Skocz do zawartości
tomulus

Wybor Routera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanko zwiazane z dzieleniem internetu na dwa kompy. Nie..dotyczy to konkretnie neostrady a dokladnie AOL. W tej chwili jestem na wyspach i zalozylem internet, chcialbym jednak lacze podzielic na dwa kompy. Sprawa jest identyczna jak przy neo ...telefon....modem (bt voyager 105 usb-asdl)....komputer - (przez lacze telefoniczne)). Czy ten router

http://www.ebuyer.com/customer/products/in...oduct_uid=52897

bedzie dobry i jak pozniej podzielic lacze?

Niestety ale w temacie nie jestem zbyt dobry i sorrka za to lamerskie pytanie. Jak ktos moze pomoc bylbym wdzieczny.

tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba cos malo prosto nabazgralem :((((((((

chodzi o to ze jest malo routerow z wejciem USB

ale znalazlem taki smieszny router-->>http://sklep.adso.com.pl/

ok thx, ale czy istnieje opcja aby nie korzystac z modemu tylko bezposrednio gniazdo telefoniczne (kabel z filtrem tak jak przy neo...) i router. Sorrka ale jestem zielony w temacie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzieki. powiem najkrocej jak moge. Zalozylem z kolega internet AOL (american online) w Szkocji przez lacze telefoniczne analogiczne do naszej neostrady (aby sie polaczyc z netem trzeba sie zalogowac login... .haslo...) i chcemy podzielic lacze 1MB na dwa kompy. Obecnie net dziala pod modemem usb-asdl....wyglada nawet podobnie do sagema ale niewazne.....i majac internet przez lacze telefoniczne co musze zrobic ..kupic aby podzielic net na dwa kompy (router?)? >>!?

Niestety nie mam mozliwosci pojsc do sklepu kompterowego bo tu takiego nie ma..:(

dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli nie ma sklepu to przez net

mozesz podzielic przez skretke skrosowana ( wtedy zeby na drugim kompie byl net 1 musi byc wlaczony )

albo kupic router i wtedy niezaleznie oba kompy maja net

jesli masz modem USB to musisz kupic router z wejsciem USB albo jedno uzadzonko router/modem a ten co masz do smieci :P tu tez potrzebna jest skretka ale prostax2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolalbym chyba kupic jedno urzadzenie router/modem (tu jest potrzebna ta skretka?) choc moze router z wyjsciem usb..Nie wiem ktora opcja bedzie lepsza..... A powiedz prosze jak w tym momecie ustawic tak aby dwa komputery dzialaly niezaleznie tzn z 1MB/s bylo np 2*512 i nie trzeba by bylo za kazdym razem logowac sie z ktoregos komputera aby wlaczyc net ?

Sprzet bede kupowal w necie na:

1865410[/snapback]

MODEM -->KOMP + karta sieciowa --> drugi komp

NET-->właczony komp (jest net) --> 2 komp jest net

NET-->wyłaczony komp --> 2 komp nie ma neta

kolega ma laptopa i sciaga na nim rozne pili uzywajac emuli" wiec chyba ta opcja odpada zwazzywszy ze lubie pograc i sluchac muzy online w necie.

tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi