nadroj666 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Witam Moze na dobry pocztek linki: x800gto PowerColor --- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79145607 X800gto Sapphire --- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79016150 Interesuje mnie zakup jednej z w/w kart ale jakos nie moge sie zdecydowac. Niby ten PowerColor jest 16-potokowy (tzn. modowalny do 16 potokow) i ma mniejsze czasy dostepu do pamieci (1,6ns) ale po wynikach testow wyglada na to ze jest niewiele lepszy od tego Sapphira (12 potokow, czas dostepu 2,0 ns). Roznica w cenie to 100 PLNow. Poza tym ta nazwa PowerColor jakos do mnie nie przemawia ale moze jestem w bledzie :) Bardziej sklaniam sie do zakupu tego Sapphira ale moze wasze wypowiedzi przechyla szale zyciestwa na rzecz karty PowerColor :P Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) No PowerColor ma na swoim koncie kilka niechlubnych modeli, ale te GTO to sa tak naprawde referencyjne uklady sprzedawane pod logo PowerColor, wiec nie masz sie co martwic. Ja bym sie opowiadal za Powerem, bo raz 16p, a dwa lepsze pamieci. Powiedz mi tylko jeszcze gdzie na stronie jest napisane, ze ten Power na 100% sie moduje na 16 potokow ?? Costam jest o wgraniu biosu, ale za to trzeba bulic. Edytowane 5 Stycznia 2006 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadroj666 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Rozmwialem ze sprzedajacym i poinformowal mnie ze jak narazie wszystkie sprzedane (z tej jak i z poprzedniej aukcji) karty modowaly sie bezproblemowo :) Pytanie tylko czy jest sens inwestowac dodatkowa stowke skoro wyniki karty PowerColor sa niewiele wieksze od wynikow Sapphira?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 W sumie to 12p to i tak az nad to na dzisiejsze gry. Ciezko powiedziec, to Twoj wybor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 swietnie sie kreci ten sapphire, u mnie na stock chlodzeniu idzie ponad 560/570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 a zmodował się?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 a zmodował się?? Jeden sie zmoduje, adrugi nie. Tak Ci nikt nie powie. Tamte PowerColory co koles sprzedaje to na 100% selekty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 to było pytanie do f1zz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 to było pytanie do f1zz Ja tylko mowie jak sytuacja wyglada, bo co Ci da, ze akurat jego sie zmodowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 nie, x800 gto od sapphire sie nie moduja o ile wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) ja bym brał power colora, karty się modują i masz karte na pewnien czas, myśle że opłaca się dopłacić tą 100 do tych 16 potoków, jeszcze podkręcisz ją troche i będzie ok :) Edytowane 7 Stycznia 2006 przez milan655 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...