Skocz do zawartości
Tozi

Czy Acer 3023 To "full-size Notebook" Czy "thin And Light Notebook"

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli nie znasz angielskiego to proponuję zajrzeć do słownika...

Jak sama nazwa wskazuje - full-size to notebook pełnowymiarowy z matrycą ok 15 cali,

Natomiast thin and light (cieńki i lekki) to laps z matrycą ok 12 cali - możesz go schować elegancko do plecaka i zasuwać na wykłady...

To, że notki thin and light są małe wcale nie oznacza, żę są tańsze - wręcz przeciwnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kur... to cos tu jest nie tak. jezeli wogole sklepy pisza w ofertach ile procek ma W (w 3023) to widzialem tylko 25W. Mowy nie bylo ze to ma 67W :[. przeciez niby to przemawialo m.in. na korzysc Semprona w porownaniu do Turiona(67W) ze ma mniejszy pobor... a na stronie amd jak byk stoi ze dla "Full-Size Notebooks" AMD Sempron 3000+ ma 62W... chyba ze 3023 zalicza sie do "Thin and Light Notebooks"....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kur... to cos tu jest nie tak. jezeli wogole sklepy pisza w ofertach ile procek ma W (w 3023) to widzialem tylko 25W. Mowy nie bylo ze to ma 67W :[. przeciez niby to przemawialo m.in. na korzysc Semprona w porownaniu do Turiona(67W) ze ma mniejszy pobor... a na stronie amd jak byk stoi ze dla "Full-Size Notebooks" AMD Sempron 3000+ ma 62W... chyba ze 3023 zalicza sie do "Thin and Light Notebooks"....

Dokladnie,Dokładnie :mur: ja ostatio sobie taki zakupiłem i sterownik do CPU tesh jest taki sam jak do modeli 64bitowych. Dopiero po zainstalowani tego sterownika w opcjach pojawiło mi sie że jest to Sempron Mobile i opcja AMD Now zaczela działac a co sie z tym wiąze wiatrak w koncu zmienia predkosc. :D

Nurtuje mnie tylko jedno pytanie w swoim modelu posiadam dysk 100GB ( samsung HM-100JC) oryginal. i programy pokazuje ze temp jakie osiaga bardzo czesto przekraczaja 55-60 stopni, czy to normalne ??? :huh:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie,Dokładnie :mur: ja ostatio sobie taki zakupiłem i sterownik do CPU tesh jest taki sam jak do modeli 64bitowych. Dopiero po zainstalowani tego sterownika w opcjach pojawiło mi sie że jest to Sempron Mobile i opcja AMD Now zaczela działac a co sie z tym wiąze wiatrak w koncu zmienia predkosc. :D

Nurtuje mnie tylko jedno pytanie w swoim modelu posiadam dysk 100GB ( samsung HM-100JC) oryginal. i programy pokazuje ze temp jakie osiaga bardzo czesto przekraczaja 55-60 stopni, czy to normalne ??? :huh:

Pozdro

w sumie to za wysokie te temp. dysku. Ja mam zawsze 39 stopni i ani grama wiecej......ale dla Aceraa moze to byc normalne...one zawsze maja wieksze temperatury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KLIMIUK:

Dokladnie,Dokładnie ja ostatio sobie taki zakupiłem i sterownik do CPU tesh jest taki sam jak do modeli 64bitowych. Dopiero po zainstalowani tego sterownika w opcjach pojawiło mi sie że jest to Sempron Mobile i opcja AMD Now zaczela działac a co sie z tym wiąze wiatrak w koncu zmienia predkosc.

tzn. ze przy standardowym sterowniku CPU opcja AMD Now nie jest wspierana ?? i gdzie w opcjach to sie sprawdza ??

Edytowane przez megax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KLIMIUK:

tzn. ze przy standardowym sterowniku CPU opcja AMD Now nie jest wspierana ?? i gdzie w opcjach to sie sprawdza ??

U mnie przy standardowym sterowniku ( z jakim otrzymalem kompa ) procesor byl wykrywany jako Sempron 3000+, jednak wiatrak działał caly czas i to z dosc duza predkoscia. :angry: Po zainstalowaniu noweo zalecanego przez Acer ( pobrany z FTP) procesor jest wykrywany jako Mobile Sempron i wiatrak pracuje z predkoscia zalezna od temp. :-P Wczesniej procek przez caly czas pracowal na 1800MHz.

To sa wnioski jakie zauwazylem u siebie.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi