virue Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Witam Zastanawiam sie nad kupnem dysku twardego mysle nad tymi lecz jezeli moze ktoz bedzie chcial cos dorzucic ? jakas propozycje oczywiscie ja przyjme :))) Seagate 200 GB Barracuda (ATA/150, 8MB, 7200, NCQ) Maxtor DM 10 250 GB (ATA/150, 16MB, 7200, NCQ, RoHS) chodzi mi o to zeby dysk nie byl za glosny lecz zeby tez dobrze sie sprawowal :)) pojemnoas hmm 200-250 gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Samsung SpinPoint 250 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Samsung SpinPoint 250 GB Dokładnie to samo polecam. Samsung to obecnie najlepsza firma robiąca dyski twarde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Witam Zastanawiam sie nad kupnem dysku twardego mysle nad tymi lecz jezeli moze ktoz bedzie chcial cos dorzucic ? jakas propozycje oczywiscie ja przyjme :))) Seagate 200 GB Barracuda (ATA/150, 8MB, 7200.9, NCQ) chodzi mi o to zeby dysk nie byl za glosny lecz zeby tez dobrze sie sprawowal :)) pojemnoas hmm 200-250 gb taki kup i teraz pytanie jaką masz płyte główna może obsługuje S-ATA i wtedy kup dokładnie taki sam tylko na S-ATA ;) Edytowane 4 Stycznia 2006 przez andrzejsnk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 taki kup i teraz pytanie jaką masz płyte główna może obsługuje S-ATA i wtedy kup dokładnie taki sam tylko na S-ATA ;) Nie kupu dysku SEAGATE!!! Te dyski są głośne (dziwnie chrupoczą), średnio wydajnie i bardzo się grzeją. Lepiej weś Samsunga. Te dyski są bardzo ciche (klasa sama dla siebie), wydajne i zimne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Samsung Spin Point P120 250GB. Moim zdaniem najlepszy dysk o poj 250gb (bardzo wydajny, cichy i nie grzeje sie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Samsung SpinPoint 250 GB Dokładnie to samo polecam. Samsung to obecnie najlepsza firma robiąca dyski twarde. Samsung Spin Point P120 250GB. Moim zdaniem najlepszy dysk o poj 250gb (bardzo wydajny, cichy i nie grzeje sie).I ja też tak mówie. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virue Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Hmm a moze jakis pod sata jak sadzicie ?? hmm ofc tez jakas 250 pewnie wchodzi w gre a do tego pytania dorzuce jeszcze trzy pytania :))) ktorego lepiej kupic amd 64 3000+ venice czy winchestera ? Asus A8N-SLI Premium (nVidia nForce4 SLI) [DDR, 2xPCI-E, FW] czy Asus A8N-SLI (nVidia nForce4 SLI) [DDR, 2xPCI-E, FW] hmm mysle chyba tak nad ta 2 :)) i jakies ramki pod ta i plytke asus a8n Edytowane 4 Stycznia 2006 przez virue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Hmm a moze jakis pod sata jak sadzicie ?? hmm ofc tez jakas 250 pewnie wchodzi w gre a do tego pytania dorzuce jeszcze trzy pytania :))) ktorego lepiej kupic amd 64 3000+ venice czy winchestera ? Asus A8N-SLI Premium (nVidia nForce4 SLI) [DDR, 2xPCI-E, FW] czy Asus A8N-SLI (nVidia nForce4 SLI) [DDR, 2xPCI-E, FW] hmm mysle chyba tak nad ta 2 :)) i jakies ramki pod ta i plytke asus a8n Dysk pod sata też samsung spinpoint, proca bierz 3200+ Manchester, płyte epoxa 9NPA-Ultra i ramy patriota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virue Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 hmm a moze mniej wiecej bys napisal czemu akurat taj wybrales i jakie sa mozliwosci o/c bym byl bardzo wdzieczny :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Bardzo wysokie, to zaraz po DFI najlepsza płyta pod 939 (uwaga, nie biore tu pod uwage asrocka), a tańsza o DFI i to sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virue Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 hmmm o epoxach nic nie slyszalem a moze mi sie o uszy nie obila lecz nie kojarze hmm a czemu akurat mancherster przeciez najlepszy byl chyba venice i on jest lepszy on venice ? a co do tej dfi to slyszalem ze czesto padaja i chyba ja odpuszcze ale co sadzicie o tym asusie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 DFI nie padają, Manchester to rdzeń z X2, kręci sie wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virue Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 aha :))) hmm lecz nie mam chceci zmieniania plyty juz hmm i kce zeby ona starczyla na ciut dluzej :)))) wiec lepiej zainwestowac moze w dfi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 DFI jest chyba najlepsza płyta do podkrecania do AMD. A co do procka i ramów to bierz tak jak napisał grzechu Patrioty Signature Lne i Manchestera 3200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virue Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 hmm lecz ramki chodzi mi o dual 2x512 :))) zeby na troche juz stykalo :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 O innych nie myslałem!!!!!!!!!!!!! To sa dokładnie te: http://sklep.benchmark.pl/pelny_17705.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virue Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) aha :)))) hmm no nie nie skojarzylem :)) heh ale spox hmm a nie ma manchesterow np 3000+ ?? bo przeciez nie ma roznicy miedzy 3200+ a 3000+ poza mnoznikiem jak sie nie myle :))) hmm a za ile mozna kupic modowana x800gto na 16 potkow ? EDIT a co sadzicie o tym ? Procesor AMD Athlon 64 3200+ BOX (Socket 939) Menchester Płyta główna Epox EP-9NPAJ SLI nVidia nForce4 SLI Karta graficzna Radeon X800GTO Sapphire 256MB DVI + TV bulk (PCI-E) Dysk twardy IDE/SATA Samsung SpinPoint 250 GB (8MB cache, Serial ATA II) Pamięć RAM PDP Patriot 1GB DDR 400MHz Dual CL 2.5 (2 x 512MB) z radiatorami Edytowane 5 Stycznia 2006 przez virue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Wszystko spoko tylko po co ci płyta główna z sli do grafy ati?? No i ten dysk wez na sata. A tu masz x800gto2 za niska cene http://www.znak.pl/index.php?cid=143&scid=...GTO2Sap256VI+bu Nie wiem dlaczego taki tani ale pisze ze gto2 to modowalny moim zdaniem super cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virue Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) aha hmm no mozna wziac pod sli to przeciez nic sie nie stanie a juz bedzie na przyszlosc :)) tak sadze czy raczej nie warto lepiej wziac jakas inna moze dfi bez sli hmm ? jak sadzicie ? hmm moze taka ? http://www.znak.pl/index.php?cid=327&scid=...9DFINF4Infinity Edytowane 5 Stycznia 2006 przez virue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leba Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 mam samsunga spainpoint 160gb bardzo dobry i cichy tylko samsung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 DFI Infinity jest dobrą płytą. Bierz Infinity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Ale ja bym był za Lan Party sa lepsze od Infinity. http://www.znak.pl/index.php?cid=327&scid=...FILPUTNF4UltraD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Ale ja bym był za Lan Party sa lepsze od Infinity. http://www.znak.pl/index.php?cid=327&scid=...FILPUTNF4UltraDI droższe, na Infinity też można dużo kręcić, bierz Infinity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virue Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) hmm bo jak sli nie potrzebne mi bo myslalem ze na pozniej moglo by zostac ale jezeli nie warto to wole pierw wziac bez sli a pozniej jak cos to wezme sobie z sli jak bede mial do tego karty :P hmm ale nie wiem jak modowac :<<< jestem ciemny w tym x800gto bo chcial bym go przerobic na 16 pot + @x850xt a duzo rozni sie inf od lp ?? poza cena prawie ponad 200zl :<< bo nie wiem czy warto dolozyc tyle :P EDIT Lecz lp nie ma portu lpt a jest mi potrzebne wiec chyba bedzie inf z tego wzgledu bo robie lcd pod port :))) Edytowane 5 Stycznia 2006 przez virue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zastanawiam się dlaczego nikt tutaj nie wymienił dysków WD ? Są one bardzo wydajne, niezawodne i ciche, ja bym polecał właśnie coś tej firmy :) oczywiście na SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virue Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Hmm z danych jest ciut glosniejszy o jakies 3dB hmm no i wiekszy cach i to tyle hmmm no i cena ciut wieksza ze strone wd EDIT a moze tam hynixy d43 ?? jak sadzicie ofc 2x512 :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 żeby zmodowac tego gto trzeba mu wgrac BIOS od x850. Jesli chodzi o dysk to jednak bym przy tym spin point został wd jest jednak słabszy od tego samsunga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virue Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 aha hmm a na te 16 potkow jak sie to robi ? :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Tak jak napisałem wgrywasz BIOS od x850xt i cieszysz sie 4dodatkowymi potokami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...