Skocz do zawartości
szogo

Windows Xp Oem - Legalność

Rekomendowane odpowiedzi

Na 100% po zmianie plyty glownej (wtedy to juz inny komputer dla microsoftu) nie mozna aktywowac tego windows nalezy zakupic nowy

To ciekawe, że ja zmieniałem płytę, dwa razy (i nie tylko), i wystarczyło wdusić knefel "aktywuje teraz". I po bólu. Nie wiem, czy to ja mam jakieś dziwne szczęście do M$....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys tez o tym pomyslalem co by bylo w razie usterki i np juz taka plyta nie jest produkowana (to przeciez nie wina klienta) na infolinii powiedzili mi ze faktycznie mozna to zalatwic, ale myslalem ze to trzeba poprzec jakimis dokumentami a nie tylko slownie

ps.

moze w tym moim przypadku tez cos podobnego nastapilo wiem ze bardzo dlugo z kobieta rozmawialem i ona ciagle mi wciskala ze musialem cos wiecej wymienic, fakt ze ten komputer uzywalem do sprawdzania podzespolow wiec moglo byc cos wiecej ale napewno nie plyta glowna

pozdrawiam

To ciekawe, że ja zmieniałem płytę, dwa razy (i nie tylko), i wystarczyło wdusić knefel "aktywuje teraz". I po bólu. Nie wiem, czy to ja mam jakieś dziwne szczęście do M$....

chyba ze mowisz o tym samym modelu a innym egzemplarzu?

wiem ze jak zmieni sie plyte ale bedzie ten sam chipset (sprawdzane na Via z socketA na socket939) to windows sie normalnie odpali nawet bez reinstalacji bedzie chodzil fakt ze nierobilem pozniej reinstalacji\aktywacji

ale przpadek z Msi I865 S478 na Abit Via800 S939 to aktywacja juz sie nie udala (no fakt ze mozna to zrobic w inny sposob ale nie oto chodzi :wink: ) i z tego co wiem microsoft celowo "zablokowal wymiane plyt glownych" by niemoc "kopiowac" w taki sposob systemu na inny komputer, choc pewnie system bylby wstanie sie uruchomic i rozpoznac nowe urzadzenia, win98 w wiekszosci przypadkow sobie z tym radzil (czytalem o tym przed premiera windows XP)

Edytowane przez Mluko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi