Vengeance Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 kupiłem nowego 3d prophet fdx 8500le i podobno jest on taktowany (domyślnie) 250/240mhz (http://twojepc.pl/artykuly1.php?id=wojny_klonow&strona=12) i ma słabe możliwosci o/c ze standardowym biosem (brak mozliwosci wyjsca ponad 260) natomiast muj w power stripe domyślnie pokazuje 250mhz / 250mhz i bez problemu podkręca się na 275/275 ale przyrost wydajnosci wtedy nie jest zbyt duzy ok. 400pkt cos tu hyba jest nie w porzadku czyzbym mial szczecie a moze pecha ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 1. sprawdz pamieci - ja widzialem tylko z 4.0ns ale slyszalem ze sa tez 3.6ns 2. wydajnosc nie rosnie dlatego ze po przekreceniu ponad 250 dla pamiatek ustawiaja sie gorsze timingi dla pamieci - cos np jak Cas 2 na 100MHz i Cas3 na 133MHz przy SDRAMie - tak przynajmniej slyszalem od kolesia ktory zapodawal kilka BIOSow do tego Herca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 400 punktoff to i tak doozo jak na takie podkrecenie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Vegeance sprawdz pamięci, na moim Hercu są Hynixy 4ns i na orginalnym biosie rzeczywiscie słabo sie kręci ale na podmienionym śmiga bez problemu na 275/275 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Vegeance sprawdz pamięci, na moim Hercu są Hynixy 4ns i na orginalnym biosie rzeczywiscie słabo sie kręci ale na podmienionym śmiga bez problemu na 275/275Słuchajcie mam zamiar kupić MSI Ti4200 i mam pytanie. Gdzie jest napisane jakie to są pamięci czy na samych pamiątkach czy gdzieś na pódełku? I czy jest jeszcze możliwość kupienia tego GF z tymi pamiątkami 3,6? Pozdrawiam Punek Wesołych Świąt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 szybkosc pamieci jest napisana na nich , sa to dwie ostatnie cyferki w dlugim szeregu innych moze ktos to lepiej wytlumaczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Słuchajcie mam zamiar kupić MSI Ti4200 i mam pytanie. Gdzie jest napisane jakie to są pamięci czy na samych pamiątkach czy gdzieś na pódełku? I czy jest jeszcze możliwość kupienia tego GF z tymi pamiątkami 3,6?... to sa zazwyczaj 2 ostatnie cyfry w oznaczeniach pamieci (moze byc i 1) jak bedziesz kupowal te "zwykle" Ti4200 (zwykle = AGP 4x) to na 64MB karcie beda Hynix 3.6 a jak bedziesz kupowal 128MB to "powinny" byc Hynix 4.0 lub Samsung 4.0 (nie pamietam jak to jest na MSI) a co do oznaczenia fotka wyjasni najlepiej Hynix 3.6 z MSI Ti4200 64MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 kupiłem nowego 3d prophet fdx 8500le i podobno jest on taktowany (domyślnie) 250/240mhz (http://twojepc.pl/artykuly1.php?id=wojny_klonow&strona=12) i ma słabe możliwosci o/c ze standardowym biosem (brak mozliwosci wyjsca ponad 260) natomiast muj w power stripe domyślnie pokazuje 250mhz / 250mhz i bez problemu podkręca się na 275/275 ale przyrost wydajnosci wtedy nie jest zbyt duzy ok. 400pkt cos tu hyba jest nie w porzadku czyzbym mial szczecie a moze pecha ??? 400 puktow to nieduzy przyrost jak na tak male podkrecenie, chyba Ci sie cos poprzestawialo kolego 8O :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Vangance jakie ma pamięci twój Herc? Mój ma 4ns i ponad 250 nie pójdzie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 moj tez ma 4ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 ale najciekawsze jest to ze kręci sie bez zadnych problemoof hyba dostalem jakis egzemplarz z innym biosem bo pamieci sa 4ns )): Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 a wiec tak przy 285 przechodzi raczej bez problemoof tylko z nature i vertex shejderach sa artefakty ale podkrecanie jakos dziwnie mało daje ale spx co sadzicie o moim wyniq ???? link nizej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Coś Ci ten link nie działą. Ale myśle że dlategoa masz tak mały przyrost bo proc Cię blokuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 System Configuration Operating System Microsoft Windows 98 DirectX Version 8.1 Mobo Manufacturer ECS Mobo Model K7S5A AGP Rates (Current/Available) 4x / 1x 2x 4x CPU AMD Duron Processor 1120 MHz FSB 66 MHz Memory 256 MB Graphics Chipset ATI RADEON 8500/LE Driver Name RADEON 8500 Series Driver Version 4.14.01.9076 Video Memory 64 MB Program Version 3DMark2001 SE Resolution 1024x768 32bit Texture Format Compressed FSAA Disabled Z-Buffer Depth 32bit Frame Buffer Double Rendering Pipeline D3D Pure Hardware T&L Test Results 3DMark Score 6275 3D marks Game 1 Car Chase - Low Detail 78.5 FPS Game 1 Car Chase - High Detail 27.1 FPS Game 2 Dragothic - Low Detail 122.9 FPS Game 2 Dragothic - High Detail 64.0 FPS Game 3 Lobby - Low Detail 81.4 FPS Game 3 Lobby - High Detail 35.5 FPS Game 4 Nature 45.8 FPS Fill Rate (Single-Texturing) 951.3 MTexels/s Fill Rate (Multi-Texturing) 2116.0 MTexels/s High Polygon Count (1 light) 31.5 MTriangels/s High Polygon Count (8 lights) 10.0 MTriangels/s Environment Bump Mapping 136.0 FPS DOT3 Bump Mapping 92.5 FPS Vertex Shader 74.2 FPS Pixel Shader 90.6 FPS Advanced Pixel Shader 91.2 FPS Point Sprite 26.0 MSprites/s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 moze i proc )): ale jest spx z karty jestem zadowolony oglądałem wczoraj divixa i na tv i jakosc jest poprostu fenomenalna :D jak wlaczylem w zakladce dx wszystke duperele na qualiti spadla mi wydajnosc do 4500pkt )): a bez 6300 ;p ale to ten proc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 moze i proc )): ale jest spx z karty jestem zadowolony oglądałem wczoraj divixa i na tv i jakosc jest poprostu fenomenalna :D jak wlaczylem w zakladce dx wszystke duperele na qualiti spadla mi wydajnosc do 4500pkt )): a bez 6300 ;p ale to ten proc... Jak masz ustawione w zakładce Direct3D na "wydajność"? - chodzi mi o wynik 6300 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 tak wydajnosc i nie krecony znaczy jak bez oc to mam 6000 oc 6300 ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 tak wydajnosc i nie krecony znaczy jak bez oc to mam 6000 oc 6300 ;pOK Zrobię kilka testów i dam znać! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 daj szczegolowe testy i powiedz ktore z podkrecaniem i ktore z qualiti itp(sa):twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Vengeance podeślij mi twojego biosa na maila, bo teraz jade na podmienionych z inego Radeona nawet nie pamietam z jakiego. Potestowałbym sobie ten twoj bios. U mnie po podkreceniu na 275/275 wzrost wydajnosci w 3DMarku był 10% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Więc tak: Konfig jak w podpisie tylko ramu 256MB, ustawienia D3D -wydajność - grafa nie kręcona tzn. 250/240 - 6110 - grafa pokręcona 275/250 - 6243 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Vengeance podeślij mi twojego biosa na maila, bo teraz jade na podmienionych z inego Radeona nawet nie pamietam z jakiego. Potestowałbym sobie ten twoj bios. U mnie po podkreceniu na 275/275 wzrost wydajnosci w 3DMarku był 10%To znaczy Herc podkręcony na oryginalnym biosie, miał mniejsze osiągi niż Herc podkręcony na nie oryginalnym biosie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 tak, ponieważ na orginalnym nie da sie za bardzo podkrecic pamieci a na nieorginalnym biosie szły u mnie spokojnie na 280 a wiem ze u innych nawey wyzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 tak, ponieważ na orginalnym nie da sie za bardzo podkrecic pamieci a na nieorginalnym biosie szły u mnie spokojnie na 280 a wiem ze u innych nawey wyzej.Wiem, że chodzi tu o timingi pamięci! Oryginalny bios herca ma je bardzo wyśrubowane, a co za tym idzie pamięci są słabo podkręcalne. Po zmianie biosa timingi są łagodniejsze więc pamiątki można sporo podkręcić, ale wydajność powinna być porównywalna! - dobrze kombinuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 nie dokonca 275/275 bez wysrubowanych timingow jest lepsze niz 250/240 z wysrubowanymi a ja nie mam problemu bo dostalem najnowszy bios (7008) z retailowego 8500le i jestem zadowolony bo sie nie musze babrac w flashowanie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 tak, ponieważ na orginalnym nie da sie za bardzo podkrecic pamieci a na nieorginalnym biosie szły u mnie spokojnie na 280 a wiem ze u innych nawey wyzej.Wiem, że chodzi tu o timingi pamięci! Oryginalny bios herca ma je bardzo wyśrubowane, a co za tym idzie pamięci są słabo podkręcalne. Po zmianie biosa timingi są łagodniejsze więc pamiątki można sporo podkręcić, ale wydajność powinna być porównywalna! - dobrze kombinuje?powiedzcie jeszcze jak krecic karte biosem? nigdy nie probowalem i bez dokladnych instrukcji wolalbym nie ryzykowac ( nie mam na drugiego radka ) opcja szukaj wyswietla tyle topikow, ze po 2h czytania zaczynam watpic... bede wdzieczny za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Den z flashowania biosa grafy jestem zielony! Ale wiem, że aby se podkręcić Herca to trzeba mu zmienić oryginalnego biosa! Vengeance w twoim Hercu ten bios 7008 to oryginalny od Herculesa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Tak dostałem taki bez flashowania a to czy bios jest herculesa czy ati to nie wiem w kazdym badz razie jest 7008 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodrzu Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Na slabych procach podkrecanie grafy malo daje u mnie wiecej daje wykrecenie procaz 700@900 na 700@970 niz grafyz 250/250 na 275/275 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 bios ktorego wgralem okazal sie trefny, mam ciagle krzaki w windzie. backup starego biosa ktory zrobilem okazal sie uszkodzony. bede wdzieczny za podeslanie mi SPRAWDZONEGO i DZIALAJACEGO biosa do herculesa 8500 le... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...