Tozi Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Witajcie, Jakie sa roznice pomiedzy tymi dwoma rodzajami notebookow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Jeżeli nie znasz angielskiego to proponuję zajrzeć do słownika... Jak sama nazwa wskazuje - full-size to notebook pełnowymiarowy z matrycą ok 15 cali, Natomiast thin and light (cieńki i lekki) to laps z matrycą ok 12 cali - możesz go schować elegancko do plecaka i zasuwać na wykłady... To, że notki thin and light są małe wcale nie oznacza, żę są tańsze - wręcz przeciwnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLIMIUK Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 THIN version posiada procesor 25W. Natomiast ostatnie wersje 3023 z wyswielaczem 15'4 posiadaja procesory 67W. Zajrzyj na amd.com mozna to znalezc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megax Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 kur... to cos tu jest nie tak. jezeli wogole sklepy pisza w ofertach ile procek ma W (w 3023) to widzialem tylko 25W. Mowy nie bylo ze to ma 67W :[. przeciez niby to przemawialo m.in. na korzysc Semprona w porownaniu do Turiona(67W) ze ma mniejszy pobor... a na stronie amd jak byk stoi ze dla "Full-Size Notebooks" AMD Sempron 3000+ ma 62W... chyba ze 3023 zalicza sie do "Thin and Light Notebooks".... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLIMIUK Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 kur... to cos tu jest nie tak. jezeli wogole sklepy pisza w ofertach ile procek ma W (w 3023) to widzialem tylko 25W. Mowy nie bylo ze to ma 67W :[. przeciez niby to przemawialo m.in. na korzysc Semprona w porownaniu do Turiona(67W) ze ma mniejszy pobor... a na stronie amd jak byk stoi ze dla "Full-Size Notebooks" AMD Sempron 3000+ ma 62W... chyba ze 3023 zalicza sie do "Thin and Light Notebooks"....Dokladnie,Dokładnie :mur: ja ostatio sobie taki zakupiłem i sterownik do CPU tesh jest taki sam jak do modeli 64bitowych. Dopiero po zainstalowani tego sterownika w opcjach pojawiło mi sie że jest to Sempron Mobile i opcja AMD Now zaczela działac a co sie z tym wiąze wiatrak w koncu zmienia predkosc. :D Nurtuje mnie tylko jedno pytanie w swoim modelu posiadam dysk 100GB ( samsung HM-100JC) oryginal. i programy pokazuje ze temp jakie osiaga bardzo czesto przekraczaja 55-60 stopni, czy to normalne ??? :huh: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REveAL Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Dokladnie,Dokładnie :mur: ja ostatio sobie taki zakupiłem i sterownik do CPU tesh jest taki sam jak do modeli 64bitowych. Dopiero po zainstalowani tego sterownika w opcjach pojawiło mi sie że jest to Sempron Mobile i opcja AMD Now zaczela działac a co sie z tym wiąze wiatrak w koncu zmienia predkosc. :D Nurtuje mnie tylko jedno pytanie w swoim modelu posiadam dysk 100GB ( samsung HM-100JC) oryginal. i programy pokazuje ze temp jakie osiaga bardzo czesto przekraczaja 55-60 stopni, czy to normalne ??? :huh: Pozdro w sumie to za wysokie te temp. dysku. Ja mam zawsze 39 stopni i ani grama wiecej......ale dla Aceraa moze to byc normalne...one zawsze maja wieksze temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megax Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) KLIMIUK: Dokladnie,Dokładnie ja ostatio sobie taki zakupiłem i sterownik do CPU tesh jest taki sam jak do modeli 64bitowych. Dopiero po zainstalowani tego sterownika w opcjach pojawiło mi sie że jest to Sempron Mobile i opcja AMD Now zaczela działac a co sie z tym wiąze wiatrak w koncu zmienia predkosc. tzn. ze przy standardowym sterowniku CPU opcja AMD Now nie jest wspierana ?? i gdzie w opcjach to sie sprawdza ?? Edytowane 7 Stycznia 2006 przez megax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLIMIUK Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 KLIMIUK: tzn. ze przy standardowym sterowniku CPU opcja AMD Now nie jest wspierana ?? i gdzie w opcjach to sie sprawdza ?? U mnie przy standardowym sterowniku ( z jakim otrzymalem kompa ) procesor byl wykrywany jako Sempron 3000+, jednak wiatrak działał caly czas i to z dosc duza predkoscia. :angry: Po zainstalowaniu noweo zalecanego przez Acer ( pobrany z FTP) procesor jest wykrywany jako Mobile Sempron i wiatrak pracuje z predkoscia zalezna od temp. :-P Wczesniej procek przez caly czas pracowal na 1800MHz. To sa wnioski jakie zauwazylem u siebie. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...