Skocz do zawartości
FenX

Pamieci Staja[jak Sa Dobre] Na 400.przez Co?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.PRzeszeldem z pIV 2,8 Northwood na S64 2800+.Procesor kupilem od jednego z uzytkownikow tego forum.Najpierw mialem pamieci z pIV 2x512 Kingston.Chodzily zle nawet na 400 z strasznie wielkimi timingami...

Wymienilem je na HYNIXy ,pomijajac kwestie ,ze jedna byla nie sprawna ,to kosc pojedyncza wg. sprzedawcy osiaga 500mhz.U mnie kończy się na 430!!.Co dopiero jak beda 2..Nie wiem czyja to wina procesor anie wyrabia z obsluga 2 stronnych pamieci ,plyty[bylo takie zdanie poprzedniego wlasciciela proca ,ze mial k8ns ,i ze tez mial zwiechy na standardzie ,a jak zmienil na DFI to jak reka odjal] ,czy wkoncu pamieci.Jeżeli to ostatnie ,to jakie do Cho***y pamieci mam kupić[2x512 ,zeby chodzilo].Pozdrawiam.Za wszelką pomoc BAAARDZO dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten sprzedawca to ma niezłą fantazje :lol2: jakoś nie widze tych pamięci na 500mhz :) a pozatym to gigabyte nie nadaje sie zbytnio do żadnego o/c :-P już lepiej jakiś epox nie porównując do DFI :-P

mały OT - chyba nie wiesz co piszesz, wiele już hynixów robiło 500mhz i nie tylko.. co do gigabajta - k8ns rev 1.1 jest całkiem dobra jeśli chodzi o możliwości o/c.

FenX - być może co innego nie wyrabia? jakie masz ustawienia w biosie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W biosie kąbinowalem jak sie da.Pamieci są na 2T mnoznik HT jest 3x timmingi podstawowe 2.5-3-3-9[nie wiem czemu koleg apowiedzial mi ze Hynixy najlepiej chodza na 2.5 no i faktycznie troche moze..].Taktowanie pamieci[tam jest multum opcji] na 166mhz ,jakieś czasy dostępu ustawione na 6.5ns i 7ns ,a podzielnik dla ramow mam 1.33....Ogolnie nie wiem co z tym zrobić..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi