slawekuu Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Witam Moje pytanie dotyczy matrycy w hp nx 6110 (np.PY536ES). Porównywałem ją z matrycą w Toshibie L20-183 i musze stwierdzić że czcionka (np.tekst w notatniku jak i na pasku start w windowsie) jest jakaś niewyraźna. NA tym tle Toshiba prezentuje się znacznie lepiej - czcionka jak żyleta. Czy jest to w 100% wina matrycy czy czegoś innego (ustawienia,sterowniki)? Pytam pownieważ noszę się z zakupem laptopa. Wybieram właśnie pomiędzy HP nx 6110 (PY536ES), Toshibą L20-183 a Asusem A3H-5012H. Z tego co wiem to w tym przedziale cenowym Toshiba ma najlepszą matrycę. Ale w Asusie (jak pamiętam) czcionki chyba tez wyglądały poprawnie. Dzięki z góry za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-TasmaN- Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Witam!!! Ja mam HP PY536ES. Miałem LCD-ka Philipsa i tam obraz był lepszy. W Toshibie jest lepsza matryca. Ale, żeby znowu niewyraźna. W porównaniu z Philipsem jest trochę mniej ostra.Ale nie jest rozmyta. Co do sterowników to nie sprawdzałem czy można coś poprawić. Ja ogólnie jestem zadowolony z tym, że w HP są słabe kąty widzenia w pionie. Ale coś kosztem czegoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolumbus Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 To ja tylko dodam, że ściągnąłem i zainstalowałem na swoim nx6110 program do wyostrzania fontów i czcionki są również jak żyletka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekuu Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Dzięki panowie za info. Może żle to nazwałem - "niewyraźna". Po prostu czcionka wyglądała inaczej tzn.gorzej. Pytam bo mam okazje go kupić w dobrej cenie (tak mi się zdaje) -2699zł z windowsem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozis Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Kolumbus a jak ten program sie nazywa ;)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-TasmaN- Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Ja mam HP nx6110 i używam tego: ClearType Obraz żyleta!! Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolumbus Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Dokładnie tak się nazywa :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...