Skocz do zawartości
Drozda

Pentagram Freezone Np-40 Cu

Rekomendowane odpowiedzi

kurka ale fajne, no i w końcu coś wymyślili a nie zerżnęli pomysł, coś mi się zdaje że juz niedługo zagości na mojej dfi bo zalmanik po podniesieniu napięcia chipsetu przestał sie wyrabiać

Edytowane przez ptys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam zalmana i narazie nie rozstane sie z nim ;) Jak dla mnie to ciutke z ceną przesadzono... no ale naprawde wygląd jest ciekawy... tylko pozostaje kwestia regulacji rozstawu oraz czy to na te płyty z SLI wejdzie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt radiator jest sporych rozmiarów i nie wszytskim może sie pomiescic, ale takie rozmiary swiadczą zapewne o wysokiej wydajności :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No imho troche bez sensu to wymyślili... przyda się tym co siedzą na sockecie A bo tam chipset jest w miare daleko od grafy i z nią nie koliduje. A my to chyba bedziemy musieli wyciąć pół tego radiatorka żeby wszedł pod grafe :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lustro i pentagram to sprzecznosc. Ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby lustro zrobic ;) Ciekawy ten radiatorek. Moze to glupie ale wedlug mnie jest... Ładny

Edit:

Info z jednej aukcji:

Kompatybilność:

- chipsety z umocowaniem klamry przytrzymującej (sprężyny)

- chipsety AMD z umocowaniem wtyków-pin (rozstaw 55 mm)

- procesory graficzne (GPU) kart ATI i nVidia z rozstawem otworów montażowych 55 mm

Czyli jakie to chipsety? tak na oko to moj NF2 ma taki rozstaw ale moge sie mylic

Edytowane przez Errorx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle że takim radiatorkiem mozna spokojnie zadowolic np. takiego Radka 9550 :D choc radiatorek ma raczej główne zastosowanie na NB :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fredus a może teraz sie skusisz :>

Dołączona grafika

Dane techniczne:

* Wymiary: 54 x 54 x 27

* Radiator: miedź/aluminium

* Waga: Cu 135 g/ AL 50g

* Możliwośc zamontowania dodatkowego wentylatora 40 mm.

* Mocowanie: kołki lub sprężyna (kompatybilna z zaczepami stosowanymi w niektórych płytach na chipsetach Intela)

Edytowane przez Drozda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam nie gadać tylko kupywać bo cały tweak czeka na pytanie czy zmieści się na chipsecie :D

;/

Przybierałem się do kupna i zobaczyłem, że nie wejdzie mi bo będzie kolidować z pentagramem na procku ;/ Ogólnie spore rozmiary to ma. Ale na płytach pod s754 czy s939 gdzie chipset jest oddalony od procka to powinien wejść ;)

ale też czekam ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi