joda Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Witam wszystkich i odrazu przechodze do sedna sprawy. Mam pod opieka siec w ktorej potrzebuje ograniczyc dostep do internetu na okreslonych komputerach w okreslonych godzinach. Niestety nie moge odlaczyc jej calkowicie, ze wzgledu chocby na drukarke czy dostep do niektorych plikow. Reczne wlaczanie i wylaczanie tez raczej odpada. Tak więc czy istnieje jakis program, ktory mi cos takiego umozliwi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 nie wiem co ma udostepnianie drukarek w sieci do Intenetu a moze cos pokrecilem mozesz to zrobic na routerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joda Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 a ktory router ma mozliwoc zablokowania tylko neta w godzinach od powiedzmy 8 do 18 ?? to ze neta na kompach moge zablokowac na routerze to wiem, ale chodzi mi o czasowe jego odlaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 pewnie kazdy np tani DI-604 mozna pzrefiltrowac porty dla danego IP albo w FW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el Dudereno Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 mam troszke inne pytanie ale tytul tematu pasuje. mam podlaczone 2 pc podlaczone do rutera (do niego tez jest podlaczony kabel z netem) i potrzebuje ograniczyc jednemu komputerowi transfer, na ruterze chyba taka opcja odpada a czy jest jakis program pod windows ktory ograniczy predkosc na danym pc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 ograniczanie transferu na danym kompie to netlimiter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszczap Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 ograniczanie transferu na danym kompie to netlimitera ja polecam cfos i cfosspeed... wprawdzie stricte nie ograniczy sie tutaj transferu, ale mozna zrobic bardzo wiele cudow z priorytetowaniem ruchu sieciowego na konkretnych komputerach w sieci i na konkretnych portach, dziki czemu jak np. nikt nie jest polaczony do sieci to ma sie trnsfer 100% a jak np. podlaczy sie druga osoba, to mzona ustawic ograniczenie do 5%, aby tej rugiej osobie nie przeszkadzac etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyTECH Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 ja używam Bandwidth Controller. instaluję na serwerze i ograniczam pasmo albo po ip albo po macu. i nie potrzebuję żadnego routera. w razie pytań walić na priva. program mogę podesłać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...