Skocz do zawartości
joda

Ograniczyc Internet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i odrazu przechodze do sedna sprawy.

Mam pod opieka siec w ktorej potrzebuje ograniczyc dostep do internetu na okreslonych komputerach w okreslonych godzinach. Niestety nie moge odlaczyc jej calkowicie, ze wzgledu chocby na drukarke czy dostep do niektorych plikow.

Reczne wlaczanie i wylaczanie tez raczej odpada.

Tak więc czy istnieje jakis program, ktory mi cos takiego umozliwi??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam troszke inne pytanie ale tytul tematu pasuje.

mam podlaczone 2 pc podlaczone do rutera (do niego tez jest podlaczony kabel z netem) i potrzebuje ograniczyc jednemu komputerowi transfer, na ruterze chyba taka opcja odpada a czy jest jakis program pod windows ktory ograniczy predkosc na danym pc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ograniczanie transferu na danym kompie to netlimiter

a ja polecam cfos i cfosspeed... wprawdzie stricte nie ograniczy sie tutaj transferu, ale mozna zrobic bardzo wiele cudow z priorytetowaniem ruchu sieciowego na konkretnych komputerach w sieci i na konkretnych portach, dziki czemu jak np. nikt nie jest polaczony do sieci to ma sie trnsfer 100% a jak np. podlaczy sie druga osoba, to mzona ustawic ograniczenie do 5%, aby tej rugiej osobie nie przeszkadzac etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi