Skocz do zawartości
kfazzi

Abit Sa6 Czy Asus Cusl-2 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.. Zamierzam zmienićmobo na coś lepszego i nie wiem na co... Zastanawiam sie między owymi dwiema płytkami... Mam pytanko... Jak u nich jest z dzielnikami ?? Czy może lepiej wybrać np ABITa na BX133 ??

Prosze o poradę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze!!

Nie wiem ile masz kaski do wydania!!

JA osobiście brałbym ASUS-a CUSL2-C lub ABIT-a ST6R (z Raidem) te płytki obsługują celki i PIII TUALATIN. Procki kosztują grosze ( nie dotyczy PIII :) ) i się bardzo dobrze kręcą.

Pozdrawiam!!

Edytowane przez Kasek21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze!!

Nie wiem ile masz kaski do wydania!!

JA osobiście brałbym ASUS-a CUSL2-C lub ABIT-a ST6R (z Raidem) te płytki obsługują celki i PIII TUALATIN. Procki kosztują grosze ( nie dotyczy PIII :) ) i się bardzo dobrze kręcą.

Pozdrawiam!!

asus cusl2 nie obsluguje tualatina! natomiast tusl2 juz tak ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.. a co z tym BX 133 ?? Nie potrzeba mi płytki z obsługą tulipanka.. bo kupować takowego nie będę ... w połowie roju zmieniam kompa ale jeszcze chciałem przez ferie troszke pograć w NeverWinter Nights.. a moja płytka jest beznadziejna ... ma strasznie słabe osiągi jeśli chodzi o zapis/odczyt memów ... A wiem że w tym BX można zrobić jakąś blokade szyn PCI/AGP ... tzn żeby częstotliwości były stałe.... jak na niej by sie kręciło ?? a .. i jest 30 zł tańsza.. czyli bym miał jeszcze do tego zasilacz delta 300 W ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na BX-ie tego proca wysoko nie wykrecisz, o ile wogole? fsb 133 to juz jest dla niego wysoko ponad nominalne ustawienia

najlepiej wiec wybrac cos na i815 ale szczerze mowiac, to watpie aby wymiana plyty dala duzego "kopa" w grach? szybszy proc, k. graf., to owszem! ale plyta? - minimalnie zapewne tak, lecz za bardzo tego nie odczujesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...