaja ze Acer'y sie psuja - psuje sie ich wiecej bo jest ich wiecej... to chybe tyle i zycze powodzenia przy zakupie!!

zmieńcie pastę na procku. dużo daje. tutaj podobny temat: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=170822

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

ja z takim "problemem"... otoz postanowilem sobie zainstalowac na drugiej partycji drugi system. oczywiscie musialem wtedy w biosie ustawic bootowanie z plyty. Ogolnie nic z tej instalacji nie wyszklo bo posiadany przeze mnie xp pro SP1 nie mogl sie zainstalowac bo jest starszy od systemu ktory daje producent kompa, a tego nie chce sie pozbywac. Natomiast prolem pojawil sie pozniej. Otoz zauwazylem ze po powrocie do normalnego bootowania czyli na pierwszym miejscu z dysku komputer dluzej sie uruchamia... wydluzyl sie czas pomiedzy wcisnieciem "power on" a wyslwietleniem ekranu szybkiego bootowania (tego w trakcie ktorego mozna wcisnac F2 i wejsc w ustawienia biosu). Moze to nie jakies minuty bo raczej okolo 10 sekund ale komputer wtedy nie wiem nad czym sie zastanawia, wczesniej pilka byla krotka... wciskam guzik - komp sie uruchamia bez dyskusji.

Mysle ze rozwiazanie problemu jest banalne ale moze wlasnie dlatego nie moge na nie wpasc :mur: :) wiec jesli ma ktos jakies rady.... prosze piszcie.

pozdrawiam

EDIT: juz po klopocie... pomoglo potraktowanie "z grubej rury" :) przeinstalowalem BIOS i teraz jest juz ok ale sprawa naprawde dziwna :razz:

pozdrawiam

Edytowane przez tomcio_wroc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi