Rozpalacz Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Czym rozni sie plyta z nForce3 od nForce4? nForce3 m.in. muli strasznie kompa podczas nagrywania plyty DVD (tak wyczytalem). a nForce4?? Warto wogole inwestpwac z nForce4?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Nforce4=PCI-e, nie muli podczas nagrywania płyt...a jakie są dalsze techniczne róznice to nie wiem... Edytowane 4 Stycznia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zalezy jakiego dokładnie chcesz tego nf4 bo sa rozne wersje. Te drozsze maja sprzetowy firewall oraz jak sie nie myle sata2 i cos tam jeszcze ale nie pamietam. Najlepiej poszukaj na jakies stronce porównanie nf3 vs nf4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdtheDuck Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Płyty z nf3 też maja sprzętowy firewall. Na mojej płycie Epox 9NDA3+ nie zauważyłem mulenia podczas nagrywania płytek DVD. Z tego co wiem nf3 i 4, różnią się tylko tym, że pierwszy obsługuje AGP, a drugi PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Nie chipset nf3 nie miał wbudowanego sprzetowego firewalla. Został on wprowadzony do nf4. No i najwazniejsza roznica to agp i pcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Nie chipset nf3 nie miał wbudowanego sprzetowego firewalla. Został on wprowadzony do nf4.no bardzo ciekawe, bo jakos kolega wyzej na epoxie, i ja na 2 gigabytach na nf3 widze co innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) Ja u siebie w msi k8n neo2 platinum 2 tez mam firewall.. no to ja i kilku kolegow sobie sami chyba tego firewalla zintegrowalismy ;) A co do różnic to chyba SATA2, i PCI-E... Edytowane 6 Stycznia 2006 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 w Nforce 4 nie trzeba miec sterowników do dysków SATA (instalowanych przed instalacją Windows'a) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Ja u siebie w msi k8n neo2 platinum 2 tez mam firewall.. no to ja i kilku kolegow sobie sami chyba tego firewalla zintegrowalismy ;) A co do różnic to chyba SATA2, i PCI-E...Nie wiem chyba tak z tego co ja pamietam to byla nowosc u nv ten firewall, ale moze sie myle. To sa moze płyty na nf3 250gb?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 w Nforce 4 nie trzeba miec sterowników do dysków SATA (instalowanych przed instalacją Windows'a) No ciekawe, mam płytę na nForce 3 i jakoś nigdy nie musiałem instalować sterowników z dyskietki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 no bardzo ciekawe, bo jakos kolega wyzej na epoxie, i ja na 2 gigabytach na nf3 widze co innegoNvidia troche zamieszała z tym firewallem. Zrobili oprogramowanie, które chodzi na wszystkich nf4 i nawet nf3 z tego co widze. Jest to jednak softwarowy firewall, sprzętowe wspomaganie jest na płytach z chipsetem nf4 ultra i sli (active armor). Tak więc podsumowując w nf4 wprowadzono: - sprzętowy firewall - SATA2 - PCIe - SLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Nf3 posiada sprzętowy Firewall... A co do dyskietki.. też jakoś nie użyłem ;) A jeśli ktoś nie wierzy że Nf3 ma sprzętowy firewall to prosze zobaczeć sobie: http://twojepc.pl/artykuly.php?id=nforce3_...00_pro&strona=2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Nf3 posiada sprzętowy Firewall... A co do dyskietki.. też jakoś nie użyłem ;) A jeśli ktoś nie wierzy że Nf3 ma sprzętowy firewall to prosze zobaczeć sobie: http://twojepc.pl/artykuly.php?id=nforce3_...00_pro&strona=2 Ja jakoś dalej nie wierze. Na stronie NVidii o chipsecie nforce 4 ultra można poczytać: NVIDIA nForce MCPs have a secure Gigabit Ethernet network interface that features the ActiveArmor Firewall-a "native" hardware-optimized solution built directly into the PC's network connection. The ActiveArmor Firewall protects the PC from hackers or malicious spyware applications and features advanced anti-computer-hacking technologies for critical system security. Additionally, ActiveArmor Secure Networking Engine performs network and security processing in the MCP, leaving the CPU free for gameplay. I to ActiveArmor Secure Networking Engine ma tylko nforce4 ultra i nforce4 sli. Źródło: http://www.nvidia.com/page/nforce4_ultra.html Widzisz gdzieś info przy nforce3 żeby odciążął CPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 http://www.nvidia.com/page/nf3.html tylko sie zastanawiam czemu wyskakujesz o obciązalności CPU skoro o firewallu gadamy.. ( no wiem wiem że ogniomurek może w NF3 obciążać a w NF4 nie...) Ale widzisz czy tak czy siak jest ten Firewall i jest sprzętowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 nvf4 obsługuje SLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 http://www.nvidia.com/page/nf3.html tylko sie zastanawiam czemu wyskakujesz o obciązalności CPU skoro o firewallu gadamy.. ( no wiem wiem że ogniomurek może w NF3 obciążać a w NF4 nie...) Ale widzisz czy tak czy siak jest ten Firewall i jest sprzętowy...Firewall sprzętowy to właśnie taki, który sam sobie liczy a nie każe robić tego głównemu procesorowi. Jedno jest pewne, ten firewall z nf4 jest lepszy niż w nf3. A taki jest właśnie temat tej rozmowy. Wykazać różnice pomiędzy nf3 a nf4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...