Skocz do zawartości
KaRLuS

Jakie Gniazdo Procesora W Satellite Pro 4270

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry,

Mam nadzieje że nie zdubluje tematu, ale szukaj nie znalazl odpowiedzi na moje pytanie.

Siostra ma Toshibe Satellite pro 4200 series, dokladnie 4270 (najbiedniejsza wersja bo z kiczowata matryca i celeronem, do tego klawiatura francuska :lol2: ) Ram juz dolozylem 128 i da sie na tym pracowac, ale fimy na tym celeronie 400 juz nie specjalnie fajnie chodza (do tv podpiety bo na tym czyms co przypomina lcd to sie nie da ... nawet myszka smuzy hehe)

Pytanie brzmi jakie gniazdo procesora tam jest i jakiego maxymalnie idze tam wsadzic, dosc tanie sa PIII 600 na allegro ale nie wiem czy to podejdzie - z instrukcji wynika ze model 4320 ma pIII 600 ze speedstep tylko juz nie jestem pewien czy ta sama plyta.

Jesli jeszcze ktos wie czy sa jakies wieksze problemy z wymiana procesora to bede wdzieczny (desktop nie jes tm obcy ;) ale laptop to tak juz daleki znajomy )

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma nikogo kto zmienial procka w lapku?? :( a moze mi jest ktos wstanie powiedziec czy tam jest micro Micro-PGA2 tak jak w tym http://allegro.pl/show_item.php?item=79397693 ?? i czy np trzeba by jeszcze mienic chlodzenie??

Niestety nie mam doswiadczenia z laptopami :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi