Hans15336 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Witam , dziś zmontowałem sobie nowy nabytek A64 2800+ i jakie było moje rozczarowanie gdy dałem CPU CLOCK na 220 a tu komp wstał ale po tescie pamieci już wisł , to samo dzieje się na 201MHz i 255MHz ( tyle moge max dać , a min to 200MHz ) Oto dane procka , raczej nici z serii bo mam WC i niechce mi się tego demontować :mur: Czyzby ten procek nie podkręcał się wogóle :mur: Jakimś programem moge zmieniać Vcore i mnoznik ( ten tylko w dół :mur: ). Pomóżcie koledzy , poprzedni ATHLON XP ładnie się kręcił przez FSB :D A może to wina płyty ECS 755-A2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 jeżeli nie mozesz zmieniac vcore z biosu wyzej niz defaultowe, to lipa, nie pokrecisz bo to clawhammer... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 jeżeli nie mozesz zmieniac vcore z biosu wyzej niz defaultowe, to lipa, nie pokrecisz bo to clawhammer... No ale moge programem :blink: , ściagam teraz nowy BIOS do płyty zobaczymy czy to coś da :wink: NOWY BIOS NIC NIE ZMIENIŁ , NADAL NIE MOZNA PRZESTAWIĆ VCORE Z POZIOMU BIOSA , JEDYNIE CPU CLOCK :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 no niestety to tylko ecs było juz kupic jakiegoś epoxa lub gigabyte na nf3 a tak zaoszczędziłeś kilka zł i lipa z kręcenia, a i z odsprzedaniem płyty też będzie kiszka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 no niestety to tylko ecs było juz kupic jakiegoś epoxa lub gigabyte na nf3 a tak zaoszczędziłeś kilka zł i lipa z kręcenia, a i z odsprzedaniem płyty też będzie kiszka To był nowy kpl za 520z :D , chodziło o to aby coś mieć na szybko bo mi płyta padła od starego ATHLONA XP <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 no to niezła wtopa, za tyle masz sempa 939 i asrocka...no ale cóz... albo zbieraj na nową mobo pod 754 albo rób przesiadke na 939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Używaj edycji postów..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 A moze pamieci nie wyrabiaja?? sprawdz pamieci przez prace asynchroniczna:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 no to niezła wtopa, za tyle masz sempa 939 i asrocka...no ale cóz... albo zbieraj na nową mobo pod 754 albo rób przesiadke na 939. Żadna wtopa , wymóg był AGP bo kupiłem niedawno N6600GT :-P , i w miarę tani . Chyba kupię inne mobo ale jakie z AGP , jakieś sugestie ???? Jak podkręcam programowo Vcore na 1,55 i FSB nawet na 201 to i tak WIN się wiesza :mur: A moze pamieci nie wyrabiaja?? sprawdz pamieci przez prace asynchroniczna:) Pamięci to słynne HYNIX D43 AA-A :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 no niestety to tylko ecs było juz kupic jakiegoś epoxa lub gigabyte na nf3 a tak zaoszczędziłeś kilka zł i lipa z kręcenia, a i z odsprzedaniem płyty też będzie kiszka Znalazłem takie coś ale szkoda mi płyty - MOD PŁYTY , ale TEN POST daje dużo do myślenia , trzeba szukać tego biosu :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Ustawiasz HT na odpowiednim poziomie? Nie patrzalem jaka plytka, co z PCI Lock? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Ustawiasz HT na odpowiednim poziomie? Nie patrzalem jaka plytka, co z PCI Lock? Tzn na jakim mam ustawić 200/400/600/800 , cały czas było na 800 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Tzn na jakim mam ustawić 200/400/600/800 , cały czas było na 800 :lol:Jak w tej płycie są takie opcje, to spróbuj z 600. Chodzi o to, że jak ustawisz 600 i podkręcisz na fsb 250 to będzie 750. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Jak w tej płycie są takie opcje, to spróbuj z 600. Chodzi o to, że jak ustawisz 600 i podkręcisz na fsb 250 to będzie 750. kicha dałem na 600 , FSB na 220 , nawet RAM obniżyłem do 166Mhz i nie wstał nawet :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...