Skocz do zawartości
Hans15336

Nicni Z Oc - A64 2800+ ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , dziś zmontowałem sobie nowy nabytek A64 2800+ i jakie było moje rozczarowanie gdy dałem CPU CLOCK na 220 a tu komp wstał ale po tescie pamieci już wisł , to samo dzieje się na 201MHz i 255MHz ( tyle moge max dać , a min to 200MHz )

Oto dane procka , raczej nici z serii bo mam WC i niechce mi się tego demontować :mur:

post-100761-1136408349_thumb.jpg

Czyzby ten procek nie podkręcał się wogóle :mur: Jakimś programem moge zmieniać Vcore i mnoznik ( ten tylko w dół :mur: ).

Pomóżcie koledzy , poprzedni ATHLON XP ładnie się kręcił przez FSB :D

A może to wina płyty ECS 755-A2 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli nie mozesz zmieniac vcore z biosu wyzej niz defaultowe, to lipa, nie pokrecisz bo to clawhammer...

No ale moge programem :blink: , ściagam teraz nowy BIOS do płyty zobaczymy czy to coś da :wink:

NOWY BIOS NIC NIE ZMIENIŁ , NADAL NIE MOZNA PRZESTAWIĆ VCORE Z POZIOMU BIOSA , JEDYNIE CPU CLOCK :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety to tylko ecs było juz kupic jakiegoś epoxa lub gigabyte na nf3 a tak zaoszczędziłeś kilka zł i lipa z kręcenia, a i z odsprzedaniem płyty też będzie kiszka

To był nowy kpl za 520z :D , chodziło o to aby coś mieć na szybko bo mi płyta padła od starego ATHLONA XP <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to niezła wtopa, za tyle masz sempa 939 i asrocka...no ale cóz... albo zbieraj na nową mobo pod 754 albo rób przesiadke na 939.

Żadna wtopa , wymóg był AGP bo kupiłem niedawno N6600GT :-P , i w miarę tani . Chyba kupię inne mobo ale jakie z AGP , jakieś sugestie ????

Jak podkręcam programowo Vcore na 1,55 i FSB nawet na 201 to i tak WIN się wiesza :mur:

A moze pamieci nie wyrabiaja?? sprawdz pamieci przez prace asynchroniczna:)

Pamięci to słynne HYNIX D43 AA-A :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety to tylko ecs było juz kupic jakiegoś epoxa lub gigabyte na nf3 a tak zaoszczędziłeś kilka zł i lipa z kręcenia, a i z odsprzedaniem płyty też będzie kiszka

Znalazłem takie coś ale szkoda mi płyty - MOD PŁYTY , ale TEN POST daje dużo do myślenia , trzeba szukać tego biosu :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi