$kubi Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 moze i tak ale na mojej msi jest to za blisko karty graficznej i nie da rady zapewne... (MSI K8N Neo2 Platinum) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Oj widze że chyba coś kiepsko będzie to zmiescic na NB :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 U mnie też kiepsko bedzie z tym... mam tą samą płyte co $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Da sie to zamontowac na nf4 sli - wchodzi karta graficzna :) Takie mam info z www.Angela.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h-y-d-e Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 mnie ciekawi czy pasuje na abita IC7-g, bo ze pasuje na niektóre chipsety intela to marne info... a BTW wie ktos moze jak sie sprawuje Revoltec Northbridge Freezer na IC7-g ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 No to został NF3 ;) Ciekawe czy to wejdzie np u mnie i u $kubiego.. jak tak to kupie :D Trza sie bedzie w poniedzialek do typka z Angeli odezwac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Albo (jak ma się układy w sklepie) to moża kupić NP, ale z prawem do zwrotu np na 3-4 dni, sprawdzić, jak wchodzi to zostaje, jak nie to oddajemy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 z Waszych opisów wynika ze nie pasuje ani na socket a bo za blisko proca ani na a64 bo za blisko grafy hehehe to do czego to jest? :P jednak biore zalmana to idzie "modyfikowac/modelowac" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Narazie to chyba jedno jest pewne że na NF4 wejdzie ;) No i wydaje mi sie że dobre by to było na Radku 9550 + jakiś Arctic TC :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 z Waszych opisów wynika ze nie pasuje ani na socket a bo za blisko proca ani na a64 bo za blisko grafy hehehe to do czego to jest? :P Do założenia na radki 9550 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 może jakimś "asrockowcom" wlezie NPek, choć NP-Cu+wiatrak 4x4 może podgryzać XC-Al, a nawet AlCu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Tylko z głośnością może być problem bo taka 40mm x 40mm cicha nie jest.... Jutro jade na giełde komputerową to oblookam co to tak naprawde jest itp, o ile bedzie :P Jak coś dam znać ;) Edytowane 7 Stycznia 2006 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Drozda daj znac co z tym pentkiem bo tez jestem ciekaw :P konfig mamy idento tyle ze ja mam na sapphirku xc-80 :D edit: mowiac konfig mialem na mysli grafe i plyte glowna... Edytowane 7 Stycznia 2006 przez $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Chyba pojade w poniedziałek do angeli i to zakupie na grafę (GF 5700) obecnie chłodzę ją aluuminiowym boxowym radiatroem ciekawe jak sobie z tym poradzi Pentagram Cu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 ja bylem na gieldzie i z tego co widzialem to daloby sie go upchnac na nf3 i4. moze z lekkimi problemami ale warto sprobowac :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 No ja zdam tą swoją relacje ;) Hmm na moje oko to może być ciężko na NF3 upchnać... bo spory jest ten radiator.. z NF4 też podobnie aczkolwiek na niektóre płyty wejdzie bez problemu np na nowego Epoxa z SLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 ale wydaje mi sie ze na DFI LanPart UT NF3 250 GB by wszedl. :razz: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 z tym NF3 to miałem na myśli moją płyte :D Wiem wiem jestem egoista :D Nie no żart ;) No to zaryzykuj :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Hmm na K8NS - nf3 powinno wejsc bez wiekszych problemow... Wokol chip'a jest dosc duzo wolnego miejsca i obstawiam ze na 99% by weszlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Hmm na K8NS - nf3 powinno wejsc bez wiekszych problemow... Wokol chip'a jest dosc duzo wolnego miejsca i obstawiam ze na 99% by weszlo.no jezeli uzywasz grafiki na PCI to ten pentagram na pewno wejdzie.... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Specyfikacja: - Wymiary: 54 x 54 x 27 - Radiator: miedź - Waga: 135 g - Możliwośc zamontowania dodatkowego wentylatora 40 mm - Mocowanie: kołki lub sprężyna (kompatybilna z zaczepami stosowanymi w niektórych płytach) Nie rozumiem dlaczego miałoby nie wejsc na jakas płyte, grafika bedzie przeszkadzac ? wysokosc o ile dobrze widze to tylko 27 milimetrow mniej niz żółty zalman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) U mnie nawet 27mm to jest za dużo bo bedzie o kondensator(od radka) zachaczać... ja swojego zalmana (ten złoty) musiałem wygiąc troche (dokładnie 2 żeberka) Edytowane 8 Stycznia 2006 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 a ja potrzebuje max 17mm lub cos z "dziura" przez srodek, zeby grafa weszla w nia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 u mnie w Wawie spoko ludzie w cooling sa, może sie uda dogadać ze jak nie wejdzie to im oddam :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq8shq Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Miałem ta "zabawke" przez chwile w domu - wersje aluminiowa - niestety dzien pozniej musiałem oddać do sklepu i wzialem niebieskiego zalmana. Wrażenia sa następujące: bardzo ładne, ciekawe (zdacydowanie ciekawiej i monstrualniej prezentuje sie niz zalman). Na moja mobo niestety za nic nie chcialo pasowac - grafika nie wejdzie jakby nie kombinowac, wyginac tego tez nie bardzo jest jak - dziwnie kruche sie to wszystko zdaje, nie wspominajac juz tym ze jest okragle i ciezko to tak powyginac aby przeszla pomiedzy zeberkami karta graficzna. Jedynym rozwiazaniem zdaje sie sciecie zeberek z wysokosci - co wcale nie bedzie tak banalne (przynajmniej tak mi sie zdaje) - zreszta w przypadku mojej plyty wycinac trzebaby nie przez srodek ale tak z boku. Dla podsumowania - wyglada niezle, zapowiada sie ze bedzie calkiem wydajne, niestety bez znacznych modyfikacji wejdzie tylko na nieliczne plyty glowne. W sumie nie ma co zarzucac pentagramowi ze sie ne miesci na moja mobo - nie on projektuje tak kretynsko plyty :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Ehhh to sie teraz tylko zastanawiać po co ten radiator skoro on prawie nigdzie nie wejdzie :( A kurcze wygląd fajny i wydajność pewnie wysoka.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek.R Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 kupiłem dziś go na allegro,jak tylko przyjedzie zakładam na: dfi lan party nf4 ultra,oszywiście grafa w dolnym slocie pci-e,bo inaczej nie ma bata:),jak tylko załoze zaraz dam znać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq8shq Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 no wiesz nie twierdze ze zupelnie nigdzie - na socket A z tego co pamietam swoja byla plyte, bedzie ok, Poprostu z moich obserwacji wynika ze nf3/4 maja tak dziwnie umieszczone chipsety ze "zawsze" o cos musi zawadzac. imho u mnie to malo co sie miesci :( z niebieskim zalmanem tez musialem kombinowac i zdeczka go rozgiac - nie dalo sie wcisnac grafiki inaczej. Z tym ze zalman jest klasycznym radiatorem i wszekie rozginanie jest dosc proste a tutaj poprostu konstrukcja bardzo utrudnia takie zabawy. Jezeli chodzi o "zapiecie" to rozstaw pasuje do mojego gigabyte jak trzeba - niestety "zapinki" nie sa regulowane, jak to jest u zalmana - co najwyzej mozna na upartego koleczki wsadzic blizej srodka radiatora - ale to tak po partyzancku :). Przy czym to chyba nie problem - zawsze mozna go przykleic - ciezki nie jest wiec nie ma problemu z mocnowanie do chipsetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Jak dla mnie to mało pomyśleli nad tym chłodzeniem... skoro do płyt z socetem A bedzie posować - te płyty nie są już w większości produkowane.. wiec nie rozumiem po co to... a według mnie nie regulowane zapinki to jednak wada tego pentagrama :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Jak dla mnie to mało pomyśleli nad tym chłodzeniem... skoro do płyt z socetem A bedzie posować - te płyty nie są już w większości produkowane.. wiec nie rozumiem po co to... a według mnie nie regulowane zapinki to jednak wada tego pentagrama :( winy ja bym sie bardziej szukał po stronie producentów płyt głownych - mogi by więcej miejsca robicw tych okolicach i marzej komponenty rozmieszczac ... Z grugiej strony Pentagram mógłby być deko mniejszy, bardziej pomyślany itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...