Skocz do zawartości
irok

Temperatura Otoczenia!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Komputer to:

PIV 1,5

MoBo- Inte D850GB

512 RAM (RDRAM)

Radeon 9550 lekko podkręcony

Zasilacz jakiś FEEL - ESP 300ATX

Seagate - Baracuda 40 Gb

WIn XP Pro z SP2

Kiedy otworze okno w pokoju i temperatura spadnie o kilka stopnii to komp tak jak by zwalniał to znaczy okienka programów zaczynaja otwierac sie klatkując, głos z głosników jest zniekształcony, zwolniony! Zauważyłem też że zegarek w windzie sporo sie opóznia! A kiedy podgrzeje go lekko grzejnikiem to wszystko wraca do normy :blink: Mam już ten sprzęt od kilku lat i nic takiego się niedziało wcześniej. Wymieniałem już w nim raz zasilacz i ostatnio tzn. jakies pół rou temu zmieniłem grafe!

Nie wiem co jest przyczyna takiego zachowania a musze to wykryć ponieważ ciągłe podgrzewnanie kompa juz mnie zaczyna denerwować :mur: !!! Może ktos miał podobny problem i wie co z tym fantem zrobić?

Dziękuje za pomoc

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak moge sprawdzić ewentualnie czy to dysk czy nie?? Wsadzić inny pewnie hehe

EDIT:

Nie dziwne tylko tak jest i nie opowiadam bajek bo do tego są blogi i chaty :)

Ze mną jest wszytko wporządku, komp wariuje!!!!

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły??

Edytowane przez irok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne rzeczy opowiadasz - wszyscy się martwią jak tu schłodzić kompa, a Ty go grzejesz - paranoja !!!

Jak ja otworzę okno w zimie to temperatury CPU i chipsetu spadają na pysk i wszystko chodzi jak marzenie !

Coś jest nie tak albo z Tobą albo z Twoim kompem !

Pozdr. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Winny sie tłumaczy ;]

A ja powiem tak z komputerami wszystko jest możliwe :) hehe polecam nasmaruj obudowe jakąś mascią rozgrzewającą i przykryj kompa kocem zeby sie nie rozchorował i nie złapał jakiegos virusa <lol> a tak powaznie to bedzie cos nie tak z twoim hdd raczej ja mam podobny problem tylko ze okno nic do tego nie ma hehe poprostu mam tak ze jak komputer stoi bezczynie np tylko leci z niego muza tak przez pare godzin to jak chce na nim cos pozniej robic to czasami tez mi sie tak obraz klatkuje ale po restarcie juz jest wsio dobrze ;). Dzis kupuje 200GB z maxtora włoze zobacze czy cos sie zmieni jak nie to i tak jeden kit bo mi to nie przeszkadza hehe

)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi