amdek Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Napisalem prosciutki programik w VC++ Enterprise. Jest to projekt Win32 Console App (nazywa sie "q")sa tylko podstawowe pliki w nim a oto i on !!! a.h : class i { int a; public: i():a(2) {} void wypisz(); }; a.cpp : #include "a.h" #include <iostream.h> void i::wypisz() { cout << a << endl; } q.cpp : #include "stdafx.h" #include "a.h" int main(int argc, char* argv[]) { i wart; wart.wypisz(); return 0; } Dlaczego wywala mi ten blad ??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 --------------------Configuration: q - Win32 Debug-------------------- Compiling... StdAfx.cpp Compiling... q.cpp a.cpp d:programymicrosoft visual studiomyprojectsqa.cpp(7) : fatal error C1010: unexpected end of file while looking for precompiled header directive Generating Code... Error executing cl.exe. q.exe - 1 error(s), 0 warning(s) Wszystkie pliki sa w jednym katalogu i zadnego nie brakuje !! Nie ma zadnego bledu w nazwie czy literowki!! Ja juz qwa dostaje qur... nawet gdy wywale wszystko z a.cpp wywala mi ciagle ten sam blad !!! Napisalem 10 podobych progsow i ciagle to samo !!! Qwa spisalem nawet przyklad z Symfonii C++ ale i on wywala ten sam blad !!!!!! Ludzie pomozcie !!!! Czy mam jakos z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ego VC++ , czy popelniam gdzies blad !!! To jest dla mnie naprawde wazne !!!! PLIZZZ Aha odpalilem programik w BCW i mowilo mi ze nie moze otworzyc a.h !!!! Jak wwalilem go do Include to poszlo ale znowu Linker krzyczal ze mu cos nie pasuje (wiec tez nie dostalem execa:( )!!! POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Heh, wiem w czym masz problem. Jak juz pisalem nie mam VC pod reka, wiec bede pisal z pamieci, moga byc lekkie roznice... Mianowicie wchodzisz do opcji projektu, tam do chyba 2 albo 3 zakladki od lewej i z comboboxa wybierasz "Precompiler" czy cos w tym stylu, powinny sie pojawic opcje dotyczace ustawien "precompiled headers" (mniejsza z tym co to...) tam masz do wyboru chyba z 4 czy 5 pozycji i zaznaczona jest standardowo AFAIR ta na samym dole i wpisana nazwa pliku (pewnie "stdafx.h"), a tego pliku pewnie nie masz (co wcale nie jest bledem, ale MSVC standardowo go uzywa), wiec musisz zaznaczyc "Do not use precompiled headers" albo chyba ta 2 opcja od gory (chyba cos, ze automacztycnie bedzie szukal tych precompiled headers na podstawie odpowiednich dyrektyw). Jesli nawet nie wiesz co to precompiled headers to ich nie uzywaj, czyli zaznacz "Do not use..." jesli chcesz uzywac, napisz to Ci wyjasnie co to jest i jak tego uzywac (napisz tez wszystkie mozliwe opcje ktore mozna tam zaznaczyc, bo ich nie pamietam). -- errata Hmm, przeczytalem jeszcze raz i wynikaloby ze masz jednak stdafx.h, wiec podaj najlepiej ktora opcje masz zaznaczona tam gdzie podalem i jakie sa ogolnie do wyboru (choc ta "Do not use.." powinna dzialac tak czy siak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 No STARY ale za to (z pamieci !! szacunek !!) masz u mnie zajebiste piwsko !!!! Troche sie tego naszukalem ale znalazlem odznaczylem zeby "do not use" i tera wywalilo mi prawie 50 bledow ale juz nie tych zlych :P (aha odpalilem ten swoj projekt co ma juz 10 plikow ale nie moglem po kolei spawdzac czy wsio ok to teraz gdy widzi pliki wywalilo mi wszystko :P ) Ale jest OK !! RESPECT FiDO !!!!!!!!! PS. jeszcze jakbys mogl looknac na PROBLEM NR 2 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Troche sie tego naszukalem ale znalazlem odznaczylem zeby "do not use" i tera wywalilo mi prawie 50 bledow ale juz nie tych zlych :P (aha odpalilem ten swoj projekt co ma juz 10 plikow ale nie moglem po kolei spawdzac czy wsio ok to teraz gdy widzi pliki wywalilo mi wszystko :P ) Ale jest OK !! RESPECT FiDO !!!!!!!!! No bo dopoki jest ten blad z precompiled headers to nie pokazuje tych "normalnych" bledow, wiec sie nie dziw, ze Ci teraz tyle wyskoczylo :) PS. jeszcze jakbys mogl looknac na PROBLEM NR 2 :Pdone 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...