Skocz do zawartości
nadroj666

X800gto Agp ! Powercolor Czy Sapphire ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moze na dobry pocztek linki:

x800gto PowerColor --- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79145607

X800gto Sapphire --- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79016150

Interesuje mnie zakup jednej z w/w kart ale jakos nie moge sie zdecydowac. Niby ten PowerColor jest 16-potokowy (tzn. modowalny do 16 potokow) i ma mniejsze czasy dostepu do pamieci (1,6ns) ale po wynikach testow wyglada na to ze jest niewiele lepszy od tego Sapphira (12 potokow, czas dostepu 2,0 ns). Roznica w cenie to 100 PLNow. Poza tym ta nazwa PowerColor jakos do mnie nie przemawia ale moze jestem w bledzie :) Bardziej sklaniam sie do zakupu tego Sapphira ale moze wasze wypowiedzi przechyla szale zyciestwa na rzecz karty PowerColor :P

Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No PowerColor ma na swoim koncie kilka niechlubnych modeli, ale te GTO to sa tak naprawde referencyjne uklady sprzedawane pod logo PowerColor, wiec nie masz sie co martwic. Ja bym sie opowiadal za Powerem, bo raz 16p, a dwa lepsze pamieci.

Powiedz mi tylko jeszcze gdzie na stronie jest napisane, ze ten Power na 100% sie moduje na 16 potokow ?? Costam jest o wgraniu biosu, ale za to trzeba bulic.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmwialem ze sprzedajacym i poinformowal mnie ze jak narazie wszystkie sprzedane (z tej jak i z poprzedniej aukcji) karty modowaly sie bezproblemowo :) Pytanie tylko czy jest sens inwestowac dodatkowa stowke skoro wyniki karty PowerColor sa niewiele wieksze od wynikow Sapphira??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi