JASQ Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Otoz mam problem... pisze nowy temat powniewaz nie znalazlem nigdzie topicu opisujacego poruszony nizej przezemnie problem. Wczoraj, gdy wrocilem ze szkoly, po wlaczeniu komputera moim oczom ukazalo sie dziwne zjawisko... otoz... w rogach ekranu mojego monitora pokazaly sie tak jakby pasy roznych kolorow... tj. pokolei od rogu (mniej wiecej) kolor niebieski potem pas z kolorem normalnym jaki powinien byc, jakis w granicach zielonego, jasny fioletowy zmierzajacy do ciemniejszego fioletowego, niebieski i na samym srodku monitora maly kawalek z kolorem jaki powinien byc... Szybko wylaczylem i wlaczylem monitor... problem ustapil... przypatrzlem sie czy nie ma w poblizu monitora zadnych rzeczy ktore moglyby miec wplyw na tak dziwne zachowanie monitora, lecz nie znalazlem zadnych... postanowilem zignorowac to co sie wydarzylo... Dzisiaj natomiast, rowniez wracajac ze szkoly, po wlaczeniu komputera problem sie pojawil ponownie... tym razem wylaczenie i wlaczenie monitora nie pomoglo odrazu... dopiero po kilkudziesieciu razach... Problem jest bardzo dokuczliwy, a na monitorach sie nie znam ani troche by go samodzielnie rozwiazac... Monitor kupilem uzywany okolo rok temu... nie sprawial przez ten czas zadnych problemow. Spotkal sie ktos z takim problemem? ... Bardzo bylbym wdzieczny gdyby ktos znalazl sposob aby mi pomoc bo ostatnia rzecza jaka bym chcial zrobic to kupic nowy monitor... Zaznacze odrazu ze raczej nie jest to wina kabla poniewaz, po odcieciu zasilania komputera na monitorze pojawia sie informacja ze nie ma polaczenia z komputerem ktora posiada rowniez te pasy... Dziekuje wszystkim z gory za jakakolwiek pomoc :)! P.S Chcialbym dodac ze tuz przy monitorze stoi wzmacniacz... ale stoi on tam praktycznie od zawsze i nigdy nie robil problemow.... odsuwajac go sytuacja tez sie nie poprawia... Edytowane 4 Stycznia 2006 przez JASQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Coś takiego mogą robić np. nieekranowane głośniki postawione obok monitora. Generalnie to będzie pole magnetyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASQ Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Tak, tez mi sie wydaje ze to ma zwiazek z polem magnetycznem... lecz glosniki stoja jeden ponad metr od monitora a drugi dobra 2,5 metra ;) Dodatkowo... nie wiem czy dobrze mysle... ale te pasy tak jakby sie rozchodza ze srodka ekranu... wiec nie wiem... wyglada to na to jakby albo jakies pole dzialalo ze srodka ekranu robijajac barwy na boki... albo ze wszystkich stron naokolo monitora... nie wiem czy cos wtym prawdy jest bo jak wspomnialem, nie znam sie na tym ale wydaje mi sie to troche logiczne... Edytowane 4 Stycznia 2006 przez JASQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...